רגע של היזדהות

ODED99AA

New member
רגע של היזדהות

יש מישהי שהכרתי דרך האינטרנט לא רוצה להרחיב בנושא כי יתכן שאיך שהוא היא תיקרא את ההודעה הזו אז הסיפור הוא כזה : ליפני כשבועיים היא סיפרה לי שהיא חשה בסימנים המגעילים המזוהים לתרשת נפוצה סחרחורות ,עיבוד שיווי מישקל, נימולים(שהיא מכנה פנים קפואות) כאבי ראש חזקים בקיצור אני לא צריך לספר לכם מה הסימנים כי לצערי כל אחד ואחת מאיתנו חשה אותם על בשרה או דרך הסביבה הקרובה טוב הדבר הדאיג אותי ואמרתי לה לגשת דחוף לניאורולוג מיספר ימים מאוחר יותר היא חזרה אלי עם ידיעה משמחת הרופא אמר לה שזה כלום "סך הכל מיגרנה חריפה" ושלח אותה הביתה והיא אכן חשה טיפה יותר טוב והעלימה עיין עבר שבוע ושוב חזרו להם הסימפטומים היא הלכה שוב לנאורולוג וזה בימקום לישלוח אותה לבצע בדיקות יסודיות היות והמחלה מועברת בצורות אלו ואחרות (לפני כחצי שנה שמעתי שהיא יכולה לעבור דרך הילדים לא יודע בידיוק איך) הוא שלח אותה לבצע סיטי וגם זה בסוף השבוע בקיצור הנקודה אלייה אני חותר היא כזו: עם מערכת בריאות כמו שהרופאים שאמורים לקחת את חיינו בעדיפות ראשונה לוקחים את השיקול הפיננסי בעדיפות ראשונה לא פלא שכל כך הרבה אנשים סובלים בבתי חולים ויש גבול כמה אפשר להשתמש בתרוץ של: "לא היינו בטוחים שזו באמת המחלה הזו, לא היו לך את כל הסימפטומים" אני רוצה להעביר פה מסר אחד החיים שווים יותר מאלפי צילומי אם אר איי שאותם הרופאים לא אוהבים לישלוח אותנו לבצע כי כל צילום עולה אלפי שקלים דיי להפקרות הרבה אנשים סתם נהיים יותר חולים עקב טיפול לקוי אז בבקשה אם יש לכם איזו דרך לעזור למישהו שאתם חוששים אפילו חשש קל שבקלים שהוא חולה במחלה שאתם מודעים לסימפטומים שלה אבל הרופאים מעדיפים סתם לתת לזמן היקר של אותו אדם לחלוף וסתם לתת לו ליסבול בבקשה מיכם תמכו בו ותנו לו עצה מתאימה אוזן קשבת כי אני בטוח שאתם הייתם שמחים אם מישהו היה יכול לעזור לכם בשלבים המוקדמים של המחלה ולתת לכם אפילו מושג קלוש לאן פניכם מועדות וכמה הזמן מהווה גורם מכריע פה מיבכינת השיקום לא יודע אם הבנתם מה ניסיתי להגיד אבל בכל זאת הייתי חייב לישפוך את הלב איפה שהוא בתודה עודד

RomiVais

New member
אהלן עודדי!! ../images/Emo24.gif

ועוד איזה הזדהות!!!! אני כל כך כעוסה על היחס "המזלזל" של הרופאים. זה פשוט איום ונורא איך שהם מסכנים את הבריאות של האנשים בגלל חיסכון של בדיקות. אבל, למי פונים? מי יכול לעשות משהו?? אני לא חושבת שיש מי שיכול לעזור בנידון... אנחנו פה עם אמא שלי, נלחמים כמעט כל יום עם הבורוקרטיה של קופת החולים. אם זה לגבי הזריקות, בדיקות או אפילו בעניין הביקורות בתל השומר שאין ביכולתה להגיע עד לשם, ולא עוזרים לנו עם פיתרון חלופי. פשוט נורא!! כשביקשתי מרופא המשפחה לבדוק אותה אחת לשלושה חודשים ולשלוח את ממצאי הבדיקות לתל השומר, הוא ענה לי: "אמא שלך עכשיו בסדר, אחרי הסטרואידים. כשתהיה הדרדרות נראה מה עושים." לא האמנתי למשמע אוזניי. כל כך כעסתי. מרוב ההלם לא הגבתי. אם הייתי מאלה שמקללים בטוח הייתי מקללת אותו, כי פחות מזה לא מגיע לו. נו בטח - זו לא אמא שלו....... עניין הבחורה שאתה מכיר: מזל וכל הכבוד על העירנות שלך!!! אני מקווה שה- CT שיערכו לה בסוף השבוע יהיה תקין ושזה באמת לא יהיה משהו חמור, אבל לדעתי תמיד צריכים להקדים תרופה למכה וחבל שהרופאים לא חושבים ככה. לצערנו הרב יש המון מקרים שהחמירו בגלל טיפול לקוי של רופאים או בגלל שאמרו "זה כלום". כמה שזה מרגיז!!! אני לא מבינה למה זה ככה, הרי המודעות למחלות מסוג הטרשת עלתה, אז למה לחכות שיהיה מאוחר מדי??? הבנתי אותך במאת האחוזים עודד, ואתה תמיד יכול ומוזמן!! לשפוך את ליבך כאן. אני מזדהה עם כל מה שכתבת!! תמשיך לעזור לידידתך, מקווה שזו אכן תהיה אזעקת שוא, אבל עדיין עדיף לבצע את הבדיקות הנכונות שיתנו את התשובה החד משמעית שזה כן משהו רציני או לא. בהצלחה והמון המון המון בריאות רומי

אורית...2

New member
לי היתה "מיגרנה של העין ".... ../images/Emo70.gif |?

עודד !!! מה שהידידה שלך עוברת...לצערי ככעט כולנו עברנו... האבחנה הראשונה שלי היתה אחרי שנה של בדיקות עיניים (היתה לי בעיה בעין ימין) שזו מיגרנה של העין !!! הייתי "מאושרת!!!" שלא אצטרך ללכת יותר לבדיקות ורופאים.... עד שהיגיע אחרי שנה "ההתקף הגדול" וגם אז לקח שנה !!! עד לאבחנה הסופית. היום כשמבקשים ממני "עצה..."אני ישר שואלת לאיזה רופא הלכת???" ואם צריך מפנה לרופא טוב !!! לצערינו יש בארץ אולי 5,6 ניאורולוגים "טובים" (אם יש מישהוא שחולק על דעתי מוזמן...לכתוב כמה הו/יא חושבים שיש !!! ) ופשוט צריך להגיע ישר לניאורולוג "הטוב" ואז לא עוברים את הסבל שאנחנו עוברים !!! "הבדיחה" (אוי ואבוי לבדיחה שכזאת....) האחרונה ששמעתי על חולה שעשתה שנה שלמה בירורים ושכבה בבית חולים (שלא אומר את שמו אלה אם תתעקשו.....) האבחנה : יש לך או טרשת או פרקינסון !!!!!!!!!! שאלתי איזה כדורים את מקבלת ??זה היו כדורים לפרקינגסון !!! לצערי אין לה לא טרשת ולא פרקינגסון, יש לה משהוא יותר מסובך.... אין חייבים להגיע ישר לרופא "טוב"!!! ואז כל הסבל יחסך מכולנו !!! ביי !!!

ODED99AA

New member
לרומי ואורית (2)...

רומי תודה על ההיזדהות חבל שהיא בנושא כזה אבל נקווה רק לטוב למה את לא אומרת לאמא שלך להחליף קופת חולים? זה אמנם אפשרי רק בחודש ינואר או יולי אבל אם פונים אליהם הם(הקופת חולים) אומרים למי צריך ליפנות כדי שההרשמה תהיה מיידית אני מנחש שאת שיכת לפועלים או כללית מכבי מומלץ עקב גמישות רבה יותר בנושא המחלה הספציפי הזה ואני ממליץ לך לעזוב דחוף את תל השומר כי הרופאים שם לא יודעים מה ההבדל בין שמאל לימין ואורית בקשר לניאורולוג טוב אני ממליץ בחום על דוקטור לקר מנהל מחלקה ניאורולוגית בבית חולים הדסה אין כרם האם הוא אחד מהחמישה שלך אורית? בכל מיקרה שיהיה לכולם לילה טוב ממני עודד

RomiVais

New member
היי שוב עודד...

אז ככה, אמא שלי היתה פרסונל של מכבי, כך שתמיד חשבנו שעדיף שהיא תישאר חברת מכבי. לגבי תל השומר, יש צדק בדבריך, אבל לא לגמרי!!! אמא שלי החלה את "דרכה" בהדסה עין כרם והם אלה שהזניחו אותה ללא טיפול במשך שלוש שנים ללא הבחנה סופית. משם היא עברה לתל השומר, כבר בכיסא גלגלים ולמרות הכל אנחנו מרוצים. בכל מקרה, נכון להיום, אין לנו שום אפשרות להוציא את אמא שלי מאילת, כך שאין הרבה אופציות. אם מישהו מכיר נאורולוג טוב שמתמחה בטרשת ומגיע מדי פעם לאילת, אני בהחלט אשמח לשמוע!!! בכל מקרה, עודדוש, אני עדיין מחזיקה אצבעות לידידתך ואני מקווה שתעדכן אותי. לילה טוב ושיהיה מחר (היום כבר...
) יום נפלא ביותר רומי

אורית...2

New member
עודד,רומי וסיאמית ../images/Emo24.gif

בוקר טוב לכולם !!!
אני ממש לא בעינינים... מי זה דוקטור לקר ??? ואיפה פרופסור אברמסקי ???(שהיה בין ה 5 שלי...) אני אשמח לעידכון ,כי אני שולחת הרבה לאברמסקי. אני אישית אצל פרו" שדה. (בוולפסון ,אחרי שהוא עזב את תל השומר ) שמעתי בזמן האחרון על "כוכב חדש" דוקטור גלעדי באיכילוב ומי שהיה אצלו מדבר עליו רק טובות !!! (אמא שלי תהיה אצלו עוד חודש ונשמע דיווחים ממנה .) אני למשל לא ממליצה על בלינסון...!!! אבל רופאים מתחלפים ,ומה שקורה שם היום אני ממש לא יודעת אבל אני עדין "בטראומה מהטיפול שעברתי שם..." רומי שלחתי לך אי מייל עם ההמלצה שלי לרופא משפחה טוב באילת קיבלת אותו ??? סיאמית גם לך שלחתי המלצה חמה... קיבלתם את האי מיילים שלי ??? בגלל שרופאים מתחלפים ויש חדשים אולי נעשה רשימה שכל אחד יכתוב מי הרופא המועדף שלו ??? המנהלת את מסכימה ??? אה והכי חשוב !!!
הייתי השבוע בקופת חולים (אני במכבי ) לקחת טופס 17 לביקור שלי אצל "שדה" והפקידה שאלה אותי אם אני רוצה טופס 17 לחולי טרשת ??? שאלתי מה זה והיא אמרה לי שזה "חדש במכבי" ,נותנים טופס 17 לשנה לכל הטיפולים לחולי טרשת !!! אתם ידעתם שיש דבר כזה ???

RomiVais

New member
אורית, עכשיו שהזכרת את זה...

אמא שלי אכן קיבלה טופס 17 לשנה. לא ידעתי (זה היה לפני כמה חודשים) שזה מיוחד לחולי טרשת... חשבתי שזה כדי לא להוציא כל פעם. הרגע בדקתי דואר ולא היה מייל ממך, אולי יגיע מאוחר יותר - תודה רבה!! לגבי הרופאים, כמובן שאפשר לרכז פה המלצות. אורית - אין לך שום סיבה לבקש אישור - זה הבית שלך פה!!!
שיהיה לך ולכולם יום נפלא ביותר, רומי

סיאמית

New member
(פרופסור, לא?) עודד אברמסקי הוא זה

שחתום על הדיאגנוזה שלי. "מתאים לטרשת נפוצה פעילה ". (הייתי אז בהתקף). משום מה הוא היה זה שקרא את האמ.אר.אי הגורלי (היו כמה לפניו). אבל בהתקף הראשון שלי... הוא דווקא לא עלה על זה (הלכנו אליו, אמא שלי ואני) ונתן אבחנה אחרת. משהו בשם ADEM שזה כמו טרשת נפוצה אבל חד-פעמי. הוא אמר גם שאם יהיה עוד התקף - אז זו טרשת. היה. וזו טרשת. לא שמעתי על ד"ר גילעדי!?!?! באיכילוב? מי זה? אני מטופלת באיכילוב... למה לא מציגים אותי בפני כוכבים עולים? מה יש? גם לי מגיע!!! ל~א~ אמרו שאם העייפות עדיין מטרידה אותו שינסה תרופה חדשה (עדיין לא אושרה פה בארץ) modiodal או modafinil. אמרתי לו שלא יגע בכלום עד שאני מוצאת על זה חומר!!! אני לא צריכה עכשיו שיהיו לו כל מיני תופעות לוואי שיפריעו לנו להכנס להריון. תודה. אז ביררתי ואין לזה תופעות לואי מהסוג ש... נו, יפריעו.
. ברוך השם. העיפות של ~א~ ד"א, לא יותר גרועה מאשר אצל אנשים אחרים שקמים כל בוקר בשש, ולא נכנסים למיטה לפני 12 בלילה. אבל הוא בכל זאת מרגיש שהיא מפריעה לו.

אורית...2

New member
את בטוחה שהיית אצל פרופסור אברמסקי

סיאמית, ממש לא מתאים לו מה שסיפרת עכשיו... חברה ששלחתי אותה אליו עם בעלה אחרי אבחנה של איזו מחלה בבלינסון שתוך שנתיים הוא יהיה על כיסא גלגלים, ותוך 5 שנים ימות (חד וחלק...) היגיע לאבחנה הרבה יותר נכונה ומדוייקת ! והוא לא יהיה על כיסא גלגלים ולא ימות בגלל "המחלה" שנתנו לו בבלינסון, כי אין לו את המחלה הזאת בכלל !!! אני יודעת שכל האבחנות שלו קולעות ממש בול !!! מוזר מה שסיפרת עכשיו . כן יש ד"ר גלעדי(ניר) באיכילוב ,אמא שלי תהיה אצלו בחודש הבא...יש לה תור אליו. ותגידי ל~א~ שאם הוא ינוח חצי שעה/שעה בצהרים הוא לא יהיה עייף !!! אני הולכת לישוןבסביבות 11 וקמה ב5 בבוקר לפני כולם (מה לעשות אני אוהבת את השקט של הבוקר עם הכוס קפה שלי....) אבל בצהרים חצי שעה לפעמים שעה מנוחה...ואז הכל מסתדר !!! עכשיו אני הולכת לשחק עם
שלי, הכנתי להם "מאלן"דברים מה שאני עושה 3-4 פעמים בשבוע, וחסר להם שהיום הם לא יגידו "סבתא"... אני "עובדת" על זה איתם אבל מה שיוצא להם מהפה זה רק "אמה"... ותגידי ל~א~ שמספיק החיבוקים והנשיקות שלהם !!! אה והחיוכים... מי צריך לקפוץ ולרוץ איתם ?! את זה שהם יעשו לבד עם חברים בני גילם כשיהיו להם...בחוץ בגינה...איתי משחקים, וצוחקים ו"מקשקשים"..ביי

סיאמית

New member
זה לא סותר ../images/Emo20.gif

כי יש כזה דבר בשם ADEM וקורה שאנשים מקבלים התקף בודד (ראשון ואחרון)שדומה להתקף טרשת. זה-.A.D.E.M כשזה קורה שוב, האבחנה משתנה לטרשת נפוצה. למעשה, הוא לא טעה כי הוא ציין בפירוש שההתקף השני עלול לבוא (למרות שהוא חשב שהסיכוי נמוך). ואין לי ספק שזה אותו פרופ´ עודד אברמסקי מהדסה... ~א~ היה אצלו כמה פעמים והוא בהחלט אדם רציני גם לדעתנו כך שההמלצה עליו מקובלת עלי מאוד
כל מה שאת אומרת על הנכדים שלך, כאילו יוצא מהפה של אמא שלי! יש לה 3 נכדים והיא הרוסה עליהם. מאוהבת קשות. מה שמזכיר לי!!! ארוחת ערב אצלה עוד שעה...! יאללה, אני הולכת לשפץ את עצמי קצת. נשיקות!

למעלה