רגע של תרבות

צליליתה1

Well-known member
בסגר הראשון קראתי את הנובלה של סטפן צוויג מכתב של אלמונית, ונהניתי הנאה מרובה
אתמול צפיתי בסרט שנעשה על סמך הנובלה, מכתב מאשה אלמונית, של מקס אופולס עם ג׳ואן פונטיין ולואי ז׳ורדן ונהניתי הנאה מרובה
לא יודעת ממה נהניתי יותר, כדאי להנות גם מזה וגם מזה
את הסרט ראיתי(פעם שנניה או שלישית, ראיתי לפני מילון שנה בקולנוע) ביוטיוב, לגמרי בחינם, עותק דיגיטלי משובח, מן הסתם משוחזר

שלא כמנהגי פזור הנפש, שמתי לב להבדל בין שם הספר לשם הסרט, והחלטתי להטרחן ולהקפיד.
(מקווה שלא התבלבל לי :). )

בכל מקרה, את הספר רכשתי בזמנו, (דיגטלי) , ואת הסרט שומרת ברשימת המועדפים, ובהחלט מתכוונת לחזור ולהנות שוב ושוב.

Zadig

Well-known member
בסגר הראשון קראתי את הנובלה של סטפן צוויג מכתב של אלמונית, ונהניתי הנאה מרובה
אתמול צפיתי בסרט שנעשה על סמך הנובלה, מכתב מאשה אלמונית, של מקס אופולס עם ג׳ואן פונטיין ולואי ז׳ורדן ונהניתי הנאה מרובה
לא יודעת ממה נהניתי יותר, כדאי להנות גם מזה וגם מזה
את הסרט ראיתי(פעם שנניה או שלישית, ראיתי לפני מילון שנה בקולנוע) ביוטיוב, לגמרי בחינם, עותק דיגיטלי משובח, מן הסתם משוחזר

שלא כמנהגי פזור הנפש, שמתי לב להבדל בין שם הספר לשם הסרט, והחלטתי להטרחן ולהקפיד.
(מקווה שלא התבלבל לי :). )

בכל מקרה, את הספר רכשתי בזמנו, (דיגטלי) , ואת הסרט שומרת ברשימת המועדפים, ובהחלט מתכוונת לחזור ולהנות שוב ושוב.
איך נקרא הסרט ביוטיוב באנגלית ?

קלייטון.ש

Well-known member
לא קראתי ולא ראיתי אבל מעניין אם שמה של ההוצאה אליה קישרת, "תשע נשמות", נלקח משם ספרו המפורסם של הסופר הבדיוני פול ורז'ק (ויש מישהו שטרח וכתב את הספר בפועל).

צליליתה1

Well-known member
לואיז גליק המשוררת האמריקאית היא זוכת פרס נובל לספרות
אודה ולא אבוש, עד לרגע הזכיה לא הכרתי אותה
התחלתי לקרוא , אני אמשיך לקרוא
משהו בעוצמה ובאינטנסיביות מושך אותי

מצאתי כמה שירים מתורגמים, אבל אני אמשיך באנגלית
אני משתדלת להמנע מתרגומים, אם זה אפשרי לי, תמיד חשה מעין טעם לוואי

יש המון סופרים ומשוררים נפלאים שלא זכו בפרסים ומן הסתם כנראה גם לא יזכו
אבל כשמישהו זוכה זה אומר שקבוצת אנשים שמבינים משהו בספרות חושבים שהעבודה שלו יוצאת דופן
ובנסיון להרחיב את ההשכלתי בתחום, אני משתדלת לקרוא, לפחות משהו

אבח"י

Well-known member
לואיז גליק המשוררת האמריקאית היא זוכת פרס נובל לספרות
אודה ולא אבוש, עד לרגע הזכיה לא הכרתי אותה
התחלתי לקרוא , אני אמשיך לקרוא
משהו בעוצמה ובאינטנסיביות מושך אותי

מצאתי כמה שירים מתורגמים, אבל אני אמשיך באנגלית
אני משתדלת להמנע מתרגומים, אם זה אפשרי לי, תמיד חשה מעין טעם לוואי

יש המון סופרים ומשוררים נפלאים שלא זכו בפרסים ומן הסתם כנראה גם לא יזכו
אבל כשמישהו זוכה זה אומר שקבוצת אנשים שמבינים משהו בספרות חושבים שהעבודה שלו יוצאת דופן
ובנסיון להרחיב את ההשכלתי בתחום, אני משתדלת לקרוא, לפחות משהו
"אבל כשמישהו זוכה זה אומר שקבוצת" אינטרסנטים רצינית הפעילה את לחציה על ועדת הבחירה... כמוך כמוני
כמוך כמוני - עד אתמול לא שמעתי את שמעה. זה שהיא יהודייה לא ממש חשוב, זה חשוב לפרובנציאלים כאן שסופרים את "הצלחות הגניוס היהודי בפרסים בינלאומיים". קראתי שניים-שלושה משיריה וקראתי את התרגומים של פלד. יש בי נטייה אישית חזקה להמנע משירה סיפורית, ארוכה כאורך הגלות ומשעממת כמאמר בחשבונאות.
אני מנוי על - POETRY FOUNDATION, סביר להנית שבאיזה שלב קיבלתי את שיריה, אבל גם אז ככל הנראה התבנית הארוכה דחתה אותי. שיהיה לה בהצלחה, גם נלי זק"ש זכתה בפרס נובל, אף אחד לא מכיר אותה, בטח לא בארצנו הקטנטנה :)

למעלה