רג'קשן

מאי261

New member
רג'קשן ../images/Emo88.gif../images/Emo31.gif

קיבלתי עכשיו מייל דחייה למלגה שביקשתי לשנה הבאה. (הגשתי בקשות ל-4, בנתיים זוהי התשובה ראשונה.) דברים כאלה תמיד מציפים אצלי את חוסר הביטחון מחדש - אולי אני בכלל לא אמורה להיות כאן, אני לא מספיק טובה, וכו' וכו'... גם אצלכם זה כך? (ואלו שלא קיבלו אף פעם רג'קשן מוזמנים לא להשתתף בדיון זה...
) טיפים להתמודדות?

מרצה אחד אמר לי פעם

שיש לו מגרה מלאה במכתבי דחייה מנומסים. כשזה מגיע ממישהו שיש לו תקן, זה קצת מרגיע, לא? על משקל מי שלא עושה לא טועה, מי שלא מנסה - לא מקבל תשובות שליליות, ואת חייבת לנסות, נכון? סביר שחלק מהמלגות לא תקבלי. מה שחשוב זה לא כמה תשובות שליליות תקבלי, אלה אם החיובית תגיע. זה כל מה שאת צריכה - תשובה אחת טובה. אני מעדיפה אנשים שמדי פעם מאווריים את חוסר הביטחון שלהם על פני אלו שלא מעלים על דעתם את האפשרות. בהצלחה עם שלוש המלגות האחרות

../images/Emo201.gif ו../images/Emo45.gif למלגות הבאות!

טוב, אני לא אגיע למצב של מגירה עם דחיות - לא בגלל שלא קיבלתי כאלו (מלא וגם בעלי), אלא בגלל שבדרך כלל אני קורעת אותן וזורקת לפח הזבל הקרוב ביותר. ברור שההצעה והרזומה צריכים להיות טובים - אבל את זה יש להרבה ממגישי המלגה. כך שיש גם אלמנטים של אקראיות ומזל שנכנסים לעניין, וכשאלו בפעולה, בטח לא צריך לקחת את זה אישית, אלא להגיש הרבה בקשות, כך שהסיכויים לקבל לפחות אחת יעלו (אם כי לא בהכרח - יש פה גם בעיית ביצה ותרנגולת - כי כולם בימינו מגישים ליותר דברים, כי זה יותר קל עם האינטרנט, אז במובנים רבים, הרושם שלי לפחות נוצר, הוא שקצת יותר קשה לנו היום מלדור של המנחים שלנו). בקיצור - בלב שקט אני יכולה להגיד שזאת ממש צרת רבים, ולא כדאי לקחת את זה אישית.

d a p h n a

New member
הפתרון הפשוט להתמודדות

להזכיר לעצמך שעל כל מלגה כזו מתמודדים המון המון אנשים, חלק גדול מהם טובים, ורק מעטים מקבלים אותה - ולכן זה שאת לא קיבלת אותה לא מעיד שום דבר עלייך. זה רק מעיד שהפעם הם החליטו ללכת עם מישהו אחר, זה הכל.

אובג'קשן ../images/Emo88.gif../images/Emo45.gif

לרגע העברת אותי לעולם המופלא של "חוק וסדר" בו פותרים את הרצח, מביאים לדין ומספיקים אפילו להגיש שני ערעורים ולכניס את הנאשם לכלא ב 45 דקות
ולענייננו, לא יודעת אם זה מנחם אבל אני כרגע בתהליך של איסוף מכתבי שלילה מנומסים ממוסדות אקדמיים מגוונים. השאלה "אולי אני לא אמורה להיות כאן" היא שאלה חשובה בעיני, ואני מתחבטת בה כל שני וחמישי, ולפעמים גם בוקר וערב (כשמגיע איזה מכתב
). היא לא מעידה בהכרח על חוסר ביטחון לדעתי, או על תחושה ש"אני לא מספיק טובה", אלא באמת על בחינה מחדש של דרך שעד כה ברור היה לי שהיא בשבילי, ועכשיו אני לא ממש בטוחה שאני מוכנה להמשיך לאכול את המרורים שהיא מציעה לי רק בשביל איזה תקווה מעורפלת שאולי לא תתממש אף פעם. לא רוצה להביט לאחור ולהרגיש שרדפתי אחרי תעתוע. צ'טערת, אין לי טיפים. אם זה מה שאת רוצה, פשוט תמשיכי לנסות. את צריכה רק תשובה חיובית אחת
בהצלחה

מאי261

New member
../images/Emo140.gif תודה על העידוד

כולכן צודקות כמובן. הטבעתי את יגוני בשאריות החמץ (מה שדווקא היה מעודד למדי...)

לא יכולה להשתתף בזה אבל בעיקר בגלל טיפשות שלי

לצערי אני אל מכירה את הטעם של "דחייה", פשוט כי מעולם לא הבנתי שחשוב וצריך ונעים ומומלץ לבקש מלגות. אם לא היתה יוזמה מטעם החוג שלי (ותודה לאל שכן היו כמה וכמה פעמים) אני מעולם לא יזמתי בקשת מלגות לכן לא מכירה את התחושה אבל - לחלוטין אין ספק שזה מבאס בהתחלה, וכמו שכבר אמרו לפניי - את רצריכה רק אחת שתאושר, אז.. יש לך עוד 3 ואני מניחה שלפחות (!!) אחת תקרה. אם גם ראשנו שח ועצב סובבנו הבה ונתתלקח מן השמחה שבנו... (לא יודעת למה, אבל השיר הזה הוא מה שקרה לי אסוציאטיבית עכשיו)

mummy

New member
אצלי זה ככה בלי שמגיע המכתב דחיה ../images/Emo3.gif

שלוש פעמים בשבוע, בשבוע טוב ואופטימי. בשבועות אחרים זה יכול להיות גם שלוש פעמים ביום
טיפים להתמודדות? לנסות לא להכנס ללחץ, להכיר את הבורות, לדעת שכמו שנכנסים אליהם יש גם דרך החוצה. ולזכור שלא במקרה הגעת עד הלום, וזה בטוח שווה משהו וגם אומר משהו עליך ועל המקום שאת נמצאת בו. מאחלת לך שהמלגות האחרות ישכילו לראות את מה שנותני המלגה הזו פספסו. בהצלחה!

22ק ו ס ם

New member
צריך ללמוד מכל מכתב דחייה

זו אמנות בפני עצמה לדעת להתאים את עצמך למילגה, לדעת איך לסובב את המחקר שלך כך שיתאים בדיוק למה שהם רוצים. לא תמיד זה קל או אפשרי, אבל לפחות אפשר לראות מהנימוקים שהם נתנו על מה נפלת ואם זה משהו שתוכלי לשפר בעתיד.

מאי261

New member
../images/Emo65.gif מעדכנת

קיבלתי אחת. שווה ביותר. יש! ממש מניה דפרסיה האקדמיה הזה.

משוש30

New member
כל הכבוד!!!!../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif איזה יופי! ולגמרי

ולחלוטין מניה דפרסיבית

משוש30

New member
אצלי הכל גורם לרגשות נחיתות ../images/Emo6.gif

אם אני לא מקבלת את המלגה זה אומר שלא רוצים אותי, שחשובים שהעבודה שלי לא מספיק טובה, מה אני עושה פה בכלל וכד'...כשאני מקבלת אז לחץ. האם אני מספיק טובה? אני מקבלת כל כך הרבה מלגות האם אצליח להצדיק אותן? הרי הדוקטורט שלי לא מספיק טוב ויש בו חורים ו...ו...ו...
זוועה!

מממאיה35

New member
אצלי אני פשוט מבינה

שיש המוני מגישים וזה שנדחיתי לא אומר שהמחקר שלי או ההישגים שלי או אני לא טובים.. זה פשוט סדר עדיפויות ושיקולים של חלוקת המלגות שאין לי מושג מהו. אני לא לוקחת את זה אישית.

למעלה