רגשות אשם

הבודדה

New member
רגשות אשם

אתמול, במהלך היום, בתגובה להודעה של פרוזק "הזכות להיות", השארתי בהודעה שלי ציטוט משיר של אביב גפן. (בין שאר הדברים שכתבתי). בשעות הערב המאוחרות, קראתי כאן את ההודעה המצמררת של פרוזק, שהיא בעצם מילות השיר "דכאון" של אביב גפן. מייד הבנתי איזו טעות נוראה עשיתי! התכוונתי לעודד את פרוזק ובמקום זה עשיתי בדיוק ההפך. אני מבינה שפרוזק נמצאת עכשיו במצוקה קשה, ואתמול, אחרי שקראתי כאן את ההודעה שלה (דכאון) הרגשתי שעשיתי מעשה נורא ומשפט העידוד שכתבתי כאן בתגובה היה מתוך נסיון לתקן את המעשה הנורא הזה שעשיתי, ממש הרגשתי שאם יקרה משהו לפרוזק, זה יהיה בגללי. איזה מטומטמת אני!!! צודקים האנשים שחושבים שאני טיפשה ולא מועילה בכלום. רק נזקים אני גורמת!!!

חן1

New member
בודדה!

יש לך אייסיי? הייתי רוצה לדבר איתך קצת.. אפשרי?

הבודדה

New member
חן 1

בשעות האלה, זה ממש בלתי אפשרי לדבר בצ´אט כלשהו, כי אני גולשת מהעבודה והאינטרנט הוא בערבון מוגבל (אין צ´אטים). לגבי השעות שאני בבית, האינטרנט אצלי בבית הוא ממש חדש ואני צריכה לבדוק אם יש לי בו איי.סיי ואם כן, אשמח לדבר איתך. בכל אופן, כדאי שניפגש פה מתישהו בשעות הערב, בפורום אני תמיד יכולה לכתוב ואני גם מקווה שבקרוב יהיה כאן גם הצ´אט - תמיכה של סהר ונוכל לדבר גם שם.

לא צריך להיות לך

א-תרגעי, פרוזאק בת משפחה ותיקה , והיא יודעת שאם היא זקוקה לעזרה משפחת סהר פה בשבילה. וסהר-גם בצט האישי ובאיסיקיו יעזרו לה במה שאפשר. ב-אם יקרה משהו לפרוזק, זה בשום אופן לא יהיה בגללך!!!, אף אדם לא מתאבד בגלל שיר של אביב גפן, או בגלל הודעת פורום של כותבת אלמונית, יש משקעים, וכאב עמוק לאנשים שכותבים בסהר, ואם מישהו בחור לעשות מעשה (מה שנראה לי שפרוזאק היקרה לא עושה או תעשה), זה מתוך בחירה והחלאה שלו בלבד!!!!! ג-את לא טיפשה, ואת כן מועילה להרבה אחרים בתגובות שלך בפורום, אני עוקבת אחרי הפורום, למרות שפרשתי (כי אני נרקומנית סהר), אז תזכרי את כל התגובות החמות מאנשים כאן שעזרת להם. ד- וחשוב ביותר עשית מחשבה מוטעית שנקראת הכללה-טעות אחת בחייך, לא עושה אותך לא שווה תמיד או גורמת נזקים, ולא משנה מה הסובבים אומרים מומלץ לך ולכולם לקרוא את הספר בוחרים להרגיש טוב-של דייויד ברנס אני כבר מתחילה להרגיש כמו סוכנת מכירות של הספר, אבל לי לקרוא בו לבנתיים שניים שלושה פרקים, גרם להרגיש טוב, ולהבין דברים על עצמי, ולפרש דברים בחיי אחרת , שלפני הקריאה בספר היו גורמים לי לדמעה , כעס וצער, והיום גורמים לי למוכה, חיוך, ושלווה. ברכת יום נפלא רחל-נשמה

הבודדה

New member
תודה לך, רחל-נשמה

טוב, אני באמת חושבת שאני מתחילה להרגע. במקרים כאלה אני יותר ויותר מבינה שהגיון ורגש הם שני דברים שלא הולכים ביחד. כמו אתמול למשל, ההודעה הנסערת שכתבתי כאן היום היתה פשוט תוצאה של בהלה, כשראיתי את ההקשר בין מה שכתבתי לפרוזק בהתחלה ובין התגובה שלה אחר-כך. חוץ מזה אני גם חושבת שהמקרה הזה גרם להתפרצות אדירה של רגשי נחיתות שיש לי בלאו-הכי, בלי קשר למקרה עם פרוזק. זה נורא קל להגיד שמותר לי להיות מי שאני, בלי לעשות חשבון, מה אחרים יגידו, אבל כשמגיע רגע האמת - הכל בולשיט! (לפחות אצלי) ותמיד אני רוצה למצוא חן בעיני כולם ושכולם יאהבו אותי. שוב, אני מבקשת שלא תשפטי אותי כי אני מדברת כאן על רגשות וכפי שכתבתי - לרגש אין כל הגיון! עכשיו, כשאני מבינה את זה אני כבר יותר רגועה וגם רגשות האשם פחתו. תודה לך

למעלה