רגשות

s h i r k u s h

New member
רגשות ../images/Emo9.gif../images/Emo122.gif

מה לעשות, אי אפשר להתווכח עם עובדות והעובדה היא שרגשות הם חלק נרחב בחיינו- לחלקנו פחות ולחלקנו יותר ואצלי זה יותר
- לצערי או שמחתי עדיין לא החלטתי. ולשאלה שבאתי בעצם לשאול: איך מתמודדים עם רגשות כמו אכזבה וכעס כלפי עצמנו
סיפור חיי ממש זה אכזבה וכעס כלפי עצמי, משום מה תמיד שוכחת לסמן לעצמי את כל ה-
שעשיתי ועושה וזוכרת רק את הדברים הרעים והלא נעימים שהתפקששו לי וכו'.

התמודדות עם רגשות

הדבר הכי חשוב בעיני, בתור התחלה - הוא להכיר ברגש שמופיע, ולתת לו את המקום והביטוי שלו. אם כואב ועצוב - אז להיות עצובים. אם יש כעס - אז לכעוס. ברגע שמפנימים רגש ומבליגים עליו, אז קודם כל נוצר (בעיני) תהליך של חוסר הערכה עצמית - כי אתה מתעלם מעצמך וממה שקורה לך בפנים, ושנית- נוצר מצב של הר געש פנימי. הרגש מתעצם ומתעצם, ואח"כ האנרגיה הזו יוצאת בלי פרופורציה (לפעמים בתור מחלה גופנית, לפעמים כדיכאון, לפעמים בהתפרצויות זעם...)

*g99

New member
ובהמשך למה שרשמת,

לשאול את עצמך: למה כעסתי,ולענות,להמשיך לשאול,למה ולענות..וכ"ו.בסוף תגיעי לתשובה האמיתי שאיתה תתמודדי.

לסמן ../images/Emo127.gif על הדברים הטובים

זה משהו שאת יכולה לרכוש - זה לא שאנשים נולדים עם היכולת להחמיא לעצמם. צריך לעבוד קצת כדי להפנים את ההרגל הזה. נסי בכל פעם שאת כותבת על משהו רע (כמו המשפט: "סיפור חיי ממש זה אכזבה וכעס כלפי עצמי", להוסיף ישר משהו טוב: אבל לא הכל אכזבה, ואני מוכשרת ואני X ואני Y .. לפחות משהו אחד חיובי בסיום הוצאת הקיטור. מה דעתך?

s h i r k u s h

New member
בתיאוריה את צודקת...

הבעיה שלי שבמציאות אני לא מצליחה להפנים את זה, וזה משהו שהוא כבר שנים ככה...

תפנימי לאט לאט. זה הכל

ככה זה היה אצלי (והפנמתי את זה רק בשנתיים האחרונות). הבנתי שצריך לדבר חיובי. התחלתי. מלא בלאגן. נפילות. עצב. תרגלתי. תרגלתי. בסוף - הטוב מנצח, כמו בסרט
אין לנו שעון עצר שרודף אחרינו - לא הפנמת, זהו, אז מאוחר מדי. אין מאוחר מדי - זה היופי

אה, ועוד משהו

את יודעת מה הכי טוב כדי להפנים הרגל של חשיבה חיובית בעיני? כתיבה. בכתיבה, יש לנו יותר ביקורת על מה שיוצא (ואם זה באינטרנט, אז על מה שנשלח). רגע לפני שאת לוחצת על "שלח הודעה" - תבדקי אם הכל הכל שלילי. אם כן, אז תנסי להוסיף אפילו חצי משפט חיובי.

למעלה