רגשות

טל ברב

New member
רגשות

מה היתרון ההשרדותי של יצור בעל רגשות לבין יצור בלי רגש. אשמח לתשובה בפרוטרות על רגש האהבה. כלומר: מה היתרון ההשרדותי בן יצור אוהב לבין יצור שמספק את יצר המין שלו בלי האהבה ומתרבה? מה היתרון במחויובות זוגית. אשמח לתשובה. טל

Prodigal

New member
OK

ממצב טל????אחי תראה אימא שאוהבת את הבן שלה-תשמור עליו כמה שהיא יכולה ויש סיכוי טוב לשרוד ואימא שלא איכפת לה מהבן שלה - תתעסק בעניינים שלה וכך סיכוי נמוך שהוא יסתדר לבדו יש דוגמא טובה שאמר לנו ירון שפונד הי"ד- הדג ששומר את הצאצאים שלו בפה כי הוא אוהב אותם וכך הם שורדים על בטוח עם הזמן האהבה מתפתחת ומתפתחת עד שזה מגיע בסוף ליצור כמו האדם שאהבה היא כבר לא רק בשביל לשרוד אלא חלק מהחיים וההנאה

טל ברב

New member
אהבה

אני מתכוון בן בעל לאישה לא בן אם לוולדות שלה. אין שום יתרון השרדותי לאהבה בן המינים. יצר מין כן, אהבה לא. כך נראה לי. דודו שפונד

Prodigal

New member
אל תקרא לי!!!

"אין שום יתרון השרדותי לאהבה בן המינים" באמת אין אבל יש יתרון ביניהם בגלל הוירואציות החיוביות שהם מורישים האהבה בין המינים היא רק התוצאה של זה שהם היו ביחד חשבתי שהבנת את זה מדיונים קודמים אני יביא לך מחר לבסיס את השען העיוור נראה לי שהוא מדבר על זה

Levos

New member
אהבה שומרת על בן זוג

עם האמא והתינוק אחרי שהוא נולד וכך מספק חלק מהצרכים שלהם ומגדיל את סיכוי תנוקו לשרוד.

קפהש

New member
אהבה ואבולציה

הרגשות הם הדבק של החברה. חברה של בני אדם או חברה של זברות בסוונה. וכשאני אומר רגשות, אני מתכוון גם לקנאה, תחרותיות וחברתיות. אם נניח שחיים בחברה נותנים לפרטים יתרון השרדותי, ניתן לראות שקיים לחץ אבולציוני לגבי פריטים שמסוגלים להראות רגשות לפריטים אחרים. כיוון שיהיה להם יותר קל להסתדר בחברות. לפי התאוריה הזו שלי, צריך להיות מתאם בין היכול של חייה לחוות רגשות לבין מידת החברותיות שלה. דוקינס טוען בספר "הגן האנוכי" שהמקור האבלוציוני לחלק מהרגשות "אהבה" הוא מ"אהבה" שחש הורה לצאצאים. קפהש

lmatan1

New member
הבעיה היא אלה שנדפק להם הרגש הזה

היום לא אוהבים היום דופקים את האהבה וגם יודעים לשחק כאילו שנהנים מזה והם זה אנחנו ואנחנו זה הם וכולם אומרים לנו שהכי טוב זה לאהוב ולהיות נאהב,אז אפשר להגיד שהאהבה היא חלום על גן עדן שלא קיים ובכל זאת האהבה תנצח לחיי האוהבים שכבר יודעים.

מה זה אהבה?

בן אדם אוהב את עצמו, ולפעמים מרחם על אחרים, ולפעמים הוא פועל לפי קודים חברתיים.

למעלה