רגשים (לרן - "חיישנים") חדשים

רגשים (לרן - "חיישנים") חדשים

לפני זמן מה על לדיון ענין המערכות האלקטרוניות הזולות שאמורות להחליף את הקיימות. הנה דוגמה לרגש אינרציאלי אלקטרוני: http://www.lmcontrolsystems.com/FactSheets/SSRGAfact.pdf

hanani12

New member
הוא שאמרתי......

אריאל, לידיעתך מחיר של SSRGA בודד מזווד כמו שנראה בתמונה הוא כ 9000 דולר וזה בסה"כ RATE GYRO לשימושי בקרת טיסה או כוונת נשק. נמכר עד היום לשתי אפליקציות צבאיות: P-3 (מע. בקרת טיסה) ומסוק סופר קוברה AH-1Z (כוונת) אמינות המשיר מרקיעה שחקים ובהתאם המחיר. לא כל כך מתאים לשימושינו הצנועים.... ד.א. עד סוף פברואר ש.ז. ייצגתי את החברה הזאת בארץ. ניסיתי לעניין את ח"א שלנו ואת ח"א הטורקי במוצר הזה כשהוא מזווד כשלישיה של ג´ירוס לטובת החלפת שלישיה מקבילה (בבודדים) במערכת בקרת הטיסה (STAB AUG)במטוס פאנטום. דע לך גם שהחברה, שהיא היום חלק מ BAE SYSTEMS הגדולה, היתה בעבר חלק מחברה מפורסמת בתעופה בשם LEAR SIEGLER. החברה מובילה בתחום פיתוח ויצור מערכות בקרת טיסה למטוסים צבאיים ואזרחיים כאחד. בין "ספינות הדגל" שלה הן מערכת FLY BY WIRE הראשונה בעולם ל F-16 ובתחום האזרחי מערכת נחיתה אוטומטית ראשונה בעולם עד לנגיעה במסלול למטוס L1011

רן בג

New member
אריאלי- אני לא מרפה...

אודה לך אם תכוון אותי למקור אמין הגורס ש-SENSOR זה "רגש" ולא "חיישן".אם אנחנו בעסק של המצאות בעברית יש לי עוד כמה רעיונות בשטחים דומים.

הנה החלטת האקדמיה

מילים שאושרו בישיבת המליאה של האקדמיה ביום ט"ו במרחשוון תשס"א, 13 בנובמבר 2000: חיישן (בניקוד חַיְשָׁן) - sensor [במקום חִישָׁן] כך שאני סמוך ובטוח שאפשר להגיד חיישן ולהיות פוליטיקלי קורקט.

בעוד שחיפוש על השורש ´רגש´

מניב את התוצאות הבאות הִרְגִּישׁ הַרְגֵּשׁ הַרְגָּשָׁה הִתְרַגֵּשׁ הִתְרַגְּשׁוּת מְרַגֵּשׁ רִגּוּשׁ רִגּוּשִׁי רִגּוּשִׁיּוּת רָגִישׁ רְגִישׁוּת רִגֵּשׁ רֶגֶשׁ רִגְשָׁה רִגְשִׁי רַגְשָׁנוּת רַגְשָׁנִי רוֹגֵשׁ תַּרְגִּישׁ אבל את מי זה מעניין!?!?!?!? זה לא טס או משהוא !!!!!

ואני חייב להוסיף ../images/Emo8.gif

כי אחרת מחר אני אמצא פצצה בתא הדואר שלי ומישהוא ינסה לזרוק אותי לפרופלור כשאגיע להרצליה (גם מחר)

חיישנים, רגשים וכל השאר

רן, עכשיו נעבור לרגע של עברית....(והתנצלותי לכל מי שמשתעמם) יש בעברית שתי מילים שנוטים לבלבל ביניהן: רגש וחוש. רגש הוא משהו אמוציונאלי וחוש הוא משהו שנעשה ע"י אחד מחושינו (ובדרך כלל חמישה...) - פיסי, ממשי. לכן, לא נכון לומר אני חש אהבה/שנאה/קנאה וכו´ אלא, יש לומר: " אני מרגיש אהבה/שנאה וכו´". לעומת זאת, לא נכון לומר: "אני מרגיש כאב (פיסי)/חום וכו´", אלא, "אני חש כאב/חום וכו´". או בקיצור, דברים מוחשיים שאפשר לכמת אותם נמדדים ע"י חושינו ולכן, מכשיר או התקן האמור לחוש בפרמטר פיסיקאלי כלשהו, אכן יהיה חיישן ולא רגש. ורן, אתה באמת צודק במאה אחוז. צריך לומר "חיישנים"! אבל, בתור עצלן כרוני, ומתוך הרגל מטופש, אני ממשיך להשתמש במונח "רגשים". אריאל

למעלה