רגשי אשמה

רגשי אשמה

את/ה אם /אב עובד/ת. איך אתם חווים את המתח בין קאריירה להורות? האם התחושה של רגשי אשמה מוכרת לכם? שתפו אותנו בה. מתי היא מתעוררת? איך אתם מתמודדים איתה? מה אתם עושים? בואו נתאוורר קצת... עינת גבע, מכון אדלר.

רגשות אשם.

כן אני אם עובדת, אני חווה מתח בין ההורות שלי לקריירה, משום שאני מרגישה פעמים רבות שהילדים באים על חשבון הקריירה!! אני רוצה להתקדם, לפרוח לשגשג בתחומי, והילדים שלי מעכבים אותי... ולן אני מכירה את תחושת האשם. היא מתעוררת מתי שאני עם הילדים ומנסה להתרכז בעבודתי ולא מצליחה. אני נאלצת לבקש מילדיי שיצפו בתוכיות טלוויזיה ויעסיקו את עצמם. אכן אני צריכה להתאוורר

רווית101

New member
/

אני אמא לשני ילדים בני 8 ו10, העבודה בה אני עובדת דורשת שעות ארוכות ואני מגיעה מידי יום בשעות אחר הצהריים לקראת 17:00. עם ילדי נשארת מטפלת שלוקחת אותם מבית הספר ומסיעה אותם לחוגים. כשאני רואה אותם זה יוצא שכבר כמעט ערב ואני מרגישה שאני לא מבלה מספיק זמן איתם. דבר זה גורם לי להרגיש אשמה ולפעמים אפילו גורם לי להרגיש אמא לא מספיק טובה.. כשהם לא מצליחים בבית הספר למשל, ואני לא יכולה להקדיש הרבה זמן ביום לעזור להם.

רגשות אשם.

נועם ורוית שלום רב, אתם בחברה אנושית טובה אחת. המציאות החדשה בת ימינו מאתגרת בעיקר את האימהות ומציבה בפנינו דילמות חדשות. אנחנו חוות פעמים רבות, מתח ותסכול בניסיון לג'נגל בין שני התפקידים להיות גם אשת קריירה, עצמאית ומפרנסת וגם אם מסורה ומעניקה לילדיה . אין זה קל כלל ועיקר. נדמה לפעמים שהבחירה העומדת לפנינו היא בגישה שלנו למצב. מה נוכל לומר לעצמנו כדי להיות שלוות ושלמות יותר? למשל, "אני עושה הכי טוב שאני יכולה בכל רגע נתון", "הילדים שלי לומדים שעבודה היא ערך, לכבד אותי... ועוד", "אני אימא מספיק טובה" . בסוף היום נוכל להביט במראה ולומר לעצמנו דבר אחד שהסב לנו היום הנאה, סיפוק ונחת בעבודה ועם הילדים. מיקוד כזה עשוי להאיר אור גם על הנתינה, והעשייה המבורכים שלנו ולהגדיל אותם. והכי חשוב בנות, אני מזמינה אותנו למידה של סלחנות, לסלוח לעצמנו. סלחנות והשלמה הם מפתחות לתגובות בונות לילדים. רגשי אשמה מולידים פעמים רבות, הלקאה עצמית ופיצוי. סלחנות והשלמה פותחים את הדלת לעשות את המירב והמיטב בכל רגע נתון ולזרום. מה דעתכן? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה