רגשי נחיתות מול אנשי מקצוע

BellA עלמה

New member
רגשי נחיתות מול אנשי מקצוע

או הרופא - סגנו של היושב במרומים לפני כמה שבועות הייתי אצל נירולוגית שנתנה לי כדורים די חדשים. היא נתנה לי בהתחלה דוגמיות ל10 ימים כדי לראות איך אני ארגיש איתם. שסיימתי את הדוגמיות שבוע שעבר והלכתי למלא את המרשם כמו שצריך שמתי לב שהיא הקפיצה לי את הכדורים מחצי כדור ל2 כדורים ביום . לי זה נראה המון ונראה לי שאולי היא עשתה טעות להתקשר אליה ולהגיד לה שנראה לי שעשתה טעות לא נעים לי כי היא הרי רופא עם נסיון ומי אני בכלל? חוסר ביטחון דימוי עצמי נמוך אבל לא מרגישה בנוח לתקן אנשי מקצוע שמבינים יותר ממני בדברים האלה.

BellA עלמה

New member
השאלה שלי היא האם גם אתם..

מרגישים קטנים מול אנשי מקצוע? בין אם זה רופא או החשמלי שבא לתקן משהו בבית

לקשמי

New member
יש הבדל בין רופא לחשמלאי

אם חשמלאי יבוא לתקן לי משהו בבית, אני לגמרי לא אתערב לו בעבודה, בזה בטוח שהוא מבין יותר טוב ממני. כשזה מגיע לגוף שלי זה כבר סיפור אחר. כמובן שטוב להקשיב לעצות של רופאים שיש להם הרבה ידע וניסיון בתחום הרפואה, אבל אני מאמינה גם שכל אחד הוא הרופא הכי טוב של עצמו, אחרי הכל אני זאת שמרגישה את הכאב, אני זאת שיכולה להקשיב לגוף שלי. האורתופד שאני הולכת אליו הרבה פעמים, בכל בעיה שיש לי הוא נותן לי את אותו כדור. בעבר לקחתי את הכדור הזה והוא לא עזר לי בכלל. אבל כשהיו לי לאחרונה כאבים במפרק היד לקחתי את הכדור הזה וזה עבר אחרי כמה ימים (אבל אחר כך חזר שוב, כך שאני לא יודעת עד כמה זה באמת עזר). לכאבי גב למשל זה לא עזר בכלל ולכן גם הפסקתי לקחת אותם. יש משהו שהרופא אמר שאני מסרבת להאמין לו: לגבי הכאבי גב שגם אם אעשה את כל מה שצריך כדי לטפל בזה, הכאבים לא ייעלמו, הם אולי יפחתו ו/או יהיו בתדירות יותר נמוכה, אבל עוד יהיו לי כאבים. אני מעדיפה להאמין שיש פתרון סופי לכאבים. מחר אתחיל ביוגה תרפיה בנוסף לטיפולי הפיזיותרפיה שלי ובנוסף לשחיה שהתחלתי בגלל הכאבים. חוץ מזה אחת הבעיות ברפואה המערבית היא שהיא עושה הפרדה בין גוף לנפש. האמת היא שגוף ונפש הם אחד, אי אפשר להפריד ביניהם ואין כאב שהוא רק פיזי. לכן הטיפול צריך להיות גם במישור המנטלי/נפשי, דבר שהרופאים המערביים לא כל כך מתייחסים אליו.

במקום להיקלע למערבולות מיותרות

מרימים טלפון ושואלים. זה חוסך הרבה סרטים מיותרים. וגם מקבלים תשובה במקום :) לא צריך ישר להיכנס לפלונטרים. ואלוהים לא צריכה סגנים :) גם לא סגניות.

BellA עלמה

New member
זו בעייה שהיא עובדת

במרפאה פעם בשבועיים ככה שלטפוס אותה לשיחה בכלל לא פשוט

למה אנחנו בעצם מפחדים מהם???

כי אנחנו מרגישים שהם "גדולים מאיתנו איננו יכוטלים לערער על החלוטיהם ויש לנו מין פחד כזה לנסות לבדוק אם הם דגו הרי הם מומחים וניסיון לשאול שאלה.... יכול לעורר אצלהם כעס כי הם הרי הכי גדולים בתחומם מבין אותם ב100 אחוז גם לי זה קורה

מכירה את זה מקרוב...

איכשהו תמיד בשיחות הורים עם מורים, או ממש עכשיו כשהלכתי לרופאת שיניים הרגשתי כל כך קטנה, הקול שלי כשדיברתי אליה היה חלש, הייתי מלאת חוסר ביטחון וכמעט שהתנפלתי עליה בחיבוקים כשאמרה לי שיש לי טיפול לבעיה שלי בשיניים. לדעתי, תגידי לה לגבי הטעות- כי זה הגוף שלך שהכדורים נכנסים אליו, לא הגוף שלה. תתיעצי איתה מה לעשות ואם זה באמת טוב לגוף שלך ההקפצה בשלב הזה.

reedgreenwhait

New member
אל תרגישי כך...

היא רק בנאדם, כוח עליון. והיא עובדת בשבילך ולא להפך...

היא לא סופרוומן...

היא בנאדם, וגם היא יכולה לטעות. זה הגוף שלך... לא שלה! אם את מרגישה שהמרשם לא תקין, דברי איתה על כך. תתייעצי איתה.

למעלה