רגש גבוה

מאמיה

New member
רגש גבוה

במסגרת הנסיון שלי להגדיר כל דבר - דפוס ישן שאצטרך לוותר עליו מתישהו (אולי כשאעזוב את האוניברסיטה....) איך מגדירים רגש גבוה? אני תקועה בתיאור של רגשות מסויימים, אבל מרגישה שזה מגביל מאוד את מה שהמושג הזה מכיל בתוכו.

maysabel

New member
ד"א

כשתפסיקי לנסות להיות צינית בעניין עזיבת ה"אוניברסיטה", אז כנראה שעלית באמת על דרך המלך.. בואי תנסי לומר לי מהן ההבנות שלך לגבי המושג "כאן ועכשיו"..או שבמקום הבנות אני צריכה לכתוב הגדרות..

מאמיה

New member
ההגדרות שלי ../images/Emo13.gif

למה את חושבת שכבר יש לי הגדרות ל"כאן ועכשיו" - זו השאלה הבאה שלי
"כאן ועכשיו" - לפי אדלר - אל תתעסק בעבר. תשתמש בידע ובכלים שיש לך בכל רגע נתון כדי להתקדם לפי ראות עיניך באותו רגע. אגב ההגדרה היא לא ישירות מאדלר אלא יותר ממכון אדלר וגם זה קשור בהבנות שלי של אותה הגדרה כך שאפשר בכל זאת אולי לקרוא לזה הבנות לפי הבנתי. וואלה סיבכתם אותי או אולי אני את עצמי

maysabel

New member
אזאתמדברת על כאן ועכשיו

בקו לינארי.. להתקדם לפי ראות העיניים בקו לינארי הוא מאד מוגבל אם כך.. כי הראות מוגבלת עכשיו-אם נמשיך מדברייך- מהו רגע נתון? וכמובן מהו עבר? כי ברגע שאת "לא מתעסקת" ב"עבר" את למעשה עסוקה רק בעתיד? משהו כמו- לאן פונות עינייך? אז מה זה כאן ועכשיו?

רק כאשר תוכלי לראות רגש כאנרגיה

ארבע ממדית יתכן ותוכלי גם להגדיר "רגש גבוה" "רגש נמוך". במצב הרגיל רגש נמדד על קו חד ממדי - כלומר מאפתיה מצד אחד של הקו עד לאושר עילאי בצד שלי שלו. במצב חד ממדי רגש מוגדר "כרגש חלש" או "כרגש חזק"!

נ.ב. - אני מדבר על רגש כמנותק מהתוצאה...

התוצאה תבוא לידי ביטוי בארבעה ממדים. השפעת הרגש היא תמיד על - חומר (מסה), אנרגיה (תנועה), חלל (מרחב) וזמן! הסדר הדברים שרירותי לחלוטין.

מאמיה

New member
האם אוכל לראות רגש כאנרגיה 4 מימדית?

איך מכניסים מימדים לרגש?

רגש גבוה

אני חושב שלא מדובר כאן בעוצמת הרגש אלא ברגש המשתייך לתחום הרגשות "הנעלים", אהבה, חמלה, חסד, רחמים, וכ"ו. בעוד שרגשות אשם, חרטה, כעס, וכ"ו הם רגשות נחותים. אני חושב שעל מנת להגדיר רגש גבוה או נחות, עליך להגדיר תחומים של מה שאת רואה גבוה או נחות. ועל מנת לקצר את התהליך, כל רגש שמרומם אותך, ניתן להגדרה לרגש גבוה וההיפך. ד. א. תשובתה של לאה הייתה מבריקה, לא שייכת כל כך, אבל בהחלט מבריקה. יעקב

מאמיה

New member
זו ההגדרה שלי

שמתמקדת בהרגשת ה"רוממות" אבל מה שחסר לי זה הממדים ואם כבר מדברים על כך שרגש הוא רגש, האם אנחנו מבינים מהו רגש או רק מרגישים אותו? או במילים אחרות איך מסבירים במילים מהו רגש לילד בן 4?

אין כל צורך להסביר

כי הוא חווה את הרגש במישרין. הצורך להסביר רגש, או כל דבר אחר, עולה ככל שהיכולת שלנו לחוות יורדת. שהיא נעלמת לחלוטין אנו מתחילים להזדקק לממדים. האם אנו מבינים מהו רגש? כן, שהוא אצל מישהו אחר. או כאשר אנו מסתכלים על עצמנו מבחוץ, שזה אותו הדבר. ד.א תדפדפי קצת למטה, עניתי לאפרים על משהו, והכותרת היתה "החיים באים בלי כיתוביות" תקראי את זה יעקב

maysabel

New member
שניהם

להגיע להבנות מהחוויה אבל התעסקות בהגדרות של הדבר היא למעשה בריחה מחווית הדבר והגעה להבנות ממנה לדעתי לא צריך להתעסק במושג עצמו אלא ברגשות שאת חווה שאלות מודעות כמו-באילו מצבים אני מרגישה ככה או אחרת, מאיפה זה בא, כיצד רגש זה באלידי ביטוי אצלי והאם הביטוי משתנה במצבים שונים ..עם אנשים שונים..וכו וכו את אולי מתכוונת לרגש גבוה כרגש חיובי (תורם,מועיל-אם נדבר במונחים של אדלר : )..)וזה תלוי שיפוט ומותנה בתרבות וחינוך וידע אני גם החכמתי לדעת שרוב האנשים שעוסקים בהגדרת מושגים הם למעשה מפעילים מנגנון הגנה מאד מתוחכם במקום להתעסק בדבר ה"חשוב" עצמו וזה צלילה אל תוך החוויה,הלימוד ממנה והבנות ומכאן התפתחות והתרחבות. זה להפעיל ראש והגיון בטוענה כזאת או אחרת במקום להיכנס להכרת הדבר עצמו בפנוכו זאת הבנתי

למעלה