רדוקטיל- מי יודע על זה מה?

חגיתה

New member
רדוקטיל- מי יודע על זה מה?

בשם המציצנים אני שואלת שאלה על נושא שכנירא כבר כתבו עליו המון. גבר שמן אך לא מאוד שמן היציע לו חבר, ובתמיכת הרופא, קיבל מירשם לרדוקטיל. האם כדאי? האם יש תופעות לואי, אגב הוא ניסה קסניקל לחודש ולא זז כלום.

ורד *

New member
לחגיתה המציצנית

תכנסי לפורטל של YAHOO ובפרק של HEALTH תלחצי על MEDICINE ושם תמצאי חומר מפה עד אח"כ על רדוקטיל. ורד.

רוייקו

New member
רדוקטיל היא תרופה שהפעולה שלה

דומה לפרוזאק ודומיו. התרופה ממתנת ליבידו ודחפים. התרופה נועדה במקור לטיפול בדיכאון, אולם, נימצא כי אחת מתופעות הלוואי שלה הינה דיכוי תאבון. פסיכיאטרים החלו לתת את פרוזאק ודומיו גם לטיפול בבולימיה ובעיות אכילה אחרות, אבל לא כולם תמימי דעים לגבי יעילות התרופה במיקרים אלה. שווה לנסות, אם כי, כדאי לא לבנות הרים וגבעות מהצפיות.

שלגיה**

New member
גם בזה השתמשתי לשווא ../images/Emo5.gif

הרופא המליץ אז לקחתי ואכן שום דבר לא קרה ! גם אי אפשר לדעת אילו נזקים עתידיים התרופה עשויה לגרום לנפש....כי היא פועלת על המח. לפעמים כשאני כותבת כאן שטויות בפורום...אז זה כנראה תפעת לוואי מאוחרת של הרדוקטיל....(סתאאאאאאאאאאם)...

gal33

New member
ממליצה מאוד להיזהר מזה, 2 חברות

שלי הגיעו לבית חולים לאחר שימוש ממושך בתרופה זו, עם כאבי ראש איומים כתוצאה של הצטברות נוזלים מאחורי גלגל העין. לא מדובר במחקר מבוקר, אך עדיין צירוף המקרים פה מפחיד. אצל אחת מהן הנזק הוא בלתי הפיך.

רוייקו

New member
את רצינית, גלי ? שתי חברות עם

אותו בעיה הגיעו לבית החולים ? תראי, ידוע כי התרופות נוגדות הדיכאון, ברובן, ובכלל התרופות מהדור החדש, ה SSRI וה SNRI שפועלות על קולטן הסרוטונין במוח, גורמות לכאבי ראש, בעיות שינה, טישוטוש, ירידה בלחץ הדם, בעיות בזיקפה ועיכוב האורגזמה (אצל גברים בעיקר), וירידה בעירנות, שינויים ביציאות ועוד.. הכי בולטים מכלל תופעות הלוואי של התרופות האלה הם כאב ראש ובעיות הרדמות, אבל ממש גלאוקמה ובעיות פלתי הפיכות בעיניים ? וואוו. סכנה. יכול להיות שהמינון היה גבוה ?

gal33

New member
אני מדגישה שיכול להיות שמדובר פה

בצירוף מקרים אומלל. אבל... אותי זה שכנע. שתיהן לקחו את זה בפיקוח רפואי צמוד, כך שאני מתארת לעצמי שהמינון הותאם להן. בכל מקרה, צריך לקחת בחשבון שגם אם התרופה תעזור, עלולים לשלם בתופעות לוואי חמורות מדי. נראה לי שמראש כדאי להגביל את משך התקופה שלוקחים את התרופה. דווקא לפני כשבועיים התפרסמה כתבה במעריב, נדמה לי שאפילו קישרנו אליה, כן, כן, אני קישרתי, בקיצר, זה היה על השימוש בתרופות להשמנה קיצונית. לדעתי הלא רפואית והבלתי מבוססת, הסיפור לא מתמצה בסרוטונין, אחרת כבר מזמן היינו רזים, ולא היו כאלה תופעות לוואי. זהו נסיון לפתור את הבעיה עם הידע שיש כיום, והוא מוגבל. רק שפה משחקים עם המוח. כמובן שזו אמירה שיש לקחתה בעירבון מוגבל, כי על ידי אותה שיטת פעולה עוזרים נפלא למחלות כמו מאניה דיפרסיה, דיכאון וכו´. הם מנסים לתת מנה מוגברת למרכז העונג במוח, כך שירד לנו הדחף לעשות זאת בעצמנו על ידי אכילה. יש מחקרים ידועים עם חולדות שכאשר לימדו אותן בהתנייה ללחוץ על דוושה כדי שזו תפריש עוד סרוטונין למוחן והן כתוצאה מתענגות. אז כאשר נתנו להן חופשיות לבחור את מידת הלחיצות ומספרן, הן עינגו את עצמן למוות. להבדיל כמובן, פה זה בפיקוח רפואי. רדוקטיל לא נולד היום. לפני שנים כבר השתמשו בתרופה הגנרית. לי אישית משהו בסיפור הזה נראה לא בסדר, אחרת כבר מזמן כולנו היינו רזים וללא ניתוחים.

למעלה