רדיאטור - איך קונים?

reuven4u

New member
רדיאטור - איך קונים?

איך אני יכול לדעת\לחשב כמה צלעות\הספק צריך שיהיה לרדיאטור בהתאם לגודל החדר? יש לי 2 חדרים: אחד קטן ממש - 2.5X4 מטר השני איזה 21 מ"ר. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
מפזר חום יותר יעיל מחמם ברגע

ושומר על החום לא מיבש בכלל אם מכונים לחום עד 24 מעלות. הרבה יותר זול פחות חשמל ניתן לתלות על הקיר (חדרי ילדים) רן

reuven4u

New member
תוכל להסביר לי בבקשה אם יש מפזר

2000W וראדיאטור 2000W, אז זה אומר שהם צורכים את אותה כמות חשמל? (או שאין קשר) סליחה - אבל אני ממש לא מבין בחשמל. תודה!

אילנא

New member
בדיוק אותה צריכת חשמל

יש אפשרות שפיזור החום בחדר ויעילות המוצר יהיו שונים מעט

רשר

Well-known member
מנהל
אילנא ברוך הבא לפורום

ולשאלה: יעילות הפיזור בחלל היא העיקר. רדיאטור צריך לחמם קודם את השמן ורק אחר כך השמן מוסר חום לצלעות והן מעבירות את החום לאויר שמסיע את החום לכל החלל, סיפור ארוך ולכן גם יעילות נמוכה. אז מתי טוב להשתמש ברדיאטור? כאשר רוצים להשאיר אותו לעבוד הרבה שעות רצוף ואז כל האנרגיה שבזבזנו בהתחלה נמוכה יחסית לאנרגיה שנמסרה בכל השעות. לדעתי אין טעם לשתמש בו בתנאי רוב האזורים בארץ. וגם התינוק לא צריך דוקא רדיאטור. לעומתו מפזר החום הוא חוט להט שמוסר את החום ישירות לאויר שמפוזר מיד בחלל ע"י מאורר. והעיקר הבדל המחיר בקנית המכשיר X10 שזה ממש מוגזם. רן

Rשף

New member
לצורך יישוב ויכוח בפורום הורים

בדיון על בחירת אמצעי חימום תמיד יש את אלו שטוענים שהם חיממו באמצעי X וכשעברו לאמצעי Y חשבון החשמל קטן פלאים, לדעתי מדובר פשוט בתוצאה פסיכולוגית, למשל רדיאטור מאד מפתה להשאיר דולק שעות רבות ללא צורך. אם נניח שלא מדובר במזגן (שברור שהוא יעיל יותר בשימוש זהה) וכל הטרמוסטטים תקינים וכוונו לאותה דרגה מה דעתכם ?

רשר

Well-known member
מנהל
מפזר החום = מספר 1 (אחרי מזגן)

תנור קורן ספירלה: מחמם רק לכיוון ההקרנה ורק לאחר זמן רב יחמם גם את האויר שהוא מוסר החום הכי יעיל (אחרי מים) לגוף. ספירלות למינן טובות רק לשומר לילה בטלן שעושה עליהן טוסטים במקום לשמור. תמיד יש סכנה שנובעת מהחום הגבוה שמיצר גוף החימום. וכמובן סכנת החישמול מחוט גלוי. רדיאטור: כבר מניתי קודם את החסרונות תנור אמבטיה: מבחינת החום יש לו את כל החסרונות של תנור ספירלה. היתרון היחידי זה ביטול סכנת החישמול ע"י עטיפת גוף החימום בצינור מתכת מאורק. מפזר החום: ובמיוחד לאמבטיה מיבש את הלחות ומחמם את החדר תוך דקה אחת. בחדר קטן כמו אמבטיה מפעילים רק 1000W ומכוונים את החום להכי גבוה ואז התנור עובד כל הזמן ומיבש. בחדר רגיל לא רוצים ליבש יותר מידי ולכן צריך לכוון את החום ללא יותר מ 24 מעלות, והתנור יעבוד עם הפסקות ולא ייבש את האויר. אותה בעיה של יבוש יתר יש גם למזגן והפתרון הוא זהה 24 מעלות. אין לי ספק שמעבר מרדיאטור או ספירלה למפזר חום יחסוך חשמל וישפר את רמת הנוחיות בבית. רן

Rשף

New member
עדיין לא ברור לי איפה החיסכון

אם מדובר בחימום מזדמן לזמן קצר אתה צודק, אבל לרוב מדובר (אצל הורים לתינוקות) בחימום מתמשך של יותר מכמה דקות.

רשר

Well-known member
מנהל
לחדרי תינוקות מספיק מפזר חום

מחיר מפזר לפני העונה 60-100 ש"ח מחיר רדיאטור 300-700 ש"ח תינוק לא צריך חימום יותר מחצי שנה ובדרך כלל חודשיים. כאשר מדליקים רדיאטור מכוונים לחום גבוה "שיחמם מהר" אחר כך חם מדי אז גם פותחים חלון, ואז רוחצים את התינוק ושוב מגבירים חימום, (מה רק אני ההיתי הורה לילדים, ועוד בגולן) אם מפסיקים את הרדיאטור כשלוש פעמים ביום יש לנו הרבה זמן עבודה ללא תועלת במחיר גבוה מול זמן יעילות מלא במחיר נמוך, כאן החיסכון, גם מקום איחסון של הרדיאטור בשאר ימות השנה עולה כסף ומי שגר בשכ"ד יודע גם כמה עולה 1/3 מ"ר. רן

למעלה