רדיאטור מול מזגן

benda2109

New member
רדיאטור מול מזגן

שלום, שאלה קצת מוזרה... באופן כללי (בלי להכנס יותר מדי לפרטי פרטים מבחינת גודל, סוג ודגם) מה צורך יותר חשמל (והאם באופן מהותי) מזגן ממוצע של חדר (לא מפוצל) שפועל על חימום או רדיאטור (כמו בתמונה המצורפת) http://www.newpan.co.il/_Uploads/ArticlePictures/1066TRD-1025_v1_gry_an.jpg כאשר שניהם מכוונים לטמפ' של 26-25 מעלות ולרדיאטור יש טרמוסטט תודה רבה

הכל תלוי בצריכת חשמל לשעה...

ואין כאן מספיק נתונים כדי לענות. קילו ואט לשעה עולה בערך חצי שקל. מזגן יכול "לאכול" (מה שיש לי) 3.5 לשעה ספירלה אחת של תנור "אוכלת" 1 לשעה (תנור עם 3 ספירלות "אוכל" 3 לשעה) רדיאטור יכול לאכול 1-2 תלוי כמה מכוונים אותו. לא לשכוח שלכל התנורים הקטנים לוקח יחסית הרבה זמן לחמם חדר. היה לי מפזר חום (2 קילואט שעה) והיו לי צינונים ובלאגן, עברתי למזגן כל הלילה, והכל בסדר

sitvaniyot

New member
זו לא רק צריכת החשמל

יש עוד שיקולים להביא בחשבון. למשל, בוקר - תוך 30-45 דקות יוצאים מהבית. ראדיטור לא יספיק לחמם את החדר, וגם המזגן לא, אלא אם החדר מאד קטן. במקרה כזה עדיף להשתמש במפזר חום. קטן, ניד, ומחמם מיד וגם לא יקר. ערב - כל המשפחה בבית, רוצים לראות טלביזיה, המזגן מרעיש. במקרה כזה ראדיאטור גדול עדיף. גם במקלחת עדיף ראדיאטור מטעמי בטיחות. ובונוס - אפשר ליבש עליו כביסה. מזגן - טוב לחדרים גדולים, כשצריך לחמם הרבה שעות. טרמוסטאט - לכל אמצעיחימום כדאי שיהיה, כי זה מוזיל את צריכת החשמל. מסקנה: מי שבאמת רוצה לחסוך, שילך לקניונים, ספריות ויתעלק על חברים, או שישלב שני אמצעי חימום לפי טעמו.

dify

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה לגבי שיקולי הזמן, גודל החדר, מספר האנשים החדר. אנחנו כל החורף השתמשנו אך ורק בספירלה. אנחנו שני אנשים שלא נמצאים כל היום בתנועה אלא לרוב יושבים בנקודה אחת ולכן הספירלה צמוד אלינו. הספירלה עובדת אצלנו כ12 שעות ביממה. חשבון החשמל החודשי שלנו יצא פחות מ400 לחודשיים. וזה למרות השעות הרבות של פעילות הספירלה. למה? כי הספירלה אולי נחשבת זוללת חשמל, אבל לאנשים שלא נעים בכל רחבי הבית החימום הנקודתי שלה מספיק בהחלט ולא צריך לחמם את כל הבית איתה. יתרון נוסף שלה זה שהיא מחממת מאד מהר ומאד חזק ולכן אי אפשר להפעיל אותה בעוצמה גבוהה כי זה פשוט חם מידי. אז אולי מזגן נחשב יותר זול, אבל שוב- השאלה היא לאיזו מטרה. לזוג מבוגרים שיושבים רוב הזמן מול המחשב, מול הטלוויזיה או ליד שולחן עבודה- ספירלה יוצאת פתרון זול מאד.

tenen

New member
ספירלה זה חיסכון מאוד מסוכן,

את יודעת כמה בתים נשרפים מתנורים כאלו?

dify

New member
עניין של הרגלי ביטחון

אני יודעת שאני לא בת 8. שאני לא משאירה אף פעם חימום (גז, תנור, ספירלה, בישול או חימום) ללא השגחה אם אני יוצאת מהחדר או הולכת לישון- אף פעם!) אני כבר עשר שנים חיה עם ספירלה. היה לי אי שם בתחילת הדרך רדיאטור- למרות שהיה טורבו לקח לו הרבה זמן להתחמם והוא חימם מרחב שלם שהיה מיותר לחלוטין, אני רציתי חימום מהר ואינטנסיבי. אז השארתי אותו בדירה הקודמת ובמקום זה אני עם ספירלה חמודה וקטנה כבר המון זמן. אם שומרים כמו שצריך על בטיחות אז זה בסדר ובטח לא יותר גרוע ממפזר אוויר. מה שכן- בדור הישן של הספירלות לא היה מתג הפעלה, היית חייב להוציא אותו מהחשמל על מנת לנתק אותו- איזה רעיון מטופש! בספירלה שלי יש גם מתג הפעלה כללי, גם מתג הפעלה נפרד לכל עמוד חימום וגם אפשרות להוציא מהחשמל בנוסף. כך שאפשר להגיד שהם למדו משהו עם הזמן. גם כשהוא בחשמל יש לו נורה אדומה דולקת כדי שתדע שהוא מחובר. בקיצור- לא הייתי משאירה את זה ליד ילד אבל ליד אדם אחראי- כן.

chenshotokan

New member
למרות שאומרים שרדיאטור יותר זולל

חשמל... אישית אני משתדלת להשתמש ברדיאטור והסיבות: 1. בבוקר מדליקים את הרדיאטור בחדר, נכנסת להתקלח ל 15 שעה וחוזרת החדר נעים ואפשר לסגור את הרדיאטור שכן הוא ממשיך להפיץ חום כלפחות 20 דק' אחרי שסוגרים אותו. 2. הוא לא מייבש את האויר בניגוד למזגן.

batid

New member
נושא זה עולה לא מעט

אך מזגן בעל דירוג A, חסכני יותר בחימום ביחס למרחב אותו יחמם רדיאטור, לחדר קטן עד 15 מ"ר, מספיק מזגן בעל 1 כ"ס . יום טוב וחורף נעים.

למעלה