רדיאטור, קצת הסתבכתי בנושא. אשמח למידע. ויש לי שאלות. האם צריך מתח בשקע של 16v? איך אפשר לדעת מה המתח בשקע? יש לי את צילומי הפקק

מה לגבי מרחק מהקיר? האם יש מגבלה? כי יש רדיאטור שקניתי ודורשים שם מרחק 90 סנטימטר

מה המרחק מבגדים? מה המרחק מריהוט שצריך?

האם מותר לייבש עליו בגדים? כי ראיתי שיש כאלו עם מתקני ייבוש

האם אפשר להשתמש בו עם שעון שבת? כי צריך שימוש בשעות מסויימות. קראתי למשל שאסור להשתמש בעלון הסברים של דלונגי

תודה .

בתמונה הראשונה של 2 המתגים

של החדרים שבהם ארצה להשתמש הרדיאטור

איך יודעים מה הכוח של החשמל שלהם?

תודה רבה

קבצים מצורפים

• IMG_20230131_223554.jpg
    IMG_20230131_223554.jpg
    3.5 MB · צפיות: 8
  • IMG_20230131_223546.jpg
    IMG_20230131_223546.jpg
    2.6 MB · צפיות: 8

רוני1955

Active member
מה לגבי מרחק מהקיר? האם יש מגבלה? כי יש רדיאטור שקניתי ודורשים שם מרחק 90 סנטימטר

מה המרחק מבגדים? מה המרחק מריהוט שצריך?

האם מותר לייבש עליו בגדים? כי ראיתי שיש כאלו עם מתקני ייבוש

האם אפשר להשתמש בו עם שעון שבת? כי צריך שימוש בשעות מסויימות. קראתי למשל שאסור להשתמש בעלון הסברים של דלונגי

תודה .

בתמונה הראשונה של 2 המתגים

של החדרים שבהם ארצה להשתמש הרדיאטור

איך יודעים מה הכוח של החשמל שלהם?

תודה רבה
כשהילדים שלי היו קטנים, היו להם רדיאטורים בחדרים, והם היו מחוברים דרך טיימר שמתחבר לשקע. (הרדיאטורים, לא הילדים...)
כזה: 1675244185018.png

רשר

Well-known member
מנהל
סביר ש 16A מגן על קו השקעים ויספיק לכל רדיאטור הנמכר בארץ,
שאר הוראות היצרן הן לפי תכונות המכשיר, יש כאלו הכוללים מפזר חום לחימום מהיר ולכן אסור להניח עליה בדים ליבוש

סביר ש 16A מגן על קו השקעים ויספיק לכל רדיאטור הנמכר בארץ,
שאר הוראות היצרן הן לפי תכונות המכשיר, יש כאלו הכוללים מפזר חום לחימום מהיר ולכן אסור להניח עליה בדים ליבוש

איך אני יודע כמה אמפר יש לי בשקע הזה? לפי הצילומים?

על הרדיאטור צריכה להיות מדבקה שכתוב בה ההספק, ואולי גם הזרם. את תחלק את ההספק ב-220 תקבל את הזרם.
מה שכתוב על ה-"מתגים" ליד האות C זה הזרם המקסימלי שהם מחזיקים (16 או 10 אמפר).
מרחק 90 סמ' נשמע לי מוגזם. באופן כללי, צריך לאפשר זרימת אויר אנכית חופשית. כלומר שאויר מהסביבה יוכל להגיע לתחתית, לעלות בין הצלעות, ולצאת מלמעלה. הכל בקלות ובלי הפרעה כלשהי. לדעתי אין משמעות לנוכחות כלשהי מהצד. זה גם אומר שלא טוב לכסות את הרדיאטור עם בגדים ליבוש. לפחות לא במידה משמעותית/לזמן ממושך, מפני שזה לא יאפשר לו לשחרר חום. נדמה לי שבמכשירים עם אפשרות ליבוש בגדים, יש מתלה ליד הצלעות.
אין סיבה טכנולוגית שלא להשתמש בשעון שבת. אני מנחש שהספק כותב נגד זה, מחשש שאתה תשכח לכבות, והמכשיר ידלק כשלא תהיה בבית.

הכותב אינו חשמלאי, ולא בן של חשמלאי.

תודה . אז אם יש שם שכתוב 10. זה אומר שאני יכול להפעיל את הרדיאטור , על 2000w ?

כי החלוקה 2000/220פחות מ10. ו2500יותר מ10.

כי כתוב 100אמפר

וגם אני לפי השימוש צריך להרחיק , ויש כאלו שלא

אז אני אבדוק לפעול לפי הוראת היצרן

תפעיל את הרדיאטור ...אם יפול הפקק אז הזרם יותר מעשרה אמפר...אם לא יפול הפקק אז פחות מעשרה אמפר.
לא תגרום שום נזק בכל מקרה כבה מחשבים או טלביזיה.....אם על הפקק הזה תופעל גם מכונת כביסה ותנור אפיה במקביל אז זה יפול.

השאלה מה גודל החדר שרוצים לחמם.
אצל אבי בסלון יש רדיאטור של 11 צלעות. הוא מפעיל אותו רק במצב 1 וטרמוסטט על 7-8 וזה מחמם נעים, חלל של כ20 מר.
במדידה עם מד הספק מסין הוא מראה צריכה של .1400W במצב זה.

סביב 3@5. היא רוצה בעצם לשים בצורה שתחמם את המקלחת גם.. כי במקלחת אין לה תנור חימום
.

אז היא צריכה שגם החום יגיע למקלחת . שאולי הדלת תהיה פתוחה?

רשר

Well-known member
מנהל
סביב 3@5. היא רוצה בעצם לשים בצורה שתחמם את המקלחת גם.. כי במקלחת אין לה תנור חימום
.

אז היא צריכה שגם החום יגיע למקלחת . שאולי הדלת תהיה פתוחה?
לחימום מקלחת עדיף מפזר חום לאמבטיה תלוי על הקיר עם חוט הפעלה ומפסק מבחוץ,
במיוחד לאדם מבוגר ולא רדיאטור עם כבל המשתלשל על הרצפה משקע מחוץ לחדר,

למעלה