רדיוהד

רדיוהד

אני מניח שכולכם שמעתם כבר על האלבום החדש של רדיוהד. מה דעתכם על הצעד הזה שהם לקחו? ומישהו פה 'קנה' את הדיסק החדש או מתכוון לקנות?

עדן גפן

New member
זה בעייתי..../images/Emo190.gif|פיס|

מוזיקאים בד"כ מטיפים לקנות דיסקים.. כי, בכ"ז, זו המשכורת שלהם [ולא משנה על כמה מדובר! גם אם הוא מליונר, זו המשכורת שלו שהוא הרוויח ביושר].. וזה בעייתי עכשיו.. כי להקה בסדר גודל של רדיוהד, שבעצם אומרת להוריד את האלבום מהאינטרנט [גם אם זה עם כסף] זה איכשהו נותן לגיטימציה לאנשים פשוט להוריד מוזיקה.. וזה כן ככה, כי למרות שרדיוהד לוקחים על זה כסף [כמה שרוצים אם הבנתי נכון], אז אנשים יתחילו להגיד- "אוי.. אפילו רדיוהד שמים את הדיסק באינטרנט! אני לא צריך לקום וללכת לחנות דיסקים כשיש לי דרך לשמוע בחינם".. הרעיון עם המחיר די יפה, אבל לא נראה לי שבמתכונת הזו.. אה, ואני לא מתכוונת לקנות:]

Benn Is Kane

New member
בדר"כ מוזיקאים לא עושים כסף מדיסקים.

רוב הכסף הולך לחברות התקליטים והחנויות שמוכרות את האלבומים. הכסף הגדול מגיע מסיבובי ההופעות בדר"כ. מה שקרה עם רדיוהד מיוחד ושונה. הם לא חתומים בשום לייבל, ולכן הם הוציאו את האלבום על לייבל של עצמם, שזה בעצם אומר שהם מקבלים את כל הכסף שנכנס מהאלבום, ויש להם חופש פעולה מוחלט, הם מחליטים איזה שירים בדיוק נכנסים ואיזה לא, ואיזה שירים, אם בכלל, יהיו סינגלים (ולפי מה שהבנתי, הם החליטו לא להוציא אף לא סינגל אחד). וזה לא שהם "מעודדים להוריד שירים מהאינטרנט"... הם פשוט ריאלים. כיום, כולם מורידים. אז לפחות שיורידו מהמקום הרשמי, ואולי אפילו ישלמו על זה. חוץ מזה, שכיום לחלק גדול של להקות יש Download Store (גם ל-PTREE יש), ואפשר לקנות את האלבום דרך האינטרנט בכל מיקרה. זה שרדיוהד החליטו לאפשר לקונים לשלם על השירים שלהם 00.00 לירות שטרליג, זו כבר החלטה שלהם. שוב, בזכות העובדה שאין להם לייבל שיגיד להם מה לעשות, כמה לעשות ואיך לעשות. גם לא היה להם דד-ליין, ולכן האלבום יצא רק עכשיו, למרות שהם עובדים עליו כבר איזה 3 שנים.

hallucinative

New member
וקצת רוצה להוסיף...

רדיוהד היו חתומים על חוזה לשישה אלבומים עם חברת התקליטים פרלופון (Parlophone). Hail To The Thief היה השישי והאחרון ואחרי שהם השתחררו מכבלי פרלופון הם החליטו לדבוק בעמדתם כאמנים, ולהפיץ את המוזיקה שלהם באפס מחיר. הכוונה יפה ואני מאוד מעריך את רדיוהד, אמנותית וכן את ההתנהלות שלהם מבחינה אישית. צריך רק לקחת בחשבון שרדיוהד יכולים להרשות לעצמם למכור את האלבום שלהם במחיר כזה, כיוון שלחם בבית לא יחסר להם. (וחס וחלילה, עיני לא צרה בהם, להיפך). קצת אירוני כל העניין הזה, מתוזמן במדויק עם חוק התמלוגים הארור...

עדן גפן

New member
הבנתי..../images/Emo190.gif|פיס|

לא ידעתי את רוב הפרטים שאמרתם.. ואולי באמת יש בזה משהו.. אבל אולי גם לא.. זה עדיין ישפיע איך שהוא.. לא מתוך כוונה רעה.. כי הרעיון עצמו כמו שאמרתי, הוא רעיון די טוב.. ואישית, אני לא אקנה, כי זה שזה על המחשב ובלי קופסה, זה די מעצבן=\

LightbuIb sun

New member
אבל

אחרי הכל לדעתי (ולצערי) ידוע שעתיד המוזיקה נמצא במחשב ובאינטרנט. אז רדיוהד הקפיצו הכל מדרגה, ובמקום פשוט למכור את האלבום בתור אלבום אינטרנטי- הם החליטו לעשות צעד מהפכני, וללא הוצאות של שיווק, של דיסקים וקופסאות וצריבות ועטיפות וכו'- החליטו פשוט להעלות את האלבום לאינטרנט כמו שהוא, 10 רצועות שירים- ולהגיד לאנשים "אתם מעריכים אותנו? שלמו לנו כמה שתוכלו" ולא סגרו את האופציה של לא לשלם בכלל. וככה עשו רווח גדול, אפילו אם רק 1 מתוך 10 שילם, ולא הוריד בחינם. כי זה רווח נטו. והוא לא הולך לחברת התקליטים, כי הם הוציאו אותו בצורה עצמאית. תופתעי, אני בטוח שהרבה מאוד שילמו למרות שלא היו חייבים. ואלו הם בדיוק האנשים שילכו ויקנו דיסקים בחנות, במקום להוריד אותם בחינם ובצורה לא חוקית באינטרנט.

עדן גפן

New member
אבל זה לא מעצבן../images/Emo190.gif|פיס|

שזה באינטרנט? כאילו, לי זה ממש מפריע, כי זה כאילו לוותר.. להכנע. וזה מבאס, כי אפשר גם לגרום לעתיד המוזיקה, להיות כמו שהוא, ולא תמיד לשדרג הכל.. בסה"כ, האמנים הם בד"כ אלו שיפסידו מזה.. [אולי לא רדיוהד אבל אחרים אולי כן..]

guttmann

New member
איך שאני רואה את זה, זה יפגע במעט אנשים

משום שללהקות גדולות תמיד יהיו את המעריצים שלהם, ולהקות קטנות יזכו לחשיפה שלא ידעו קודם (הרי יש בטח עשרות אלפי הרכבים שבחיים שלך לא שמעת שהיו יכולים להיות ההרכבים האהובים ביותר עלייך, לא ככה?) מכאן שרק להקות "בינוניות" הן בטווח האש של מה שאתה (אתה? את? סליחה אם פגעתי ברגשות :)) מתאר.. יום מגניב :)

עדן גפן

New member
*את../images/Emo9.gif../images/Emo190.gif|פיס|

אבל בכ"ז, הלהקות ה"בינוניות" האלו גם צריכות פרנסה וכאלה.. [או שלא הבנתי מה ניסית להגיד..:|]

לא יודע ממש איך זה פוגע באנשים...

זה רק רדיוהד מנסים להוכיח שלא צריך חברת תקליטים בשביל להוציא אלבום. שזה חצי נכון, כי במעמד כמו של רדיוהד, הם כבר הצליחו. יש להם קהל שילך אחריהם עד הסוף, וצעד כזה רק מוסיף להם. אבל להקה אנונימית ולא מוכרת בחיים לא תצליח לעשות דבר כזה. אפחד לא יטרח בכלל להוריד אפילו בחינם אלבום של להקה שלא מכירים. אפילו אם כל מה שצריך לעשות זה להקליק על העכבר פעם אחת, אנשים עצלנים. ככה שזו לא חוכמה גדולה... אבל הרעיון נחמד מאוד.

Footprint

New member
זה לא תמיד נכון..

קח לדוגמה את brad sucks (שמעת עליו?) זה כמו שאומרים "one man band".. הוא יוצר שירים בסטודיו שלו בבית (רוק כמובן), מעלה את זה לאתר שלו ומאפשר לאנשים להוריד חינם (יש אופציה גם לקנות). ככה הוא מתפרסם בעצם.. השירים שלו עוברים ברשת ומי שמספיק מתאהב בוחר לקנות את האלבום\מים שלו... עכשיו הוא מקבל הזמנות כל מיני במות והוא מופיע בהרכב.. אני לא יודע עד כמה הוא מצליח אבל יש לו מעריצים והוא מופיע ומרוויח די טוב אני מנחש..

Benn Is Kane

New member
אני מאמין שאקנה...

אני אוהב מאוד את רדיוהד ומעריך מאוד את המוזיקה שלהם, למרות שהאלבומים האחרונים פחות מדברים אלי. שמעתי את השירים מהאלבום החדש בהופעות חיות שונות מהשנים האחרונות, ומדובר בשירים מאוד טובים (האהוב עלי הוא רקונר). אני אוריד את השירים בחינם, ואז אזמים כנראה את הדיסק בוקס שעולה 40 פאונד, בשביל להוסיף לאוסף האלבומים הענק שלי (וול, של אבא שלי, אבל אני מוכן לקחת עליו אחריות
).

Benn Is Kane

New member
כן.

באופן דיי מוזר, השירים החדשים של הלהקה יהיו רק באלבום הבונוס (EP). באלבום הרגיל הם הוציאו רק שירים שנכתבו בשנים שעברו ורק עכשיו יוצאים באופן רשמי (רקונר למשל, היה חלק מסיבוב ההופעות שלהם משנת 2001!).

Ma†an

New member
טוב לדעת

אבל הואו עדיין היה מכוון לכך שתצטרך למשכן את המאפייה בשביל 40 פאונד p;

LightbuIb sun

New member
הורדתי אותו

אני חושב שזה צעד חסר תקדים, וחכם. בסה"כ , רדיוהד פתחו פה מהפכה לא קטנה, "תשלם כמה שנראה לך לנכון". בנוסף, זה יותר כמו מבחן. בטח יש להם נתונים של כמה באמת שילמו, וכמה פשוט רשמו שמה שהם רוצים לשלם 00.00 פאונד. אני שילמתי סכום סימלי של 5 דולר והורדתי אותו. (אחרי הכל, אני לא אשלם יותר מזה- כי הוא לא בא בקופסא, לא עם חוברת מילים ו-artwork , ולא על דיסק. ככה שאני חושב שזה מכובד.) לא הספקתי לשמוע אותו עדיין. כנראה בהמשך הלילה

handlessman

New member
נראה שאני היחיד שלא שמע על זה...

אני לא שומע רדיוהד וגם לי הרבה מושג עליהם... ונראה אם הבנתי נכון - הולכים לאתר שלהם או מה שזה לא יהיה ומורידים את האלבום, כשאני בוחר כמה אני רוצה לשלם, ואני יכול לבחור לא לשלם בכלל???

LightbuIb sun

New member
תשובה

יש להם גימיק מהפכני אתה נכנס לאתר שלהם, בוחר להוריד את האלבום...אתה צריך "להרשם" לאתר , להכניס מספר פרטים... אז נפתחת לך האופציה להוריד את האלבום, ואתה צריך לכתוב כמה אתה משלם עליו. במידה ואתה מחליט לשלם- אתה כותב למשל 5.00 פאונד....ואז הם מבקשים את הנתונים של כרטיס האשראי שלך. במידה ואתה מחליט לא לשלם- אתה פשוט כותב 00.00 , וההורדה מתחילה. חינם

the finisher

New member
צעד מעניין...חכם או לא.

בהחלט צעד מעניין. אישית אני לא מתחבר לרדיוהד, אפילו שניסיתי כמה פעמים... אישית הייתי מוריד את האלבום חינם או בתשלום סימלי ביותר, ואם הייתי מתחבר ואוהב אז קונה, כי בעיקרון זה מה שאני משתדל לעשות עם כל להקה..ויש לי ממש רשימה ענקית של אלבומים שבעתיד אני ארחוש, וכל פעם שיש לי כסף חסר שימוש אני קונה אחד...

Benn Is Kane

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הם עבדו על כולם!!! אלו לא השירים שכולם חשבו שהם!!! חחחחחחחחח.... ה-Reckoner שאני שמעתי עד היום היה שונה ל-ג-מ-ר-י ממה שיש באלבום עצמו
. טוב, יפה יפה... עכשיו אני צריך להשיג את ה-EP בשביל השיר ההוא באיכות אולפן...

למעלה