רדיו FM במכשירי אנדרואיד

DustMan

New member
רדיו FM במכשירי אנדרואיד

אולי מישהו מכם יודע, האם זה במקרה יצא ככה שעדיין (ככל שבדקתי) באף מכשיר שמריץ אנדרואיד אין רדיו, או שיש לכך איזושהי סיבה טובה (טכנולוגית? עקרונית? שיווקית?) שאני בסה"כ לא מודע לה? והאם במקרה מי מכם שמע על תכנון כלשהו, אולי לאו דווקא במכשירי אנדרואיד, להטמעת מקלטי טלוויזיה דיגיטליים במכשירי סלולר - בעקבות המעבר לשידור דיגיטלי בכל העולם? זה מרגיש לי נורא מתבקש...

BravoMan

Active member
מהכירותי עם עולם מכשירי סלולר

אין הרבה מכשירים חכמים המכילים מקלט FM. לדוגמא יש כמה מאות אם לא יותר דגמי מכשירים עם WM וSymbian ושמעתי רק על דגמים בודדים שמכילים FM. אגב, אתר נחמד שמרכז פירוט טכני על מכשירים כאלה, גם שמריצים אנדרויד הוא www.pdadb.net אני לא בטוח מדוע זה כך. לגבי טלוויזיה דיגיטלית, הוסבר לי לא מזמן שהתקן שמשתמשים בו בישראל שונה מזה של אירופה וארה"ב מה שאומר שגם אם יצאו מכשירים כאלה יש סיכוי טוב שרכיב המדובר לא יהיה שמיש בארץ (אלא אם המכשירים יגיעו באופן רשמי ויעברו התאמה מיוחדת).

DustMan

New member
המממ...

מוזר, מה שאתה אומר... כי למיט ידיעתי, ברוב הנוקיות מסדרת N יש רדיו, והן סימביאניות, וגם במכשירי טאץ', המריצות את גרסת סימביאן החדשה, כדוגמת 5800 - גם בהן יש רדיו. מאידך, לגבי WM - אני מודה שאני לא מכיר הרבה דגמים (ואני גם לא בקטע, אז כנראה גם לא אכיר הרבה), אבל אחד ספציפי שאני מכיר, כי יש אותו לשני חברים שלי, ה-OMNIA של סאמסונג - גם בו יש מקלט FM. ובאשר ל-DTT, הסיבה שהתקן הישראלי שונה מהאירופאי, זה כי הוא יותר חדיש. אני מאמין שגם באירופה ובארה"ב יאמצו אותו מתישהו. זה כמו שהרשת החדשה של פלאפון תומכת בקצב דאטא של 7.2 מגה, לעומת הרשת של סלקום ואורנג', שהן רק 2 ומשהו מגה - פשוט כי הן ותיקות יותר, ואילו פלאפון הלכה על חוד החנית הטכנולוגי, ובצדק.

BravoMan

Active member
הצדק אתך!

אני טעיתי והסתמכתי על מידע ישן. במקרה היום הובהר לי שאכן בקרב מכשירים שמריצים Symbian גם גם בקרב פלאפונים "פשוטים" (כאלה שמתמשים במערכת ייחודית שסגורה לתוכנות מבחוץ) מקלטי רדיו הם אכן נפוצים. אני מודה שההכרות שלי עם עולם WM גדולה משאר מערכות והיה עלי לבדוק שוב לפני שכתבתי לגבי תחומים שלא הכרתי טוב כ"כ. לעניין הDATA אגב, זה די לא נכון. לאומרות כל הפרסומים גם פלאפון וגם סלקום עובדים על HSPA, זה הסטנדרט בדור 3 נכון להיום, ויצא לי כבר להשתמש במודם סלולרי עם SIM של סלקום והוא בהחלט נתן את הקצב הזה. ודרך אגב, אאל"ט, המקרה המדובר היה לפני שפלאפון בכלל פתחו רשת GSM. זה אולי לא המקום לדון בכך שכן זה לא פורום צרכנות, אבל הם לא באמת חידשו שום דבר, הם פשוט הצטרפו לסטנדרט הקיים. והם עשו זאת על תדר שונה ולכן בעוד שכל מכשיר שיעבוד עצל אורנג' יעבוד בסלקום יש מכשירים שיעבדו עצל פלאפון אבל לא עצל שתי האחרות ולהפך.

BravoMan

Active member
תיקון: התכוונתי: "כל הפרסומות"

לא "כל הפרסומים". (זה נשמע כאילו אני פוסל איזו כתבה, אבל אני מדבר רק על פרסומות של פלאפון)

an droid

New member
רדיו

סמסונג Omnia הוא עם מערכת הפעלה של Windows Mobile ובניגוד למערכת ההפעלה של האנדרואיד אין להם כרגע קונספט של הורדת אפליקציות ולכן הרדיו מובנה במכשיר.

an droid

New member
רדיו \ DMB

אין ספק שמכשירים עם Digital Multimedia Broadcasting יכול להיות מעניין, כמובן שמדובר על הארץ, כי בחו"ל כבר מזמן יש. לגבי תכנון.. לא חושב שבקרוב, הכל תלוי במשרד התקשורת שכרגיל מגיע באיחור אחרי כל העולם. רדיו באנדרואיד? אני חושב שזה עניין של קונספט כדי שאנשים יורידו וישתמשו באפליקציות.

למעלה