ר'הלור

Vrock

New member
ר'הלור

לא הבנתי לחלוטין. מליסנדרה משרתת שלו והיא כזאת פנאטית וחולת נפש. היא שורפת אנשים חיים ועושה דברים שלא נראים כ"כ...שפויים. האנשים שאיתה גם הם פנאטיים. גם לא נראה לי שסטאניס הוא גלגולו של אזור אהאי. הקסמים שהיא עושה מרגישים מרושעים. ת'ורוס וחבר מרעיו נראים דווקא בני-אדם נחמדים יחסית ולא פנאטיים בכלל, והקסמים שהוא עושה נכנסים תחת קטגוריה של קסמים "טובים". הוא גם לא מנסה למצוא את אזור אהאי ולא חושב שבריק הוא הגלגול שלו. מי מהם מייצג את פניו האמיתיים של ר'הלור? קיבלתי את התחושה שאל האפלה מרושע לחלוטין אבל לא הבנתי מה עם ר'הלור... ד"א,לאיזה אלים יש כוחות בספר? לאלי האיים לא נראה לי שיש-הכוונה לאל הסוס ולעוד מוזרויות. לר'הלור בבירור יש כוחות. נדמה לי שלאלי הצפון העתיקים דווקא יש כוחות, אבל יותר נסתרים. לשבעה-לא נראה לי. לאלי הים-?

Vrock

New member
או אלוהים

לקח לי שעה להעלות את ההודעה הזאת. כתבתי "ר'הלור" לפחות 15 פעמים

MARAKSES

New member
תראה,תשמע. . .

לפי דעתי האל בסופו של דבר הוא אל "טוב", הוא חייב להיות אם הוא נלחם באחר הגדול. מה גם שמליסנדרה ותורוס הם שני אנשים שונים, וכל אחד מהם משרת את רהלור בצורה שונה. מה גם, לא הייתי אומר על קסמיה של מליסנדרה רעים, לכל דבר שהיא עושה יש סיבה, עליה ועל סטאניס לחתור לאיחוד כל האנשים כנגד האחרים ולכן בא רצח רנלי כמו שקרה. מה גם, אני מאמין שאזור אהאי היא דאינריז ולא סטאניס. נאמר עליו שהוא יקים דרקונים מאבן, דאני עשתה זאת, סטאניס חולם לעשות זאת

La Gamba

New member
מליסנדרה פשוט קרת דם.

ראיתם את שם קוד דג חרב, אם עליך להקריב ילד אחד להציל תאנושות, תקריב? אם עליך להקריב 100? 1000? זו הנק', כי בשבילה, ממילא כולם ימותו. מצד שני, סטאניס לא בדיוק מאמין באל הזה, והחרב שלו אינה בא אור, כפי שאאימון ציין.

כריכרכה

New member
אבל אתם שוכחים את הנבואה של דאני

לפיה סטאניס מצטרף לאחרים, כך שזה מעמיד באור אחר את מליסנדרה.

Vrock

New member
זו האמונה שלה

אבל זה לא מדוייק לדעתי. עם העמדה בC:S הזדהיתי יותר כי הם נימקו אבל היא לא מנמקת ולא כלום סתם הורגת "חסרי-אמונה".

סתם הורגת

יש לה כוח עצום, אם היא מאמינה באחר ואם לא. אני מאמין שהיא הייתה יכולה להעיר את הדרקון מהאבן..ברר.תודה דאבוס.

MIniMage

New member
האלים

ר'הולר והאל השני, הם בהחלט אלים עם עוצמה. האלים העתיקים, גם כן, עם כוחות מסתוריים ולא ידועים. אלי הים ואל הסוס? לא. אני ממש בספק. ובקשר לשבעה זה יותר מסובך. למרות שאני חושב שגם לא. לא רואים שום סימנים שהם נענים לתפילות של האנשים. הכוהנים שלהם, יותר נכון הספטונים, הם סתם מטיפי דת, שלא עושים כלום חוץ מלגנוב מהעם כסף. אבל בכל זאת פעם אחת האם נגלת לדאבוס כשהוא על האי. אני חושב שזה היה סתם חיזיון, אבל מי יודע? יכול להיות שלא.

nedisrael

New member
אני לא חושב שאתם רואים את זה נכון

בסדרה אנחנו לא רואים אלים. זו לו סדרת רומח הדרקון בה הדיאלוג עם האלים הוא ברור לחלוטין. בעולם שאוש"ק לא ברור אם התופעות שמתרחשות נגרמות בגלל קסם או בגלל אלים. אני לא חושב שגם העניין יפתר אי פעם, איזה אלים הם בעלי כוחות וכדומה. מכיוון שגם בחיים האמיתיים יש את מי שמאמין ומי שלא. הקסמים שמליסנדרה מחוללת הם לא בהכרח בגלל רה'לור. נאמר לנו שמליסנדרה היא *גם* כורכת צל, מקצוע שאינו מחייב להיות כוהן של רה'לור, לפי דעתי. העובדה שנשיפת האש של ת'ורוס הצליחה יכולה הייתה להיגרם רק מתוך התפרצות קסם ולא מתוך איזה רצון אלוהי. זה הכל תלוי במה מאמינים.

MIniMage

New member
זה תלוי במה אנשים מאמנים זה נכון

אבל רה'לור הוא עדיין אל. וקסם בששאוש"ק הוא אפל. סתכל על ההדלים בין ההחייאות שתורוס עושה לבריק לעומת ההחיאה שמירי מאז דורי עשתה לדרוגו. (וההחייאה שם נחשבת גם כהצלה ממוות בטוח).

nedisrael

New member
הכוונה היא שאנשים דנים בעניין הזה

כאילו רה'לור הוא ישות רגילה, כמו דמות, שתתגלה לנו בבוא הזמן. אני לא חושב כך, עניין האלים ישאר לא ברור כמו עניין אצלנו בחיים האמיתיים, לדעתי. ואני לא מבין מה את\ה מנסה להגיד. בטח שיש הבדלים בין ההחייאות של מירי ות'ורוס, כל הטקס היה שונה לחלוטין. מירי השתמשה בדם של סוס מת ועוד מיני שטויות וטקסים, ת'ורוס רק עשה לבריק את נשיפה האש. ואני לא חושב שאפשר לומר שקסם בשאוש"ק הוא בהכרח אפל, קסמם של ילדי היער שיתגלה לבטח הוא אחר (לפי מה שמסופר). אני בטוח שיש קסם לא אפל בשאוש"ק. ברור שקסם יחשב אפל כאשר אנשים משתמשים רק בקסמים כדי לפגוע באנשים אחרים. כמו כן, אף אחד לא אמר שהקסמים הנובעים מרה'לור צריכים להיות חיוביים. מי יודע, אולי הישות הזו היא בכלל ישות מרושעת. וכך זה נראה, לפחות לפי מה שמליסנדרה עושה. מי יודע אם מליסנדרה אינה משרתת בסתר את האחרים..

למעלה