רואקיוטן

savage girl

New member
רואקיוטן

שלום!
יש לי בעייה קטנה והייתי רוצה לשמוע עצות מכם... לא מזמן הייתי אצל רופאת עור, בגלל הפצעי בגרות. מצב הפנים שלי ממש לא רע, ואין לי אקנה חמורה או משהו, רק כמה פצעים מדי פעם ובמיוחד לפני המחזור. עם זאת- זה די מעצבן... והמשחות לא ממש עוזרות אז החלטתי להתייעץ ברופאה. בחוסר התעניינות מוחלט היא בקושי הסתכלה עליי והמליצה לי ישר על הכדורים האלה. עשיתי בדיקות כבד ואת כל שאר הבדיקות, היא נתנה לי מרשם וקניתי את הכדורים (המינון שלי הוא כדור אחד של 10 מ"ג+ כדור אחד של 20 מ"ג ליום). עכשיו-קראתי הרבה מידע באינטרנט על הכדורים האלה ועל תופעות הלוואי שלהם, אבל לפי מה שהבנתי מהמינון שלי לא צריכות להיות לי תופעות לוואי רציניות,ככה שהחלטתי להתחיל לקחת את הכדורים. כעת אני משתמשת בהם כבר 4 ימים, ואני לא רואה הרבה הבדל במצב הפנים שלי, אולי קצת. מה שכן-ביומיים האחרונים הפנים שלי ממש ממש יבשות ויש מן קילופים (עדינים) כאלה... זה די מפריע לי בגלל שאני לא יכולה להתאפר עם פנים יבשות כאלה,ובכלל- זה מעצבן, וקרם לחות רגיל לא עוזר. השאלה העיקרית שלי היא- האם באמת כדאי לי להמשיך להתשמש בכדורים האלה, או שפשוט לחזור למשחות רגילות ולהשלים עם העובדה שמדי פעם צצים חצ´קונים מעצבים? ואם להמשיך בטיפול עם הכדורים- מה אני יכולה לעשות כדי שלא יהיה לי יובש כזה?? האם יש איזה קרם לחות מיוחד שמומלץ ע"י רופאי עור במקרים כאלה? והאם תופעות הלוואי יחריפו במהלך הטיפול? אשמח מאוד אם תתיחסו (מי שמבין בעניין) לשאלתי. ב-
מראש... :)

קצת תגובה....

קודם כל- תגובה לשואלת: לדעתי הבלתי מוסמכת, והעדיין-לא-מנוסה, אך המאד מלקטת מידע ומאד מאד קשובה, היובש הוא חלק מתופעות הלואי של התרופה, וכן, הוא יחמיר במהלך הטיפול. לי יש אקנה קשה ביחס לגילי (היו לי תקופות קשות אפילו יותר, ואמנם עם הגיל החומרה ירדה משמעותית, אבל עוד אני נחשבת "קשה ביחס לגילי", כן כן, היטריק, זה נכתב כדי שלא תיבהל
), אני כבר די גדולה (26) והמצב לא משתפר, ולי, במצבי, המליצו על 40 מ"ג ביום, ולא יותר (למרות שאני גם שוקלת לא מעט
) ואיימו עלי במיטב תופעות הלוואי שידועות על הטיפול. אז מה אני מסיקה? את לוקחת 30 מ"ג, אני אקח 40 מ"ג, לא נראה לי שצריך להיות הבדל כל כך משמעותי בתופעות הלוואי, קפיש?! בעניין הרופאה ש"לא ממש הסתכלה עליך" ועל חוסר הבטחון שלך להמשיך בטיפול- לדעתי, חבל מאד שלא חשבת הרבה מאד קודם. קראתי באחד האתרים על האקנה (יש להם שם פורום עם המון הודעות אודות התרופה הנ"ל) על בחורה שהרופאה שלה העבירה אותה תלאות רבות, ודרך כל המישחות והחומרים האחרים שמטפלים בהם באקנה- לפני שהיא הסכימה בכלל לדבר איתה על רואקוטן, ובסוף הבעיה נפתרה בלי להצטרך להגיע לטיפול הקשה הזה. אני אישית ניסיתי כל מיני דברים כדי לפתור את הבעיה, שנים ארוכות (מגיל 12 אני סובלת.... כן, כן, תארו לעצמכם מה זה... 14 שנים מחוצ´קנות...) והמון זמן התלבטתי- בחורף מחליטה שלא- בקיץ שאחריו מחליטה שכן- אבל עכשיו צריך לחכות לחורף, מגיע החורף- ואני מתחרטת... וככה שנה אחרי שנה, עד שלפני יומיים הלכתי ולקחתי מירשם, סוף סוף, אחרי שלמדתי כמה שרק יכולתי, שראיתי מלא אנשים עוברים את התהליך, ועדיין, ידיד שלי סיפר לי אתמול שהוא "שמע על תרופה משלימה, שאחותו השתמשה בה ויצאה חלקה, ולפני שאת הורסת לעצמך את הגוף, את ח-י-י-ב-ת קודם לנסות" והחלטתי להשהות את הטיפול (המרשם בכיסי) לפחות ביומיים- עד שאני אקבל את הפרטים המלאים על מה שהיא עשתה לטובת עצמה. אז יקירתי, היית צריכה לעשות הרבה יותר חושבים לפני שהתנדבת להכניס לגופך חומרים מסוכנים- ונכון שלרופאים יש אחריות מסוימת, והרופאה שלך היתה צריכה לנסות לחשוב על פתרונות יצירתיים יותר טרם רואקוטן, אבל גם רופאים הם בני אדם (כן, כן! אני יודעת! קשה להאמין...) וגם הם לא תמיד אוהבים את מלאכתם, ועושים אותה מתוך הרגל חסר חיים, ויותר מזה- הרבה רופאי עור העצימו את שם התרופה הזו למימדי "תרופת פלא", ונוטים לתת אותה בלי לחשוב יותר מדי. היי את אדון לעצמך, וקחי אחריות על הבריאות שלך, ואל תסמכי על הרופאים בעיוורון. זהו. ועכשיו, תיכף, לי יש גם שאלה קשה.

ושאלה חשובה (?!) לד"ר מנהל הפורום.

(בטח, כל השאלות כאן חשובות, נכון, נכון...) בקשר לאותה התרופה האמורה בהודעה הקודמת... רואקוטן. רציתי לשאול האם ידוע במפורש שאחרי טיפול בתרופה לא נוצרות בעיות של פוריות אצל נשים?! כלומר, האם בתום הטיפול ואחרי תקופת הזמן שבה אסור להרות, האם מי שטופלה בתרופה תוכל להרות באותם סיכויים שהיא היתה יכולה לפני הטיפול?! ובניסוח פשוט יותר- האם יתכן שעדיין לא ידוע אם התרופה פוגעת בפוריות נשים בטווח הארוך? או שמא יודעים בבירור שהיא לא?

תראי

השתמשתי בכדורים האלו ואת התוצאות רואים רק לאחר כחודש משהו כזה והתופעות הלוואי היחידות שהיו לי זה יובש בשפתיים.... אני אישית חושבת שכדאי לך כי אחר כך הפצעים לא חוזרים

למעלה