רובה דיג

דגאי

New member
רובה דיג

כמה אמור לעלות רובה למתחילים? יש שוק למשומשים? במה כדאי להתחיל אויר או גומי? תודה

ericd

New member
רובה צלילה - מורה נבוכים למתחיל

ננסה לעשות קצת סדר בעניינים,בארץ קיימים שני סוגי רובים: רובה גומיות ורובה פניאומטי(לחץ אויר). הרובה הפניאומטי הוא היקר יותר הוא נוטה יותר להתקלקל ועדין הרבה יותר מי שצולל הרבה וגם לעומק מכיר בעיות של חדירת מים , דליפות שמן ופריקת לחץ אולם עם זאת יש לרובה זה מספר יתרונות לא מבוטלים א- הרובה קל הרבה יותר לדריכה מרובה גומיות. ב- רובה פנאומטי חזק בכ 25% מרובה גומיות באורך זהה. ג- הרובה פחות מסורבל מרובה גומיות. ד- עקב כוחו הרב , לחץ הנורה מרובה פניאומטי יש מהירות רבה ולכן סבירות הפגיעה במטרה משתפרת (נתון חשוב מאוד בים הפתוח). 5- במידה ומטרתך היא לוקוסים או דגים אחרים שחיים בקרבת סלעים רובה פניאומטי (שמטיבו קצר בדרך כלל מרובה גומיות), מעניק לך אפשרות לתמרן אותו בין הסלעים. ועכשיו להמלצה אישית: במידה ואתה דייג מתחיל רכוש לעצמך רובה גומיות טוב באורך מקסימלי של 90 סנימטר רובה זה יהיה זול ביותר מ 50% מרובה פניאומטי חשוב מאוד שתבדוק בחנות את היכולת שלך לדרוך את הרובה במידה ואתה מתקשה בחר רובה אחר. (זכור אתה תצטרך לדרוך בים ולכן חשוב שהרובה יתאים לכוחך). רובה גומיות ראשון זה ישמש אותך גם כשתהיה דייג ותיק. המלצה נוספת היא שתשתמש בראש חץ משולש (עד שתתחיל לדוג גדולים). בארץ אני יודע שרובים (גומיות) של פיקאסו מומלצים. רובים אחרים פניאומטים למתחילים טיגוליו, קרסי,(מארס-קח בחשבון הוצאות תחזוקה במאות שקלים-מנסיון). טיפים נוספים : אם אתה צולל עם בלונים פנס טוב יביא דגים גדולים יותר.ואני מדבר על פנס גדול ( פנס קטן הוא ממש קניה מוטעית). למד לדרוך רובה גומיות בשתי השיטות (המוכר ידגים לך :על הכתף ועל הבטן). בים הפתוח -מומלץ שחילר פתוח (המוכר יבין) על מצוף קשור לחבל באורך 20 מטר (באכזיב היה צולל שלמזלו כריש טעם מהדגים שעל השחילר ולא ממנו). בטיחות :: 1-לא מומלץ לצלול לבד (עוד חבר לידך בים זה תמיד טוב לכל צרה). 2- בעת חיפוש דגים הרובה יופנה תמיד למטה והניצרה סגורה. 3-מצוף סימון כתום הוא השקעה טובה (שלא תעלה עלייך סירה או אופנוע ים). 4-קח תמיד סכין. 5-אין לשחרר את החץ מחוץ לים לעולם. (הוא עלול לחזור אליך כמו גומיה). 6-ברובה גומיות מומלץ להשתמש בכפפות עבודה (5 שקל בהום סנטר). זהו לעכשיו :) טיפים נוספים כשתתקדם. עדכן אותנו לגבי הדגים שתתפוס בהצלחה.

boy38

New member
Ericd ממש נהנתי לקרוא

שלום לך ממש נהנתי לקרוא את התגובה שלך גם תמציתית וגם עיניינית ןמאד עוזרת למתחילים? אני מחפש פרטנר לצלילות דייג

helpmeplz

New member
בלוח יד שניה יש...

יש באתר לוח יד שניה עם כמה רובי צלילה, תסתכל שם..

למעלה