רובה למקלחת - איך?

רובה למקלחת - איך?

שלום רב. אודה בקרב לב למי שיסביר לי/ליפנה אותי למאמר המסביר איך בדיוק לעשות רובה למקלחת. שיפוצניק הוריד את הרובה הקודמת, והחליט שאין לו כח להמשיך ולשים את החדשה, כך שזה נשאר בידיים שלי. יש לי נסיון עם שיפוצים קלילים (לא בניה וכדומה), כך שאני מאמין שאצליח לעשות זאת באצמי. אשמח לקבל הדרכה ו/או טיפים. בתודה מראש.

ה´רובה´ היא הפרצוף של העבודה כולה!

כמו שהצבע הוא הפרצוף של הקיר שניבנה וטוייח. חבל על זמנך וטירחתך האישית כי כל חברת פוליש מתעסקת כגם בעבודות ´רובה´ כי דירות רבות נמכרות ´בלי´ על ידי קבלנים. המחיר הנפוץ באזורי כ-15 עד 20 ש"ח למ"ר + מע"מ ועליך לדאוג לספק ´רובה´ אקרילית מגוונת לפי בחירתך. ה´רובה´ תימכר לך באריזה של 5 ק"ג במחיר של 40 עד 50 ש"ח לאריזה. מומלצת ה´רובה´ תוצרת ´דניאל´. כמו שלא ניתן להסביר איך להניף מברשת צבע כדי לסייד לבד , כך לא אשתדל להנחותך בביצוע עצמי. ההוצאה הכוללת של ´פרוייקט רובה´ לא מצדיק הסתכנות בתוצאות העלובות של עבודה עצמית.

zzz1

New member
זה לא כל כך מסובך

לא צריך להפחיד. אפשר לעשות את זה לבד. תתיעץ בחנויות לחומרי בניין.

למעשה, לא מדובר ב...

שיפוץ כללי לבית, אלא רק שיפוצון קטנטן למקלחת, כשהכיוון הכללי התחיל רק מחידוש הרובה שהתחילה לקבל צבעים שונים ומשונים. הבחור שהוריד את הרובה, אומנם הוא "שיפוצניק" אבל ממש לא מקצועי. לטענתו הרובה היא עיניין ממש קל לעשיה, וחבל להשקיע כסף על בעל מקצוע (הוא משמשפחה
). עכשיו, הוא קיבל איזה עבודה חיצונית, וכבר הרבה זמן שהוא לא קיבל משהוא, אז הוא משקיע את הנשה בזה, ואנחנו נשארנו בלי מקלחת
. לגבי העיניין של ישראלים-סינים, גם פה אני מסכים עם 2 הצדדים, אבל רק שתדעו שאבא שלי משתמש שסינים הרבה בעבודות בסלות, והתחיל לעלות להם הכסץ לראש. לא עובדים ככה - כן עושים ככה, רוצים ככה כסף - בקיצור נהיו ישראלים!

vhp

New member
הפתרון הפשוט לעבודות קטנות...

כדי לחסוך לעצמך בלאגן,טירחה וכאב ראש במיוחד אם אינך מקצועי באיזשהוא תחום..... גש לאיזה אתר בניה קרוב אל מגוריך... קח איזה רומני או שנים או סינים, ספק להם חומר תן להם קצת כסף והם יעשו לך את העבודה כולל נקיון. מאחר ומדובר בשטח קטן.....

אתי@

New member
מה לעשות שישראלי לוקח כפול ועושה

חצי עבודה, לעומת סיני שלוקח מחיר סביר ועושה עבודה מעולה וגם מנקה אח"כ...

אתי@

New member
ודרך אגב - אני מסיכמה איתך ברמה

העקרונית-אידאולוגית, אבל המציאות מנחה אותנו אחרת...

אני ממש ממש מרחמת על הישראלית

אשר התחתנת איתה... אם אתה חושב שהיא עושה מה שפיליפיניות עושות (כמובן לא בהגדרת גזע או מין, אלא בהגדרת התפקיד - פיליפינית כעוזרת בית...)

vhp

New member
רומני,תאילנדי.טורקי. . .

אחת הסיבות. . . . שגם אני ממליץ ללקוחות היא שפועל זר עם מנטליות זרה לא ינסה לעבוד עליך ולא ימשוך בזמן בעוד שעובד זר עם מנטליות זרה יעשה את העבודה מכל הלב בזמנים סבירים ומחיר זול. .. . אל לך\כם לשכוח שזה פתרון לכל עבודה שאינה מצריכה באחריות כלשהיא אלא לעבודות גמר קלות או סתם סבלות.

vhp

New member
עובדים זרים

ברור שאני מעדיף שלא יהיו עובדים זרים בארץ (נגד השיטה ) א ב ל . . . ישנם מעט ישראלים שמוכנים לעבוד בעבודות שחורות וגם המעט שבהם חלקם מנסים לרמות אותך ולתחמן אותך. . . .

fireman

New member
הישראלים חושבים שהם

עושים את העבודה בצורה קוסמית שמגיע להם הרבה יותר כסף וגם מגיע להם שירדפו אחריהם במשך שבועיים בשביל עבודה של שעתיים וחצי. לפני כשנה רציתי לחדש את הפוליגג בגג החנות שלנו....פניתי לבעל מקצוע והוא רצה על גג של 30 מ"ר 1000 שקל על העבודה בלבד ואני צריך לקנות לו גם את החומר... אמרתי לו שיחפש את החברים שלו קניתי את החומר החלפתי בגדים ויאללה לגג.... פחות מיום עבודה והגג אטום פיקס..... אז..... שלא יעבדו עליכם

../images/Emo41.gif אם יישמת ביום אחד -זרקת כסף../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ישום של יריעות אקריליות (´פוליגג´ של ´שרפון´ או ´דורקס M´ של ´נירלט´ ועוד הרבה שמות מסחריים לאותו מוצר....) מחייב ישום של 1.5 ק"ג/מ"ר מהחומר+ הטבעת יריעת ארג מיוחד וזה ביום הראשון. למחרת צריך ליישם עוד 1.5 ק"ג/מ"ר ממשחת הפוליגג. 1000 ש"ח שביקש עבור זוג עובדים ליומיים (ודין חצי יום כיום) זה לא כסף!!! המחיר בחיפה לחומר +עבודה תקנית לפי הוראות יצרן + 7 שנות אחריות הוא כ- 40 ש"ח/מ"ר + מע"מ (יתכן שיותר לכמות כזאת קטנה). איך שהלקוח תמיד חושב שהוא חכם....

fireman

New member
כמה שאתה טועה

ניתן ליישם משחה אקרילית בתוך 10 שעות גג!!! כולל 3 שכבות (אתה מוזמן לבדוק על המוצר עצמו) לגבי רשת אינטרגלוס, אתה צריך ליישם רשת כזו אך ורק על גג חדש...הגג שאני עשיתי לו את האיטום זה גג של 30 שנה ועל שטח קטן מאוד

שימי :-)

New member
בקצרה זה לא סיפור כל כך גדול

אם מדובר רק במקלחת אז.. לא מדובר בשטח גדול אתה יכול לעשות זאת בעצמך קנה לך כ-3 קילו רובה עם גוון שמותאם לקרמיקה (מגיע בצורת אבקה) נקה את החריצים שבין האריחים בעזרת מברשת פלדה שפוך כ300 גרם אבקת רובה (מתיבש מהר לכן לא מכינים הכל בבת אחת) לתוך כלי וערבב עם מים עד שתווצר לך עיסה סמיכה מרח את העיסה בעזרת שפכטל על החריצים לאחר חצי שעה שפשף את הרובה מהקרמיקה בעזרת צמר פלדה מומלץ לא למרוח שטחים גדולים בכל פעם כדי שתספיק לנקות לאחר חצי שעה אחרת מאוד קשה לנקות את הרובה כשהיא מתקשה מקווה שעזרתי ואם לא אז.. קח לך סיני
) (האמת יותר משתלם)

תודה לכולם - יצא פצצה!

אין כמו "עשה זאת בעצמך"!. אפילו סיני שאני יכלתי להביא לא היה עושה את זה עם אותה כמות של נשמה שהשקעתי ב-30-40 מטרים הרבועים האלה. למעשה, יש לי כישרון דיי גדול בליכתוב הודעה/שאלה בפורום, להיעלם ליום יומיים, ולגלות שהפכתי את כל חברי הפורום על הנושא
(קרה לי פעמיים בעבר). שוב, תודה לכולם! (וגם לבחור ששלח לי מסר אישי. נמחקה לי ההועדה משום מה ואני ממש לא זוכר את השם. הוא נתן לי הוראות סופר-דופר מפורטות!).

למעלה