רפי, יש לכם התקדמות עם גרסת הרובוט החדשה?
למעשה מהרגע שלאחר היום שהרצית בכנס בריל פורקס והתרשמתי מדבריך,
התחברתי לתפוז והערתי את הערותי (כפי ששמת לב...), לא לפני שסקרתי את האתר והורדתי את רובוט ההכפלות ואינדיקטור "קו אפס" (יש לי אחד כזה אך ללא עיצוב מרשים כשלכם...)
באופן עקרוני אינני מתלהב מרובוטים... אני סוחר ידנית לפי שיטות פשוטות אך עקביות במשך כ 3-4 שנים. פעם מצליח ופעם..
במשך זמן זה נתקלתי בהמון "רובוטים מוצלחים", אך את הרובוט הספציפי הזה אני אוהב בגלל פשטות טריגר הכניסה שבו והמהלכים הברורים והמובנים שבו לאחר מכן.
בשבועיים האחרונים אני עוקב בדריכות אחר ביצועי הרובוט.
הוא פתוח אצלי 24 שעות על 7 צמדי המייג'ורס במקביל.
ובכל זאת, יש לי מס' הערות:
1. עצם העובדה שאני לא יכול לבצע בקטסט (כמו שביצעתי על הרובוט של רומה וששללתי אותו.....) אלא לבחון אותו רק בפרק הזמן העכשווי - בעייתי לי.
הייתי מאוד רוצה להריץ ולבחון אותו בפרקי זמן שונים וכך אולי לסייע בהכנתו...
2. עברתי איתו כמה ימים "לחוצים" לאחר פתיחת הרבה הכפלות במקביל למס' צמדים עד למצב בו קיבלתי "מרג'ין קול" ומערכת המסחר העיפה לי את 2 העסקאות המפסידות ביותר - שהן כמובן של ה 40 לוט כ"א. עד לפני ה"חיתוך" הייתי כבר ברווח של כ 30% על הקרן. לאחר החיתוך ועוד "חיתוכי משנה" הגעתי להפסד על הקרן של כ 40%.
ממה שהצלחתי להתרשם עד כה (היות ולא ביצעתי בקטסט כאמור..), נראה לי כי ברגע שאנו נכנסים למצב הכפלות - נניח לאחר 3/4 הכפלות, הייתי מאפשר לרובוט להיכנס לעסקה הפוכה במקביל לקיימת- אם מתקיים כמובן טריגר הכניסה של ה rsi ב H4. במצב זה הייתי למעשה מרוויח פעמיים:
א. הייתי מוריד את המרג'ין.
ב. העסקה המפסידה והמוכפלת עובדת ותכפיל עוד ועוד. העסקה החדשה הנגדית שאנו פותחים במקביל, יכולה לייצר לנו בינתיים רווח כמה וכמה פעמים...