רובין הוב?!

wolfyy

New member
רובין הוב?! ../images/Emo22.gif

במפגש הסכמנו בחום שצריך לפתוח פינת המלצות לספרים; ולפיכך אני מכריזה רשמית על פתיחתה של פינת ההמלצות! כל מי שרוצה להמליץ על ספר מוזמן/ת, נשמח אם גם תוסיפו כמה שורות על למה כדאי לנו גם לקרוא אותו.... קדימה!

theEscapist

New member
טוב, אני בעיקר מקבלת המלצות, אבל בכ"ז...

הספר שסיפרתי עליו במפגש- "מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים" \ חנה גרין. ספר יפהפה ומרתק, כתוב כמו ספר קריאה, וחובה לכל מי שמתעניין בדברים שקשורים בפסיכולוגיה ופסיכיאטריה. הוא מבוסס על מקרה אמיתי- המקרה היחיד שידוע אי פעם של מישהו שהבריא מסכיזופרניה. הספר ממש מתאר את העולם הפנימי של הילדה החולה, באופן שלא מאפשר לעזוב את הספר. אז זה לא מד"ב ולא פנטזיה- אבל מומלץ
וזהו. אני עכשיו פשוט ארשום לעצמי רשימה ארוכה נורא של ספרים שתמליצו לי:)

S H I F T Y

New member
HURRAY!

המלצה ראשונה: "הרואים למרחק", של רובין הוב כמובן. הז'אנר הוא פנטזיה. את הסיפור מתאר הגיבור הראשי. הוא בעצם "ממזר מלכותי" שנולד לאחד הנסיכים בטירה והוא מתאר את החיים שלו שהם לא פשוטים בכלל. הרבה אנשים מהאצולה לא אוהבים אותו בגלל היותו ממזר, והוא הרבה פעמים מציין את הבדידות שהוא מרגיש. בעולם הזה, יש אנשים לפעמים שנולדים עם כח מסויים שנקרא "בינה". אותו כח מאפשר להם לחוש בדברים חיים שנמצאים בקרבתם, ובעיקר לתקשר במידה מסויימת עם בעלי חיים. בעלי בינה נוטים להיקשר לחיה מסויימת שהופכת ל"חיית הקשר" שלהם. טוב אני אפסיק פה. אני פשוט לא רוצה לספר יותר מדי כדי לא להרוס. הסיפור מאוד סוחף, נהניתי מכל רגע. אתם יכולים לשאול בפורום מד"ב ופנטזיה, הרבה אנשים ימליצו על הטרילוגיה הזו. היא לא כבדה או משעממת, מאותו רגע שהתחלתי לקרוא לא יכולתי להפסיק. היא לא דרמטית מדי, ויש לפעמים כמה הערות ציניות שמעלות גיחוכים
מה שיפה בסיפור הם החיים הקשים שעוברים על פיץ [הגיבור הראשי], הקשרים היפים שהוא מצליח לרקום עם אנשים מסויימים, ועוד קשיים שנובעים בגללם. מומלץ מומלץ מומלץ.

S H I F T Y

New member
המלצה מספר 2: "השתנות", של קרול ברג - פנטזיה.

מסופר על עולם שמהלכים בו שדים. שדים נוהגים לחפש לעצמם "כלי קיבול" בתוך בני אדם ולחיות בגופם. הסיפור מתאר את חייו של עבר אזרי ואיך הם נקשרים בחייו של נסיך דרזי מפונק ומטורף שנוהג להוציא עליו את זעמו בדרכים לא נעימות. אהבתי את הספר כי מסופר בו על קשר של חברות יוצא דופן. בעיני הוא היה מדהים, וכל כך נהניתי ממנו, שלא רציתי להחזיר אותו למדף שבספריה... מומלץ בחום!

theEscapist

New member
אני אמליץ על עוד ספר- זה שכתבתי בשרשור סופ"ש

אמנם הוא לא פנטזיה\מד"ב אבל הוא מעולה! ספר של 500 עמ' שגמרתי בפחות מיומיים... כשהיו לי עוד הרבה דברים לעשות חוצמזה... זה מרשים
קצת מקשה על ההירדמות בלילה (אבל לא נורא, פשוט ספר מתח של כותב עם ראש פואטי\יצירתי...) אבל שווה את זה לחלוטין. "עיניה התכולות"\לואיס באיארד (הקטע שמחרפן אותי בינתיים זה שאני לא מוצאת את המקור של השירים המתורגמים בספר. יש כמה שירים שאמורים להיות של אדגר אלן פו- הדמות בספר- ואני לא מוצאת את המקור!!! והשירים גם לא מוכרים לי משום מה.. אני עדיין תוהה אם יכול להיות שהסופר כתב אותם? ואם כן- אני סוגדת לבנאדם. כן, סוגדת.)

S H I F T Y

New member
המלצה מספר 3: שיר של אש ושל קרח

סדרת פנטזיה מאת ג'ורג' מרטין בעלת 5 ספרים. חשוב לציין שהספר הראשון נכתב ככרך אחד, אבל שאר הספרים מחולקים כל אחד ל-2 בגירסא העברית. הסיפור מתרחש בעיקר סביב כס השלטון. הרבה אנשים רוצים לזכות בו, ולכן יש בחצר הרבה מזימות ותככים. המשפחה העיקרית שמסופר עליה היא משפחת סטראק. האב במשפחה הוא חבר קרוב למלך וכבר בספר הראשון החיים של כולם משתנים מקצה לקצה. הספר עשיר במלחמות, באלימות ובמיניות מופרזת. הוא לא ספר עדין ואין בו צנזורה, אבל הוא מעניין מאוד ויש שם דמויות מאוד "מפורטות". ככה שקל להתחבר אליהם. סדרה מאוד מאוד מוצלחת

wolfyy

New member
המלצה I: הסילמריליון

מחבר: ג'.ר.ר טולקין. הסילמריליון חוזר המון אחורה בזמן מהתקופה של 'שר הטבעות', עד לבריאת העולם. בפרק שנקרא Ainulindalë (אַיינוּ-לִינְדָא-לֶה), מסופר על יצירת העולם, ואם איך שזה מתואר בפי טולקין לא יקסים אתכם, שום דבר לא יקסים אתכם... הספר אולי מגיע כרונולוגית לפני שר הטבעות, אך מומלץ קודם לקרוא את זה האחרון, משום שלסילמריליון, כך אומרים, קשה יותר להתחבר. אך אני מכירה גם כאלו שהתחברו בקלות ועוד יותר מלשר הטבעות, כך או כך - אני ממליצה לקרוא את הספר הזה, שיספר לכם חלקים מההיסטוריה של העולם שטולקין יצר, בספר ישנם סיפורים מלאי אור, וסיפורים אפלים, והללו שזורים זה בזה, ומעוררים המון מחשבה ונושאים לדיון. הספר הזה לא מושלם, יש לי ביקורת נוקבת על חלק מהדמויות, אבל זה חלק מהיופי בו, אי אפשר שלא להתחבר אליו בסופו של דבר, ובכל אחד הוא מעורר אי אילו רגשות ומחשבות. חוץ מזה שהוא כתוב בצורה פשוט יפהפה. (נ.ב, מי שיכול לקרוא באנגלית - לגמרי עדיף)

למעלה