רובי סרבי ומאכליו החורפיים בישראל
מתכון מסורתי סרבי מעלי תרד. סבתי Tereza הכינה אותו בילדותי. המתכון כמו רבים אחרים הועבר אליי ע``י הבשלנית של משפחתי Stana. מרכיבים: 1 קילו עלי תרד 3 שיני שום גדולות 21/2 כפות קמח 4 כפות שמן צרור פטרוזיליה 1/2 כוס עד 1 כוס חלב תבלינים – אגוז מוסקט, פלפל שחור ומרק עוף קונים 1 קילו עלי תרד, עדיף אורגניים, או כמו שאומר אנדריי natural. העלים צריכים להיות כמה שיותר כהים, צעירים ולא מרקיבים. שוטפים את העלים משאריות החול ומכינים אותם לבישול. מחממים בסיר לא הרבה מים ביחס לכמות התרד, וכשהם רותחים שמים את עלי התרד בפנים. מבשלים עד שהוא מתרכך בערך 10 דקות על חום בינוני. בינתיים לוקחים 3 שיני שום גדולות וקוצצים דק. יחד עם2 1/2 כפות קמח, 4 כפות שמן שמים בסיר ומחממים עד שנהייה כמו רוטב בשמל. צרור פטרוזיליה קוצצים לדק. את התרד מוציאים מהסיר, מסננים וקוצצים דק. שומרים על מי הבישול נשתמש בהם בהמשך. מוסיפים את התרד הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה לסיר עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים 1/2 כוס עד 1 כוס חלב יחד למי הבישול של התרד להשוות טמפ' תוך כדי עירבוב האיזון ביניהם יקבע את סמיכות הרביכה. תבלינים לשיפור הטעם מעט מאוד אגוז מוסקט. מוסיפים גם מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם. מכסים ומבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש. בתאבון! מרובי סרבי
מתכון מסורתי סרבי מעלי תרד. סבתי Tereza הכינה אותו בילדותי. המתכון כמו רבים אחרים הועבר אליי ע``י הבשלנית של משפחתי Stana. מרכיבים: 1 קילו עלי תרד 3 שיני שום גדולות 21/2 כפות קמח 4 כפות שמן צרור פטרוזיליה 1/2 כוס עד 1 כוס חלב תבלינים – אגוז מוסקט, פלפל שחור ומרק עוף קונים 1 קילו עלי תרד, עדיף אורגניים, או כמו שאומר אנדריי natural. העלים צריכים להיות כמה שיותר כהים, צעירים ולא מרקיבים. שוטפים את העלים משאריות החול ומכינים אותם לבישול. מחממים בסיר לא הרבה מים ביחס לכמות התרד, וכשהם רותחים שמים את עלי התרד בפנים. מבשלים עד שהוא מתרכך בערך 10 דקות על חום בינוני. בינתיים לוקחים 3 שיני שום גדולות וקוצצים דק. יחד עם2 1/2 כפות קמח, 4 כפות שמן שמים בסיר ומחממים עד שנהייה כמו רוטב בשמל. צרור פטרוזיליה קוצצים לדק. את התרד מוציאים מהסיר, מסננים וקוצצים דק. שומרים על מי הבישול נשתמש בהם בהמשך. מוסיפים את התרד הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה לסיר עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים 1/2 כוס עד 1 כוס חלב יחד למי הבישול של התרד להשוות טמפ' תוך כדי עירבוב האיזון ביניהם יקבע את סמיכות הרביכה. תבלינים לשיפור הטעם מעט מאוד אגוז מוסקט. מוסיפים גם מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם. מכסים ומבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש. בתאבון! מרובי סרבי