למה שפשוט לא תפרסם את הקישורים כאן?
הרי הם רלוונטיים לדיון.
זה מריח לי יותר מידי כ-"תאוריית קונספירציה" בשלב הזה.
לא מכיר את פרופ' פרידמן, גיגול מהיר מראה שיש לו כמה הישגים נחמדים, אבל למה שהוא יהיה היוצא דופן?
כלומר, אפילו היא לא מצאה שום דבר שלילי בחיסון...
נשמעת לי סיבה ממש מוזרה - כשמדובר בבריאות וחיי ילדיך, לא עדיף לקחת אמצעי זהירות שיתברר לא נחוץ, מאשר לא לקחת ושהם יפגעו?
זה בערך כמו להגיד - למה הכרחתי אותו לרכב עם קסדה? הוא לא נפל מהאופניים אפילו פעם אחת!
זה נשמע לי מעומעם מידי.
אני לא יוכל להגיב לטענות כאלה באוויר, בלי לדעת מי הציג אלו נתונים ומאפה נלקחו.
חיפוש מהיר בגוגל מוביל לזה:
לא חבוי, ולא מוסתר (למעשה תוצאה ראשונה), ונראה ממקור אמין, אבל אם קוראים בזהירות את מה שכתוב, מבינים שהמושג "עודף תמותה" הוא בעייתי:
נגיף הקורונה בישראל לא הרג יותר ממה שהיה צפוי, אבל הצפי כלל אפשרות למגפה.
כלומר, סה"כ יצאנו "יחסית בסדר" אבל אין זה אומר שכמעת 6.5 אלף בני אדם שמתו מהנגיף הזה, היו פשוט מתים ממשהו אחר.
בוטח שבטח אין פה מקום לפרש את הנתון בתור "המגפה היא סתם קונספירציה", שיש לי תחושה שלשם אתה מכוון...
וכדי לקבל פרופורציה - מדובר בכמעת שליש מכמות האנשים שנהרגו בכל מערכות ישראל ב-73 שנה מקום המדינה, וזה תוך שנה בודדת.
אין ספק שההתנהלות של הממשלה שלנו מול פייזר יכלה להיות טובה ושקופה יותר, אבל זה יותר מצביע על בעיות "קפיטליסטיות" ו\או "מנהלתיות" מאשר על בעיות רפואיות.
העובדה נותרה שהחיסון עובד, ותופעות הלוואי שלו, למרות שבהחלט קיימות, הן מבחינת כמות והן מבחינת חומרה הם כאין וכאפס לאומת המגפה.
לא מכיר באיזה גוף מדובר.
תוכל להביא קישור?
כל מיני גופים קמים - יש תוכנית שלמה בערוץ ההיסטוריה שחוקרת אם יש רוחות רפאים, עב"מים באיזו חווה בארה"ב, וביג פוט.
הם גם מביאים כל מיני מומחים, חלקם עם תארים מדעיים אמתיים.
מעניין שעד כה - אותם מומחים אמתיים לא מצאו כלום...
גם הגוף עליו אתה מדבר, ייתכן מאוד שיתברר כמיותר.
ככל שגדלה כמות המתחסנים, והזעקות ממתנגדי חיסונים, ברור שגם תלונות יגדלו.
עד שאראה נתונים על כך שהתלונות בכלל רציניות (כלומר לא סתם בכיינות או דמיון), אין לי סיבה לחשוב שיש בעיה.
אגב, למען הסר ספק:
אני, וכל בני משפחתי מבוגרים כצעירים, מחוסנים בצורה מלאה 2 מנות, והלכנו להתחסן ברגע הראשון שיכלנו לקבל תור מקופות החולים שלנו כל אחד לפי קבוצת הגיל שלו.
יש לי כמה חברים שהרגישו די רע ימיים אחרי חיסון, אבל אישית עברתי אותו עם קצת כאבים בשריר וזהו.
זה כמון לא סטטיסטיקה, ולא ראיה לכלום, סתם משתף.
וכן - אם יוחלט שצריך מנת חיזוק בחורף, נחל להתחסן עוד פעם...