רוב נהגי הישוב אינם מאותתים. מישהו יודע מדוע?

• פותח הנושא docu
  • פורסם בתאריך

docu

New member
רוב נהגי הישוב אינם מאותתים. מישהו יודע מדוע?

שימו לב לאחוז הגבוה של עברייני התנועה בישוב. פעולה קטנה כמו איתות בנהיגה בכיכר גם כן קשה להם.

אנימו

New member
אבל התפרצות לתוך הככר וטיסה על פני הכביש

שיש בו פסי האטה ואמורים להאט בו - זה מותר? בני הנוער, בעיקר, לא שומרים על החוק בנושאים האלה ומטיסים את המכוניות של אבא-אמא כאילו היו בשמיים.....

פיסון

New member
אל תאשימו את הנוער,

גם המבוגרים נוהגים בחוסר זהירות,במהירות ובחוסר התחשבות.אז מה מצפים מהנוער?

אי האטה לפני מעבר חציה

תופעה שחזרה על עצמה לפחות שלוש פעמים בעת האחרונה. רכב עוצר לפני מעבר חציה, ילדים מתחילים לחצות, רכב שני מגיע משמאל וחולף על פני המעבר בעת שהילדים חוצים. זו סכנת נפשות הנובעת מחוסר מחשבה, חוסר מודעות ואולי גם חוסר נימוס. יש צורך ביתר הסברה, אכיפה ובמידת הצורך גם ענישה לעבריינים

סביולה1

New member
בעצירה למתן זכות קדימה לפני מעבר חציה

אני מציע , לפני העצירה להביט במראה אם יש עוד רכב מאחור , לכוון אם אפשר את העצירה במרכז הכביש כך שלא יהיה ניתן לעקוף , להוציא יד מהחלון ולסמן לרכב שמאחור להיזהר.

העדשים

New member
ובינתיים - לעמוד באלכסון כך שלא ניתן לעקוף.

זה הסיוט הכי גדול שלי ולכן, כאשר אני עוצרת לפני מעבר חצייה, אני עומדת באלכסון כך ששני הנתיבים חסומים ולא ניתן לעקוף. מאוד לא מנומס אבל עובד.

alonaski

New member
../images/Emo12.gif מעלה השערה: הישוב שלנו קטן, קהילתי

ומשפחתי... הנסיעה בו יכולה לתת תחושה כמו להסתובב במגרש החניה הפרטי ומן הסתם = במגרש הפרטי הבייתי שלך - לא חלים אותם חוקי התחבורה כמו בחוץ...
מן הסתם, הרבה יותר נוח "לחפף" כשיודעים שנכנסים לרכב לנסיעה של מאה-מאתיים מטר, פה ליד הבית...(לשכן, לסופרמרקט, לגן/בית ספר, למתנ"ס...) מאשר כשנכנסים לרכב לנסיעה אל מחוץ לישוב - לג'ונגל האמיתי והפרוע של כבישי ארצנו...

אנימו

New member
אלונה- האסון הוא שהרבה מאוד תאונות מתרחשות

דוקא קרוב לבית. יש להקדיש הסברה מעמיקה וכמו שעופר רגב כותב, גם ענשים , כדי לעזור להפנמה שהכבישים בישוב מסוכנים לא פחות מאשר מחוצה לו. בטיולי הרגליים ברחבי הישוב ובעיקר בלילות שבת, נעתקת הנשימה למראה המכוניות העוברות ביעף והנהוגות על ידי בני נוער ( כן, בני נוער) ומקפצות מעל פסי ההאטה ועוברות ללא "עצור" את הככרות. משל היו מתחרים בתחרות סלאלום....

alonaski

New member
אנימו - אותי דווקא הרבה יותר מטריד ומדאיג

הכביש 444 של טירה-טייבה-קלאנסוואה ובואך - כפר סבא מזרח!
זה כביש שאיננו תחת אחריות משטרת התנועה הארצית
הוא מעין שטח הפקר - תרתי משמע!! אם אני משווה את מספר הפעמים של נהיגות מופקרות בישוב מול אלו שעל כביש 444 - אז הכביש "מנצח" בגדול במספר הנהגים העבריינים שנוהגים עליו ועוד לא קרה לי עד היום שנסעתי על הכביש הזה מבלי לחוות סיכון חיים ממשי של מספר פעמים בנסיעה אחת!!!
הממונים היחידים על הכביש הזה ועל עברייני התנועה הרבים שבו - אלו שוטרי משטרת טייבה שכידוע זוהי תחנת משטרה קטנטונת עם כוח אדם מצומצם מאוד שעסוק עפי"ר בסדר עדיפות שונה מאשר שיטור תנועה על הכביש...
וזה מצער אותי מאוד...

אנימו

New member
בכביש הזה צריך לברך ברכת הגומל אחרי

שיוצאים ממנו בשלום! אבל לא הייתי משווה ביניהם. בכל אחד יכולים להיות נפגעים, לא עלינו. לגבי כביש 444 כבר דובר רבות. והנוהגים בו , ברובם ( ולא אני המצאתי את הנתונים והעובדה הזו) , אינם מאלה השומרים על החוקים ולמרות שנעשים מאמצים רבים להביא לתודעת הנהגים בערים שהזכרת, את תרבות הנהיגה - התוצאות לא מרשימות... אבל למה את אומרת שהכביש אינו תחת אחריות המשטרה הארצית? הרי זה בגבולות המדינה. ובאילו כבישים אחרים יש יצוג יותר גדול? כל הכבישים סובלים מן המחסור בשוטרים. וכאן יש ריכוז של מועדים לפורענות. אני מעדיפה פעמים רבות את כביש מספר 6 כדי שלא להקלע לאיזו פורענות שלא תהיה לי עליה שליטה.

alonaski

New member
אני אומרת את זה אחרי ברור שעשיתי! ../images/Emo3.gif

יום אחד נסעתי מהישוב על הכביש הזה ואחרי 3 התפרצויות של רכבים לכביש וכמעט התנגשות בי...
- יצאתי בניצני עוז. פניתי שמאלה ו... הופ - עצרה אותי ניידת של מתנדבי משטרת התנועה לבדיקה שגרתית. שאלתי אותם למה הם עומדים פה ולא בכביש המטורף הזה ממנו באתי?? אז ענה לי השוטר וסיפר לי שהכביש הוא לא באחריות משטרת התנועה הארצית לצערם וכדי לנסות לאתר נהגים עבריינים על הכיבש הזה, הם יכולים לעמוד רק - בקצה שלו - מחוץ לכביש 444
היית מאמינה??? - יש כבישים בארצנו, בגבולות המדינה שהם שטח הפקר מבחינתו של הגוף העליון האחראי על פיקוח עברייני תנועה בכבישים...
עצוב ומטריד!
אבל כנראה שזה המצב...
נסי לחשוב - מתי אי-פעם ראית פעילות של ניידות מטא"ר על הכביש הזה?? אני לא זוכרת אפילו פעם אחת!

כדאי להתמקד במקום בו יש סיכוי לחולל שינוי

את רמת האכיפה בכביש האמור כמו גם את הרגלי התעבורה של שכנינו במרחב - לא נראה לי כי נוכל לשנות. לעומת זאת, ניתן בהחלט לחולל תמורה במודעות של אנשי הישוב. העקרונות לא מסובכים, נוהל כיכר, כללי מעבר חציה, מהירות סבירה והתחשבות בכניסה וביציאה מחניה. האם יש מי שיוכל לנסח כללים אלה בתמצית ונבקש מן המועצה להעבירם לכלל התושבים?

docu

New member
אלה שנוהגים בישוב בצורה מופקרת,

נוהגים כך גם בחוץ. הישוב שלנו בכלל לא קטן. יש בו קרוב ל- 12,000 תושבים וזה רחוק מלהיות כפר קטן ושקט. שימו לב כשאתם נוהגים בישוב כמה עבירות תנועה מבצעים רוב הנהגים. כמובן שיש גם שומרי חוק, אבל מן הסתם, תשומת הלב היא לעבריינים - ויש כאלה רבים מאוד. אולי אפשר לארגן באמת איזושהי פעילות או עצומה בנושא.

אנימו

New member
יש להתריע השכם והערב על הסכנות ועל מימוש

וישום החוקים. לצורך כל יש לרתום את העיתונות המקומית , הטלויזיה הקהילתית, ביה"ס, מורים ותלמידים בוגרים בהרצאות והסברים לתלמידים, אפילו הם צעירים יותר. אולי יתקבע אצלם בבגרותם. כרזות והודעות על לוחות המודעות יקראו למודעות. ורצוי להסביר לראשי מועצה שכדאי לצאת ולהשמיע קול לא רק לאחר שחלילה מתרחשת תאונה אלא גם בימים של שגרה.

תשובה לשאלה מה נדרש

לדעתי יש לפעול בדרך הבאה 1. לרכז צוות שיאתר את הבעיות העיקריות ויגדיר הנחיות מדוייקות לפתרונן 2. להפגש עם ראש המועצה ולבקש את מעורבות המועצה במסע הסברה 3. במקביל - לשתף את העיתון המקומיבתחום ההסברה ואת המשמר האזרחי בתחום האכיפה.

לגבי ערוב משאז

רוב מתנדבי מת"מ (משטרת תנועה במדים),מאוד לא מעוניינים לרשום דוחות לשכניהם!!! דבר אחר,במידה והנושא כל כך מפריע , התנדבו למשא"ז,תעברו 2 קורסים- שלב ב , ותנועה; ואז תוכלו לעזור בפתרון הבעיה. כל הרעיון של להקים ועדה מזכיר לי את מונטי פייטון בסרט "בריאן". ועדה מיותרת,יש פתרון! הבעיה היא כוח אדם מיומן שמוכן ליישם את הפתרון. למשטרת טייבה יש סדרי עדיפות אחרים- מלחמה בפשע בטייבה.

אנימו

New member
עופר - יש משהו בדבריו של הבן של...

כוח אדם מיומן הוא שדרוש ושתהיה לו אוטוריטה. תמהני באמת איך אדם מן הישוב יוכל לאכוף מרותו על העבריינים. מה עם השוטר /ת הישובית? לי אישית היא לא ענתה לטלפון ולא חזרה אלי. אז השאלה מקבלת גוון רטורי.... אם הנושא יקרום עור וגידים, אנא שלח אלי מסר ונשקול מה התרומה האפשרית. שבת שלום.

למעלה