רוגטקה

the isabella

New member
רוגטקה

שלום לכולם, וגם שנה טובה טובה אני גאה להציג בפניכם את רוגטקה, במה לקומיקס של בנות. אשמח לקבל תגובות, חוץ מזה יש עוד המון מקום פנוי(נו מה לעשות קשה למצוא בנות שעושות קומיקס) אז אם מישהי מעונינת להשתתף היא תתקבל בשמחה. יאלה ביי איזבלה

אפליה מינית!

סתאאם. יוזמה ברוכה. אהבתי את העיצוב ההזוי של הבית והחדרים. תפסת לך את החדר הכי שווה בבית, אה? רק הערה אחת לגבי הקומיקס... הצביעה בפוטושופ מאוד מאוד חפיפית וה"גרגירים" הלבנים נורא צורמים לעין. במיוחד אחרי הצביעה החלקה שאפשר לראות בחלקים שעשויים בפלאש. מה שמצחיק, גם אני עשיתי קומיקס על ילדה שמאמצת גור חתולים (אצלי חסרה לחתול עין!). החוברת עם הסיפור תהיה בחנויות בישראל בקרוב מאוד. אולי אפילו כבר בשבוע הבא.

Scum Bunny

New member
היי אני מכיר את הילדה הזו!

אהה... רק שהיא אימצה עוד כמה חתולים חוץ מזה בלי העין. וחוץ מזה היא כבר לא ילדה, היא גדולה. והיא נינג'ה. היא התאמנה עם מאסטרים ביפן והכל. אני נשבע שאני לא ממציא כלום.

the isabella

New member
איפה אתן?

לפני מספר ימים פירסמתי כאן את הרוגטקה, מיכאל ברגמן היקר הרים את הכפפה והגיב בענין והמון נחמדות תודה לך. האמת קצת התאכזבתי מכן בנות האתר, ציפתי לתגובות משהו אבל כלום שקט ודממה. מה קרה, ארוחת החג סתמה לכן תמוח? או שאתן עונות להגדרה תהיי יפה ותשתקי!

the isabella

New member
מה הקשר לסגנון?

שיואו, ניראה לי שהגעתי למחוז הסנוביות סטייל לא בא לנו לדבר איתך נוזל לך שמוכטה מהאף. כאילו יש ברשת ימבה במות לימבה בנות שעושות קומיקס. מה הפאקינג קשר לסגנון? עוד אחת שאדי הבושם האופנתי חימצנו לה את המוח, כאילו אם הבנתי אותך נכון אז את בעד לקטלג מראש את קומיקס הבנות שאין פה לסגנונות. ואללה יודעת מה הצלחת להבעית אותי. בכל אופן לכל מי שכן מתעניינת, רוגטקה אינה מגבילה את עצמה לסגנון אחד אלא למגוון רחב של סיפורים וסגנונות. לדוגמא, החדר של נועה רבינר והחדר של איזבלה הוא ממש לא אותו סגנון. נועה יותר מוקפדת ונקייה ואילו אני יותר משפריצה ומבולגנת סתם כדוגמא.

ailag

New member
עכשיו אני ממש לא רוצה להצטרף.

תודה רבה שהכללת אותי בסטריאוטיפ דפוק שיש לך על כל הבנות שלא אוהבות את הקומיקס שלך. ועוד יותר, בהודעה שלך הפרדת את הקומיקס ל"קומיקס רגיל" ו"קומיקס שבנות עושות" , שאם זה לא שוביניזם אני לא יודעת מה כן. (לפני שאת מתפרצת, אני ביקרתי את ההודעה במשפט האחרון, לא את האתר.) ההודעה הזו היתה דרך עדינה להגיד שאני ממש לא אוהבת את הקומיקס שלכם. אני לא אפריע לכם לעבוד, אבל אם את מתלוננת שלא מצטרפים אליכם, אני מודיעה בזאת שאני לא מצטרפת, ולא בגלל ש"בנות מפחדות לצייר קומיקס" אלא בגלל שאני לא אוהבת את הסגנון. שלך, של הדף הזה, של מה שאת רוצה משם. רק רציתי לשמור על כבודן של הבנות המציירות מפני ההעלבות שלך, כאילו מי שלא איתך היא כזו פרחה שטחית, שלא מגיע לה אפילו שירקו על הקומיקס שלה. נ.ב. את המכנה המשותף בינך לבין נועה אני לא אוהבת ולא מזדהה איתו. כל הקטע של ציורים לא מושקעים "אבל ציירנו ערומות אז זה מגניב".

Scum Bunny

New member
אלוהים אדירים גליה!

יש לך מושג מה עשית עכשיו?! יש לי הרגשה שזה הולך להיות שידור חוזר של הדיון שלי עם גלנדון, רק בכיכובה של איזבלה (ואולי עדת מעריציה): איזבלה: "כל מי שלא אוהב את הקומיקס שלנו או לא רוצה להשתתף בו הוא/היא סנובים ואתם צריכים להגדיל את הראש ולאהוב גם קומיקס כמו שלנו בלה בלה בלה בלה!!!" את: "אני ואולי גם אחרות לא אוהבים את הקומיקס שלכם ולכן אנו מעדיפות לא להשתתף ביוזמתכן המבורכת, תודה ושלום" וחוזר חלילה. נכון? נכון?! הא??!!

the isabella

New member
חכו רגע

ראשית כל תודה לך סקאם באני שקראת ליוזמה שלי מבורכת, אם גליה היתה כותכת זאת בעצמה כנראה שלא היה יצא לי עשן סמיך מהאזניים וכל ההעלבות היו נמנעות. שנית כל, אני יודעת שלהרבה אנשים הקומיקס שלי עושה יבלות במוח ותחושת דחייה ובחילה אין לי שום ציפייה שכולם יתחברו ויאהבו. כן הייתה לי תקוה לעורר פה דיון על מדוע אין קומיקס בנות ואם יש אז מדוע הקול הזה אינו נשמע. יותר מזה מדוע כאשר אני מציעה את האתר שלי כבמה אני נתקלת בשתיקה רועמת דוקא מצד הבנות שבחבורה? כל מי שחושב שבמת קומיקס לבנות זה שוביניסטי טועה בגדול מכיוון שקשה שלא להבחין בכך שרוב הקומיקס שנעשה כאן ובעולם הוא גברי, כמו כן בימוי סרטים וראשי ממשלה. מסיבה זו אני מאמינה שבנות צריכות זריקת עידוד וכמה שיותר במות עליהן יוכלו להתבטא מבלי שיועמדו לביקורת .

Scum Bunny

New member
כמו גלנדון, את מפספסת את הנקודה

שוב, עם כל הכבוד ליוזמתך המבורכת, ואני באמת לא אומר את זה בציניות, זכותו של כל קורא קומיקס לשמור על שתיקתו הרועמת, וזכותה של כל אמנית קומיקס לא להצטרף לפרוייקטך ואפילו לא להגיב עליו- בלי שתקראי לאף אחד מאיתנו סנוב או תאשימי אותנו בצרות אופקים. מי שזה מתאים לה, את תשמעי ממנה. את השאר תעזבי בבקשה בשקט.

ailag

New member
דיון על מדוע אין בנות בקומיקס

יש ממש מעט אנשים שעושים קומיקס ישראלי. בכלל. אביב אור היא אחת מהן, אז הנה, היא כבר אחוז גדול. (ואם תחשיבי איורים בעיתון באוניברסיטה אז יש לנו כבר שתיים) הבהרה: לא אמרתי שהאתר שלך, שנותן במה לבנות בקומיקס, הוא שוביניסטי. באותה מידה אני אפתח אתר לקומיקס של אנשים ששמם מתחיל ב-ג' ואפלה הרבה אחרים.. השוביניזם היה במשפטים כמו "את בעד לקטלג מראש את קומיקס הבנות שאין פה לסגנונות." את מחלקת קומיקס ל"קומיקס בנות" ול"לא קומיקס בנות". כלומר, ברגע שאני אכתוב קומיקס, אני אקוטלג לקטגוריה הזאת, ואם אני לא אכתוב אז הקטגוריה הזאת תהיה חלשה (לא יהיה "קומיקס בנות" בארץ) (כן, אני מגזימה בתיאור..) בזה שאת מזכירה קטלוג לסגנונות את רומזת שקומיקס בנות הוא עולם מקביל ונפרד מכל השאר. קומיקס זה קומיקס, אם הוא בעברית הוא קומיקס ישראלי גם אם מישהו צייר אותו וגם אם מישהי ציירה אותו. אני לא בטוחה שבכלל התכוונת לכל מה שפירטתי כאן, אבל רציתי להסביר את ההערה בקשר לשוביניזם. לא, האתר שלך לקומיקס בנות לא שוביניסטי. הוא סתם באיכות ירודה. אגב, אני לא חושבת שתהיה לי בעיה כבת לפרסם קומיקס. אני חושבת שתהיה בעיה בגלל שזה קומיקס ישראלי, והשוק כאן בתהליכי גדילה, לעומת ארה"ב למשל, שם יהיו הרבה אנשים שמכירים קומיקס וירצו לקרוא.

ailag

New member
נו, הגרסה הנשית של הדיון שלכם..

אתה יודע, בשביל השוויון.

MiiU

New member
להרגע בנות...

לדעתי איזבלה פשוט מזמינה לקבוצתה בנותכדי להשתמש בכישורי הקומיקס שלהן ליצירת קומיקס העוסק בנושאים נשיים. היא לא אמרה שהקומיקס הקיים שתבהליך היצור שלי משתתפות נשים ועוסק בנושאים כמו פנטזיה או סופר-גיבורים הוא פחות טוב. ומעבר לזה, בעידננו הפוסטמדרני פוסט-פמניסטי וכו' נושא המיגדר הוא מאוד רחב ועמוק ובהחלט יכול להיות ראוי לקומיקס איכותי.

אמיר0

New member
אם תרשו לי להיות בוטה,

לא כל יוצר\ת רוצה שהכניסה לתוך היצירה שלו ברשת תהיה דרך ואגינה מצויירת. כנ"ל לגבי רקטום.

amitais

New member
"איזבלה"

שוב את וגלנדון תוקפים ומשמיצים בלי ביסוס ובלי לחשוב. מתי תבינו שבמקום יוצרי הקומיקס המגניבים שאתם מתיימרים להיות אתם יוצאים ילדים מפגרים? שוב את לא מבינה שזה לא בהכרח שאנשים לא אוהבים את הקומיקס שלך, אלא שהם לא אוהבים את פרסונת האינטרנט האינפנטילית שאתם מתעקשים לדחוף לכל חור. יש לי חשד שאפילו גליה הייתה נהנית מהקומיקס שלך אם היא לא הייתה נתקלת לפני כן בכל החרא המילולי שאתם זורים לכל עבר.

דבר המנהל ../images/Emo94.gif

זה הקטע בו אני אמור להגיד שאני המנהל ואני קובע מה הולך פה ושכדאי שכולם יסתמו את הפה ויתאפסו, אבל לא בא לי. אני לא אקח צדדים, אלא רק אומר שמי שנוקט בטונים בוטים ולא ידידותיים יגרום לבידוד של עצמו בפורום ובעצם יפגע רק בעצמו. אגב, אני בארץ עכשיו ואני מקווה שהשבוע אני אנחית כמה עותקים של צ'יז קומיקס בנקודות מכירה נבחרות...

למעלה