דיון על מדוע אין בנות בקומיקס
יש ממש מעט אנשים שעושים קומיקס ישראלי. בכלל. אביב אור היא אחת מהן, אז הנה, היא כבר אחוז גדול. (ואם תחשיבי איורים בעיתון באוניברסיטה אז יש לנו כבר שתיים) הבהרה: לא אמרתי שהאתר שלך, שנותן במה לבנות בקומיקס, הוא שוביניסטי. באותה מידה אני אפתח אתר לקומיקס של אנשים ששמם מתחיל ב-ג' ואפלה הרבה אחרים.. השוביניזם היה במשפטים כמו "את בעד לקטלג מראש את קומיקס הבנות שאין פה לסגנונות." את מחלקת קומיקס ל"קומיקס בנות" ול"לא קומיקס בנות". כלומר, ברגע שאני אכתוב קומיקס, אני אקוטלג לקטגוריה הזאת, ואם אני לא אכתוב אז הקטגוריה הזאת תהיה חלשה (לא יהיה "קומיקס בנות" בארץ) (כן, אני מגזימה בתיאור..) בזה שאת מזכירה קטלוג לסגנונות את רומזת שקומיקס בנות הוא עולם מקביל ונפרד מכל השאר. קומיקס זה קומיקס, אם הוא בעברית הוא קומיקס ישראלי גם אם מישהו צייר אותו וגם אם מישהי ציירה אותו. אני לא בטוחה שבכלל התכוונת לכל מה שפירטתי כאן, אבל רציתי להסביר את ההערה בקשר לשוביניזם. לא, האתר שלך לקומיקס בנות לא שוביניסטי. הוא סתם באיכות ירודה. אגב, אני לא חושבת שתהיה לי בעיה כבת לפרסם קומיקס. אני חושבת שתהיה בעיה בגלל שזה קומיקס ישראלי, והשוק כאן בתהליכי גדילה, לעומת ארה"ב למשל, שם יהיו הרבה אנשים שמכירים קומיקס וירצו לקרוא.