רודיולה - עידכונים "חמים"

סמדר8

New member
רודיולה - עידכונים "חמים"../images/Emo184.gif

חזרתי מהרופא. שרי - את יכולה לשלב את הקסנקס עם כדור אחד של רודיולה. זאת רק אם את מרגישה תשושה. אם את מלאת אנרגיה - אל תוסיפי את הרודיולה... הרופא היה שמח לדבר איתך, אבל... מזהיר לא להפסיק את הקסנקס, כדי שלא תחווי נפילה נוראית ודיכאון. תומר - הרודיולה לא ממכרת. אבל אחרי חודשיים עלולה להפסיק להשפיע - לכן מומלץ לעשות הפסקות, כפי שכבר כתבתי לפני שבוע. קיבלתי אישור לעלות לשני כדורים ביום, לפני שאפסיק את האלטרולט. בינתיים לוקחת (שבוע) רק 5 מ"ג אלטרולט ורודיולה אחת, ולא מרגישה שינוי. גם לא כאבי תופת, כפי שהיו לי כשניסיתי בעבר לרדת לחצי כדור אלטרולט. הרופא בדק את נושא הרודיולה ושב ואומר, שההשפעה האמיתית מורגשת רק לאחר שבועיים לערך!! מה שהרגשתם מייד לאחר הלקיחה הוא רק תופעת לוואי. מקווה שעזרתי!
 

sayv

New member
../images/Emo51.gif

תופעות לוואי של עירנות, מצב רוח טוב ושינה טובה יותר? הממ... היו לי המון בעיות עם הרודיולה לאחרונה, הסתבכתי עם המינונים, כשהפסקתי לא ישנתי טוב, והמצב רוח היה על הפנים, עכשיו מכשחזרתי ובמינון קטן כאבי ראש. וכן- כאבי המחזור איומים! יתכן שקשור לשילוב עם המגנזיום?.. איני יודעת, הרופא שלי לא הועיל בעניין. מצב הרוח מעט טוב יותר, וכן יותר רגועה. בעקבות ההמלצות ניסיתי שוב ושוב במשך היום- אך לא עשה לי טוב כלל. חוזרת לנטילה (של מינון נמוך) לפני השינה. כך זה עבד לפני כן מצויין ומי יתן ויחזור למסלול חיובי. הרופא שלי ענה לשאלתי בעניין כאבי הראש והקשר לעודף סרטונין כי יודע שבתרופות שמעלות סרטונין זו תופעת לוואי ידועה. בנוסף, נתן לי מאמר מדעי על תרופות צמחיות- סכנות וכו´-ממה שקראתי בינתיים (4 עמ´ מתוך 12 באנגלית) מדובר על העובדה שלא ניתן לדעת בתוספים שלא עברו שום פיקוח- מה באמת יעשו, איך הוכנו, מה באמת בפנים, ויש שכנת הרעלה- תופעות לוואי מאוחרות או מצטברות - כמו קווה קווה שהנו רעיל ויכול לגרום לנזק בכבד או משהו כזה. מדברים שם על 4 צמחים שכן עברו בדיקות מקיפות רפואיות ומדעיות- ויש לגביהם נתונים מהימנים. אחד מהם הוא ג´ינקו, אך עוד לא קראתי מה אומרים בנדון. בקיצור- לא שוס גדול אך חשוב להיות מודעים לכך. אחפש את הקישור לאתר ממנו הוריד החומר בהזדמנות ואולי תומר יוכל לעזור בתרגום.
 

שריק 7

New member
סמדר - תודה גדולה על התשובות../images/Emo141.gif

בהחלט עזרת לי בתיווך שעשית מול רופאך. איני זוכרת כמה זמן יש לערוך הפסקה בשימוש... חן חן - שרי
 

mira ker

New member
סייב, לקחת רדיולה 30 יום ולעשות

הפסקה של 10 ימים? או לקחת 20 יום ולעשות הפסקה של 10 ימים? איזה מהם?
 

סמדר8

New member
שרי ../images/Emo13.gif

העונג כולו שלי! הוא אכן דיבר על 30 יום נטילה - 10 ימים הפסקה. אמשיך לתחקר אותו מידי שבוע ולעדכן את כולכם. כל טוב
 

mira ker

New member
היי סמדר, אני רואה שהרדיולה מתנהגת

כמו תרופה פסיכיאטרית. מקוה שאין לה תופעות הלואי של התרופות הפסיכיאטריות. טוב ששאלת ונתת את כל הפרטים. אולי את יודעת אם בהפסקה התקופתית של הרדיולה יש צורך לרדת בהדרגה, כמו בתרופה פסיכיאטרית? תודה מירה
 

סמדר8

New member
מירה ../images/Emo4.gif

את שואלת שאלות שאין לי עליהן תשובה... אברר בשבוע הבא ואחזור אלייך.
 

tshgn

New member
טיפוח המוח - המלצה על ספר

רכשתי היום ספר בהוצאת "כתר" הנקרא: "המוח - זיכרון וחשיבה - כיצד לשפר את יכולת המוח ולהאריך את ימיו" מאת ד"ר דהארמה סינג קהאלסה. עורך המהדורה העברית: ד"ר משה פרנקל. נראה שהספר הוא מעולה. הכותב מנהל כיום באריזונה, ארה"ב, מרכז למניעת מחלת האלצהיימר וככזה עוסק שנים רבות עם בעיית הזיכרון. ציטוט: "ככלל, נוקט הממסד הרפואי עמדה מצערת בפסיביות שלה כלפי נסיגה קוגניטיבית. על פי חוכמתה הנושנה של הרפואה הקונבנציונלית, אין דבר אשר יכול לעצור את האלצהיימר או להקל על פגיעת הזיכרון הגילית" (זו המגיעה עם הגיל). ועוד "על פי הנחת הממסד הרפואי, מידה מסוימת של אובדן זיכרון היא בלתי נמנעת כמעט אצל כל אחד, החל מגיל ארבעים וחמש או חמישים". ועוד, "אך אני אינני מקבל את אי-הנמנעות של האלצהיימר או של פגיעת הזיכרון הגילית, אני מאמין כי ניתן לעכב ולמנוע את מחלת האלצהיימר, אני מאמין כי ניתן לעקור מן השורש את פגיעת הזיכרון הגילית,..".... ועוד ועוד,, והספר מרבה בשיטות לכך מניסיונו העשיר. מה שהכי אהבתי בספר הוא שאחת הגישות היא פשוט לקחת מרשמים לתרופות המשפרות הזיכרון. אנו שבמילא לוקחים תרופות, ומודעים לחשיבותם של חלק מהתוספים (מי פחות ומי יותר), אנו חייבים לנצל את בעיותינו הקוגניטיביות (המאפיינות נראה לי את רובינו) ולבקש/לדרוש תרופות לכך. כמובן שלפי היגיון וצורך, אך עלינו לשבור את גישתו הנוראית שתוארה מעלה בציטוט של הממסד בהתעלמות מסוגיית הזיכרון. עוד כותב יפה שאנו יודעים לטפל ממש טוב באיברי הגוף (לב, קיבה, ריאות, כליות...), אך כשמגיעים לחשיבה, שוכחים שהמוח המביא לחשיבה הינו גם-כן איבר המורכב מ"בשר ודם" שדורש את צרכיו, כמו כל איבר אחר בגוף: "הזנה, מנוחה, שימוש וטיפול רפואי נאות". ועוד ציטוט חשוב: ""קשר הקורטיסול" - "קורטיסול הוא אחד ההורמונים המופרשים על ידי בלוטות יותרת הכליה. הוא מופרש בתגובה על מתח. בכמויות צנועות, הקורטיסול איננו מזיק, אך כאשר הוא מופק בעודף, יום אחרי יום - כתוצאה ממתח כרוני, בלתי פוסק - הורמון זה הוא רעיל כל כך עד שהוא הורג ופוגע בביליוני תאי מוח." וממשיך: "כעת אני משוכנע שחשיפה כרונית של המוח לרמות רעילות של קורטיסול היא גורם מרכזי בהתנוונות המוח במהלך תהליך ההזדקנות". וממשיך: "יתירה מזאת, אני מאמין שרעילותו של הקורטיסול היא אחד הגורמים העיקריים למחלת האלצהיימר". מציין חומרים כתוספים/תרופות לשימוש שוטף לטובת תחזוקת המוח. בהקשר זה שאלה לי: האם מישהו שמע על "דפרניל: תרופת הזיכרון"? אדע יותר כשממש אקרא הספר. אשמח לפרט עוד בהמשך. על-פניו נראה ספר מרתק ומועיל ביותר. ביי לבינתיים, תומר
 

sayv

New member
היי תומר, הספר נשמע נהדר

אני מעריצה את הסקרנות שלך ואת המוטיבציה. רשמתי לי את השם ואגיע לכך מתישהו. אשמח אם תעשיר את כולנו בעוד אנקדוטות בינתיים. :)
 
למעלה