(רודי מקורלי) חצר ברודוס

כדורית

New member
(רודי מקורלי) חצר ברודוס

נכנסתי בשערי חצר בעיר שקע מזוזה נטושה בקיר דומה כי הזמן עצר מלכת ובלבי מנגינה נוגה כשלכת הייתה זו רומנסה רחוקה בספרדית יהודית עתיקה העצים בכו לגשם על חצר נטושה באין שם בערי הבלקן מול תכול שמיים חצרות קורטיז´ו כירושלים כעדים אלמים לחיי קהילה על אודות חלוף ימי תהילה

כדורית

New member
(רודי מקורלי) מאחורי השיר

השיר נכתב בעקבות ביקור שלי ברודוס בקיץ 2000, למראה החצרות הנטושות של היהודים(הקורטיזו´) הפזורות סביב בית הכנסת, וסימני המזוזה מעדים על עברן

רותי ב.

New member
../images/Emo16.gif בשביל כל הקהילות שהחצרות

שלהם נותרו מיותמות מיושביהן.

כדורית

New member
(רודי מקורלי) בין אם

בין אם עלו השמיימה ובין (להבדיל) אם עלו ארצה

avielss

New member
לא יודע מה

אבל אני חושב שאתה כשרון גדול ומקווה מאוד שלא מבוזבז

יפה רודי ../images/Emo140.gif

אהבתי, העברת במדוייק את הרגשת העובה והעצב. לפעמים כשאני נמצאת בבית עתיק אני מנסה לדמות את חיי האנשים שחיו שם דורות לפני... מרגש!

חשבתי

שאני צריך להוסיף אולי שני בתים בכדי להכניס את קורא השיר לאווירה המתאימה ומעט לתאר על אודות חיי הקהילה

חצר ברודוס (גרסה חדשה)

באתי בשערי חצר בעיר שקע מזוזה נטושה בקיר דימיתי כי הזמן עצר מלכת בלבי מנגינה נוגה כשלכת הייתה זו רומנסה רחוקה בלדינו יתומה ועתיקה העצים בכו לגשם על חצר נטושה באין שם הנה יושבת קבוצת נכבדים הנה נשים קולפות שקדים שירת שמחת חג ומועד או קינת היתום הבודד מי ראה את התקופה מעין היונה במעופה מי עלה השמיימה או עלה ירושליימה בערי הבלקן מול תכול שמיים חצרות קורטיז´ו כבירושלים כעדים אלמים לחיי קהילה על אודות חלוף ימי תהילה

Sarika

New member
../images/Emo51.gif רודי - עזרת לי להפליג על

כנפי הדמיון ולהזכר בסבי וסבתי הי"ד שעלו בעשן המשרפות. לצערי לא זכיתי להכירם. אולי גם הם היו מיושבי הקורטיז´ו שכה היטבת בכשרונך לתאר. יישר כח, המשך להעשיר אותנו בשיריך ובידיעותיך.

RORGAD

New member
רודי, שרתי את זה במנגינה של

שתלתם ניגונים בי אימי ואבי, ניגונים מזמורים שכוחים. מכיר את השיר? עשיתי שינוי קל, ויצא מהמם. יישר כח.

רותי ב.

New member
רודי,

שיר נוגע ללב... באמת, ורודי, לא אשכח מה שאמרת במפגש, שנפשך, ולבך שם, וזה כל כך מרגש, ולא מפסיקה לחשוב על זה... מעריכה המון.

למעלה