רווחים בית קפה

• פותח הנושא t422
  • פורסם בתאריך

t422

New member
רווחים בית קפה

מהו הרווח הגולמי והתפעולי לדעתכם בסניף בינוני של רשת בית קפה

paretomc

New member
כבר שמעת את התשובה - 'תלוי'?

אז זו התשובה. כלל האצבע לעסקי קפה מדבר על 30%-40% עלות גלם, מה שמשאיר 60%-70% רווח גולמי לפני שכר עובדים ישירים. כלל אחר מדבר על עוד 30% עלות עבודה, כך שהרווח שנשאר מגיע בסוף ל 30%-40%. אבל כללים לחוד ומציאות לחוד. * אם הרשת מוכרת לך את המזון או מחייבת אותך לרכוש מספק שלה - יכול להיות שתשלם יותר מהאחוזים למעלה. * אם אתה עובד לא נכון, זורק הרבה סחורה או מתמחר לא נכון - הפסדת * מנגד, אם אתה מתמחר גבוה (ומצליח למכור) ועובד יעיל - הגולמי יעלה * אם אתה מוכר רק קפה או גם תה ומאפים, מחזיק מטבח או לא מחזיק הכל משתנה * אם אתה עובד על TA בעיקר או הגשה בקיצור - הרבה שאלות שצריך לשאול את עצמך. בעצם יותר טוב לשאול זכיין אחר של הרשת

shahar1ke

New member
בית קפה עם 30-40 רווח גולמי אני לוקח עכשיו

מה עם עלות שכירות? ארנונה? חשמל? מים? גז? שילוט? שיווק? ועוד עוד עוד..... יש כאן מאמר שכתבתי ואולי יכול לעזור לך בכמה תשובות http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=24166 אחוזי רווח של בית קפה אמור בדרכ לנוע בין 6 ל 12 אחוז מהמחזור בית קפה של רשת לוקח ממך בנוסף לשאר ההוצאות גם דמי זכיון (ולא לשכוח דמי כניסה לזכיון) שנע בין 3 ל 8 אחוז (תלוי ברשת ותלוי במיקום) מהמחזור - לא מהרווח!!

t422

New member
מובן ומקובל....

בסקירה שערכתי לא נסגר אף סניף של רשת ידועה בשנים האחרונות משמע הזכינים די מרווחים מכל הענין 12-6 אחוז ממחזור של 300 אלף ש"ח זה לא כמו ממחזור של 2 מליון ( אם קיים דבר כזה בשוק) אם כך מהוא מחזור של בית קפה בינוני מרשת ידועה ?

paretomc

New member
ההנחות שלך לא בהכרח נכונות

העובדה שלא נסגרו הרבה סניפים של רשתות לא מעידה על זכיינים שבעים. הרבה פעמים הזכיין נאבק על חייו העסקיים. פעמים אחרות, הזכיין מתייאש ומעביר את הזכיון ל"פראייר" חדש. יחד עם זאת, אני מכיר שני מנהלי סניפים שמוכנים לתת אשראי לעסקי מזון רק אם הם שייכים לרשת ארומה, שנחשבת טובה לזכיינים וחכמה בהחלטותיה העסקיות. מחזור לדוגמא של בית קפה בינוני מרשת ידועה - כ 300,000 לחודש, שמשאיר סדר גודל של 10% רווח לפני מס = 7.5% רווח נקי. לכאורה - 270,000 שקל לשנה - כסף טוב. בפועל, כדי להקים מקום כזה נדרשת השקעה כבדה מה שאומר החזר השקעה של 3 עד 5 שנים. שווה? לא שווה? שאלה של מצבך האישי, היכולת לסכן את הכסף, היכולת להשקיע במקומות חליפיים, רמת ההכנסה שאתה יכול לקבל כשכיר ועוד שאלות רבות.

t422

New member
הםםםםם

עם ה 7.5% אני מסכים איתך עם ה 300K קצת קשה לי להאמין זכיין של ארומה \ קפה קפה לוקח 20-25K הביתה ?????

paretomc

New member
על הנייר. הביתה לוקח הרבה פחות

בפועל הוא מחזיר את ההלוואות שלקח כדי להקים את העסק, ומממן את המלאי, שיפוצים מדי פעם ועוד. תעשה את החשבון בעצמך ותגלה שבפחות מזה לא ניתן להחזיר השקעה בזמן סביר, ולא ניתן להצדיק השקעה גדולה. כל העניין בהשקעות הוא לתאם בין הסיכויים לסיכונים. אם הענף ידוע כמאוד מסוכן, ועסק חדש תמיד נחשב בסיכון גבוה יחסית, ורוב ההשקעה היא לא על סחורה שאפשר למכור אלא על שיפוצים והון חוזר, צריך להיות רווח גבוה כדי להצדיק את זה. אחרת - לך לבנק וקבל שם 2.8% בלי סיכון כמעט. תעשה חשבון פשוט של עלות העובדים שאתה רואה סביבך, תכפיל במספר השעות בפועל ותראה כמה צריך להוציא רק על משכורות עובדים, ותגלה שבית קפה בינוני לא יכול לחיות מ 100,000 שקל

t422

New member
בעלי גרג מדברים על פי 3

מה אני מפספס פה ? אני רואה סניפים של בתי קפה מפוצצים במשך כל השבוע ובעל הבית לא מרוויח ???????

t422

New member
שחר קראתי בעיון את המאמר שלך כבר לפני חודשים

אין ספק בליבי שאתה צודק במאת האחוזים באתר שלך כתוב שהיית מנהל של רשת בתי קפה בפריסה ארצית. ן אשמח אם תבהיר את הנושא מנסיונך האם בית קפה ששיך לרשת עושה רק מחזור של 300K בחודש ? הרווח הנקי הוא אכן 7.5% ? מה קורה כאן ומי שמרוויח הם הרשתות בלבד.... האם כל הזכינים פראירים ????? קורעים את התחת שעות על גבי שעות \ מתח \ לחץ \ בירוקרטיה \ סיכון מיטב כספם ומרווחים פרוטות אם בכלל ? אם הרווח הנקי הוא 7.5% ממליון \ מליון וחצי הסיפור הוא כבר שונה

shahar1ke

New member
צא מהחלום כנס למציאות

יש לי הרגשה שאתה משתמש במילת קסם "בית קפה של רשת" כמזור לכל התחלואים. זה שבית הקפה הוא של רשת לא אומר כלום ויש בתי קפה שעשו מחזורים של 100K או של 1,000K אחוזי הרווח לא משתנים כל כך ותלויים בגורמים המשתנים של שוק תחרותי. כמובן שרשת יש לה כוחות מול ספקים והיא יכולה להוריד מחירים,תמורת כמויות, אבל לזכיין אין אינטרס לעשות כן ואני מכיר לא סיפור אחד ואפילו לא שתיים בהם הזכיינים חוייבו לרכוש סחורה מספק א' (עם הסכם מהמזכים) ואילו ספק ב' (ללא הסכם עם המזכים) נתן סחורה איכותית וזולה יותר. כמו שכתב כאן ידידי, פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים, ואם לא מצאת סניף של רשת שנסגר, אני ממליץ לך לבדוק שוב (בעיקר כמה זכיינים התחלפו שם בשלוש שנים האחרנות). לגבי רווחיות של קפה/ מסעדה בניגוד לדעה הרווחת בישראל שחייבים להתעשר תוך שעתיים, בית קפה/ מסעדה הוא עסק רווחי (בתפעול נכון כמובן) אבל לאורך זמן, ויש כמה חברים שאני מכיר שמחזיקים מסעדות ובתי קפה שנים ארוכות ובעלי ממון רב. מילת הקסם היא עבודה מקצועית לאורך זמן.

t422

New member
יצאתי....

תודה שהבהרתם לי שבעצם כל בעלי בית הקפה מפסידים כסף

beyond exp

New member
לא חושב שיצאת

אם זו המסקנה שלך מכל מה שכתבו לך - אני חושש שלא הבנת. הם לא מספידים כסף. הם מפסידים אם הם לא יודעים איך לבדוק את תנאי הזכיון שלהם, את הנתונים של הבית קפה עצמו, אם הם לא יודעים לתכנן ואם הם לא יודעים לנהל. מי שכן עושה את כל זה מרוויח. חלק יותר חלק פחות, אבל מרוויח. ולעניין התחלופה - קיימת ועוד איך, והרבה אפילו. יש מי שעושה עבודה טובה בלהסתיר את זה. אבל אנשים מפסידים את התחתונים בבתי קפה, בין אם זה בית קפה פרטי ובין אם זו רשת. עצה אישית: אתה מעלה כאן נקודות ושאלות שמעידות בעיקר על חוסר נסיון והיכרות עם התחום. אם אתה רציני בכוונה שלך לפתוח בית קפה כזכיין (או כפרטי - זה ממש לא משנה), צפויה לך השקעה מהותית של בין 6 ל 7 ספרות. קח ייעוץ חביבי ואל תסתמך על רפואת מסדרון בפורום, אחרת תהיה חלק מהסטטיסטיקה.

shahar1ke

New member
ממש הוצאת לי את המילים מהפה

goldy

New member
האם הוא *רק* רוצה להרוויח יותר,

או שהוא באמת רוצה לצאת לדרך משלו?

aviv1211

New member
שבעלי גרג יגידו גם פי 200,000

מעניין כמה נכנס לכיס בסוף חודש ..לא מגלגל ..כי זה לא מעניין ..להגיד "אני גדול " אני ואני זה סתם ..אני מכיר המון עסקים כאלו שמגלגלים ומגלגלים. .ובסוף חודש בקושי מתגלגלים עם החיים ורק "שורדים " ..

paretomc

New member
רווח גולמי, לא תפעולי

חשמל, ארנונה, שילוט, שיווק נמצאים מתחת לשורת הרווח הגולמי, וכמוהם שכר מנהל, דמי זכיון ועוד. אחוז רווח גולמי של 30%, הכנסות פחות עלות מזון ועובדים ישירים, הוא מינימאלי כדי שהעסק יוכל לממן את כל ההוצאות התפעוליות ולהרוויח. פחות מזה אי אפשר להחזיק עסק.

למעלה