רווקה בת 40

1precious1

New member

את רווקה בת 40 שעולם המושגים שלך לגבי גברים נשואים מסתכם בנשואים וסובלים בשקט, בוגדים, נשואים בתיעוב הדדי.
ואת כרווקה בת 40 חושבת שאת טובה יותר ובאת לתקן את העולם, אממה מה, אין לך פרטנר לתיקון העולם כי "כל הגברים הם 1 2 או 3.

כמו כן, זוגיות אמיתית שצריכה לשרוד שנים, היא לא פוצ'י מוצ'י ורומנטיקה תמידית כמו בסרטים.
את מחפשת את הבלתי מושג, שתתבגרי ותביני שאפשר למצוא זוגיות טובה אך לא מושלמת, אולי תצליחי גם למצוא את שותף הדרך שלך.

זה די חרטא אם לא מתמודדים עם השיוויון גם

בנקודות כואבות כמו תשלום על דייט או משמורת וכן הלאה.
אבל החלק החיובי הוא שיש שאיפה לתקן גם משם וגם משם
ולקיים שוויון עד כמה שניתן ובחירה עד כמה שניתן
(כי בכל זאת לא אצפה מאישה לגזור את שיערה עת התגייסה לצה"ל).

efrat511

New member
רווקה בת 40

היי, לא פה כדי למצוא זוגיות בטח לאור מה שאחשוף כאן כאנונימית.
פה כדי לחלוק מה שיושב עליי הרבה יותר מדי שנים, מטריד אותי מאוד ואין לי פתרון

יש לי המון מודעות עצמית ואם יש מישהו שיודע לתת עצות לאחרים זאת אני אבל לעצמי כמיטב הקלישאות לא הכי יודעת לעזור.
מעולם לא חוויתי זוגיות טובה, אמיתית עם אהבה הדדית בלב ובנפש כמו שכל כך מקווה ועדיין אופטימית לה.
מודה שבררנית, נדירים האנשים שמקסימים אותי ואותם מעריכה.
נדירים הנשואים שבחייהם אני מקנאה לחיוב. לרוב הם מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים: 1) נשואים וסובלים בשקט משתלטנות של הצד השני כי מפחדים להיות לבד 2) נשואים וחיים בשקר, שותפות בדאגה לילדים ומילוי חובות כשמהצד בוגדים חופשי וכל אחד עושה מה שבא לו 3) נשואים בתיעוב הדדי וחוסר כבוד- יום ולילה ויכוחים כשמה שמשאיר אותם יחד זה אולי מייק אפ סקס או סוג של סאדו מאזו, מי יודע...
כשאנשים רואים אותי חוזרת השאלה שוב ושוב - איך לא נחטפת, למה לא נתפסת ...מה שמצחיק גם על ידי סטוציונרים שבעצמם לבד מהסיבה הידועה.
זה די צורם לי כי תמיד מחפשים מה בי לא בסדר ומעצבן שגם אני כי איך יכול להיות שאני נמצאת באתרי היכרויות, יצאתי למאות דייטים בעיקר מאינטרנט, כל פעם נדירה שיוצאת לבלות תמיד יש מישהו שנדלק ונוצר קשר אבל בסופו של דבר יוצאת בשן ועין. לא אוהבת להכליל וגם לא להתלונן על מר גורלי אבל אפילו להגיע לפגישה שניה עם מישהו ולצאת איתו לסרט זה הישג היום.
אם הוא גרוש אז הוא לא מפסיק ליילל על גרושתו הרעה וילדיו המהממים, סוחב טראומה ולא מסתכל קדימה להכיר אדם חדש אלא להעביר זמן עם פסיכולוגית חובבת כנראה. הרבה רווקים לא יודעים איך להתנהג עם אישה - מבקשים שתשלם טיפה, לא מציעים לה לאכול, אין אדיבות. אבל לקשקש על עצמם, לייבש אותך שעה על אותה כוס שתיה ובסוף גם להזמין את עצמם אלייך הביתה "לשירותים או לקפה" זה הם כן יודעים. אין מצב שאני מארחת ביום הראשון וגם לא בשני אם מגיעים אליו ובזה ה"קשר" מסתיים וכן הלאה לשטנץ הבא. אז איך אני אמורה להיתפס כשנגמר לפני שמתחיל?
יש כל כך הרבה זבל לא רציני שמסתובב באינטרנט ומחוצה לו - מדובר הרי באנשים ולי אישית קשה למצוא איכות. אדם רומנטי, שאכפת לו מהצד השני, שעקבי בהתעניינות, גבר אמיתי שלא מנסה לתכמן או לזלזל באינטיליגנציה שלי כאישה ועדיין מושך וכריזמטי ולא דביל מתוסבך ולוזר מהצד השני.
בקיצור, אנשים שאני אוהבת הם ישרים עם עמוד שדרה ומוסר, ועדיין קלילים עם חוש הומור שמבינים עניין וכיף לדבר איתם על הכל, חמים ונעימים ואיכשהו מתרשמת שהם קיימים רחוק ממני כנשואים ומפורסמים...לא משהו בהישג ידי בסביבתי הקרובה.
יש כאלה שאומרים שצריך ליזום, להיות הציידת בעצמך אחרת תישארי לבד. נדמה שבימינו המון גברים, אם אפשר לקרוא להם גברים, אכן מתנהגים כנשים וממש מבקשים שתהיי הגבר - שאני אזום, ארדוף, אתקשר, מעין היפוך תפקידים לא מובן לי...רק שפה נגמרת המשיכה שלי - לא לסבית וממש לא מחפשת אישה
נשית בעצמי ונמשכת להתמדה ואסרטיביות. אם הוא פוחד ומקשקש לי שנעלמתי לו ולמה אני לא מזמינה אותו אליי מה יש לי לעשות איתו? שיילך לחפש פריארית אחרת...איפה החיזור של פעם? חייבת לציין שדי ברור לעין אצלי, אם הבחור חכם, שאני בחורה טובה, לא מהנצלניות, עם אנרגיה חיובית, מאוד מתחשבת, נעימה, אשת שיחה, די מציאה לדברי כמה שהודו בפניי, נותנת צ'אנס גם למי שמתנהג כחמור בדייט ראשון אם היה חיבור כלשהו ומבאס שמתייחסים אליי בחוסר כבוד שמתבטא בקמצנות, בוולגריות, בהסתערות גופנית לפעמים כאילו עכשיו יצאו מבית סוהר ואני איזה נערת ליווי. איפה האיכות, איפה הרומנטיות, מגיע לי הרבה יותר...לטוס לחו"ל שיפול עליי איטלקי שרמנטי וחמוד? אולי אני יותר מדי מנומסת וישרה לישראלים...איכשהו אין המשכיות ותמיד חסר משהו, מסתירים משהו, משקרים, בין עבודות, לא מוצאים את עצמם, מחפשים מהירות, מבקשים שאבוא לפגוש אותם באיזור שלהם...איך אפשר להתאהב ככה, מישהו יכול להגיד לי?
כשאני שומעת על בחורות אחרות שאשכרה נוסעות לפגוש את הבחור באיזור מגוריו, זורמות מהר או לא אכפת להן שהוא מבקש מהן לשלם מההתחלה ומדלגות על גסויות ששומעות אני מתפלצת כי בחיים לא אהיה כזאת נואשת ואתפשר אבל הלוואי והייתי פחות רגישה. ברור לי שאם הייתי יותר תמימה או מטומטמת מזמן הייתי נשואה עם ילדים ואולי אף מסתפקת בזה.
לסיום חייבת לציין שדי גמישה ולא מחפשת לנהל אף אחד, גם לא שינהלו אותי כמובן,
אין לי שום דבר עקרוני נגד נישואין, אוהבת ילדים, מאוד מינית אבל בזוגיות בלעדית כשמרגישה בטוחה בלבד.

Nirwood

New member
עצם העובדה שיצאת למאות דייטים זה כבר מעיד על משהו...

מצטער, אבל קשה לי להאמין שמתוך מאות דייטים לא הצלחת למצוא אפילו בחור איכותי אחד (או שאת פשוט משקרת בנוגע לכמות הדייטים).

חשבת אולי גם על האפשרות של לעזוב את הפלטפורמה האינטרנטית?

למה שלא תנסי למצוא את אהוב ליבך באמצעות דרכים אחרות? (חברים משותפים \ טיולים \ תחביבים).

יש לי חבר שבמשך שנים יצא לעשרות דייטים, היה במספר מערכות יחסים, והוא התייאש מכל הסיפור, ודווקא בטרק לטיפוס הרים בחו"ל, הוא מצא את אשתו לעתיד.

אי אפשר לדעת מאין זה יכול להגיע, אהבה לא מחפשים - אהבה מוצאים (משפט חרוש, אבל דווקא הגיוני).

וטיפ קטן:

אולי כדאי שתצאי מהסרט של "הוא צריך לקנות לי", "איפה הגברים השרמנטים של חו"ל?", "אני מחפשת גברים אסרטיבים שלא מתייאשים", פשוט תעשי לעצמך פרמוט ותצאי לדרך חדשה.

או שתמשיכי להיות רווקה לנצח, החלטה שלך...

efrat511

New member
מממשת עוד אופציות כמו טיולים, ריקודים

אבל הדרך האינטרנטית היא העיקרית כי היא הכי נוחה וקלה לכאורה עם כרטיס.
לא אמרתי שלא הכרתי בכלל אנשים איכותיים או לא נוצרו קשרים אבל באופן נדיר ביותר, ממש בפינצטה וגם אז לא היה זה בסופו של דבר אם אני לבד מן הסתם.
אף אחד לא צריך לקנות לי שום דבר אבל באופן אישי התנהגות שהיא מושכת יותר היא האכפתית, המתעניינת, הדואגת. כשם שאני כזאת כך רוצה למצוא את הדומה לי.
לא פוסלת על הסף אם לא בדיוק כאלה בדייט ראשון אלא נותנת צ'אנס אם יש עניין רציני לפחות להכיר כי לוקחת בחשבון לחץ, ביישנות, חוסר מחשבה.
אין לי רצון להישאר בודדה אבל יכולה להיקשר רק עם מי שמחבבת ומתאים לי.
בכל מקרה, תודה על העצה :)

efrat511

New member
אשמח לתגובות קונסטרוקטיביות

גם מנשים.
יש משהו בכל דברים שאמרו פה , כמו בכל דבר, אבל לא עד כדי סילוף ועיוות. פחד מנישואין זו לא הסיבה שאני לבד, כן נתקלת בלחץ מראש מהצד השני בלי שאדבר על זה אפילו.
&nbsp
אשמח לעצות מועילות כמו מה עוד אפשר לעשות או לשפר בתקשורת הבינאישית ואיפה למשל מוצאים מקבץ איכות בלי ממש לעבור דירה :)
&nbsp
צפוי שתהיה שפיכת רעל, הקנטות ופרשנות יעני פסיכולוגית מגברים ממורמרים עם רגשי נחיתות...אין לי בעיה עם זה, רק חוץ מהאנטי מה כן צריך לעשות הלכה למעשה לדעתכם, זה מה שמעניין פה ...תודה :)

אני אשתדל לרשום לך את זה

בצורה הכי מכבדת,
אני 1. לגמרי מבינה את המקום שממנו את בא
2. שמחה מאוד שיש לך ערך עצמי גבוה ואת שומרת על עצמך
(זה ממש לא מובן מאליו וחשוב!).
3. שמחה שלא התפשרת על עצמך עד היום

אני גם באה מרקע בו הורי התחתנו בשביל ילדים , כך שהאמונה שלי במקום הזה לא גובלת באפשרי.

מה שכן אני חושבת שחשוב שתשימי לב לכמה דברים
1. האם יתכן שלא עברת או לא חווית קשרים עם אנשים טובים כי את מפחדת מאינטימיות ? אולי את נמשכת לכאלה שהם מעט "רעים" ונותנים לך אקשן?
חשוב שתעני לעצמך על השאלות האלה לפני שתתקדמי כי אחרת זה דפוס שחוזר על עצמו .

2. כן, מתישהו אנחנו חייבים להוריד שיפוט ולא להנמיך סטנדרטים אלא להתגמש- את לא תוכלי להכיר אדם לעומק אם תצפי שהכל יהיה מושלם וישרת אותך. חלק מהיופי זה להעדיף אדם בגלל החוזקות שלו ולא בגלל החסרונות, כשהחוזקות עולות בעיניך כשאת נותנת לעצמך להפתח ולהכיר את תגלי ערך חדש ויפה באדם.

3. האם שקלת שיתכן ולא תמצאי אדם מתאים? האם שקלת להביא ילדים ולגדל משפחה לבדך? יתכן ואת צועדת בכיוון הזה ובשביל שלא תפספסי דבר בחייך הייתי מתחילה לבדוק ולחקור את הנושא מכיוון שבגיל מסוים את עלולה לאבד את היכולת הפוריה שלך (אני מתנצלת שזה מנוסח מטופש פשוט לנשים מגבלת הגיל רלבנטית.

בנוסף ככל שהגיל עולה ה"אטרקטיביות" של נשים יורד ביחס הפוך לאלה של גברים , חשוב שתהי כנה עם עצמך ותקחי בחשבון שבגיל 45-50 זה יתחיל להשתנות בעיקר אם את שומרת על עצמך היטב ועל גופך (ושוב כל הכבוד על זה).

אני מקווה שנתתי חומר למחשבה :)

בהצלחה!

efrat511

New member
תודה על התשובה חרסינה :) העלית שאלות מעניינות

ששאלתי את עצמי כבר בעבר.
הפחד העיקרי שלי, ואני מודה בו, הוא להיקשר לאדם שיעשה לי רע, שלא מתאים לי, לאדם שקרן ונוכל. להיות בקשר שתלטני שמגביל אותי. לכן משתדלת לזהות כמה שיותר מהר את העומד מולי לפני שיהיה קשה מדי לצאת וגם כדי לפגוע כמה שפחות, לא להשלות לא אותי ולא אותו. לא בכדי, כיוון שנתקלתי בכמה וכמה כאלה בחיי שאם לא היתה לי אינטואציה וסקרנות טבעית זה היה נגמר לא טוב בניצול, השפלה וכנראה פצעים לשנים.
אז מודה לאל שאינני נאיבית ועל המזל כמובן שהצילו אותי מליפול. שומעת מהרבה פנויות סביבי שהתחילו עם סיפורים דומים וסוחבות טראומות לכל החיים.

לכן בעצם, חשוב לי להכיר בהדרגה מתקדמת אדם חדש. להתחיל בידידות כדי להפיג מתח, להבין אם אני מחבבת קודם כל ולא רק נמשכת. דווקא מאוד מבקשת אינטימיות אבל נפשית קודם כל, רק שמהצד השני יש בחורים שמרעיפים מחמאות והכל נוטף דבש על פני השטח לשעה הראשונה בכדי להגיע מהר לאינטימיות פיזית. כשאין "חייר", מה שנקרא, מסובבים את הראש ובורחים....כך שלא תמיד אני זאת שחותכת. עושים את זה שחקנים רבים לפניי והכל נגמר לפני שהתחיל. להתאהבות כידוע צריך זמן ונתינה מעצמך.
תמיד מבהירה עם כל הצחוקים והחיבור לכאורה שיכולים להיות בהתחלה שאני לא בענייני הסטוצים ובטח לא מהממהרים, טיפוס רומנטי ומכירה לאט - לא בוער לי כלום - לא שמצהירה על כל זה ישר, זה פשוט בד"כ בא בתגובה ל"אולי תזמיני אותי אלייך, נראה סרט אצלך, צריך רק לשירותים וכד'".

הקטע שאני כן נשארת בו נאיבית שיש בי תמיד אופטימיות שהכל יכול להשתנות מחר - מחר אפגוש אדם טוב, אמין וכריזמטי, הקשר יזרום ויהיה לנו טוב.
מעציב אותי לקחת בחשבון עתיד של בדידות ומשתדלת לא להעלות בראשי תסריטים של חוסר אטרקטיביות טוטאלי. מה גם שאני לא צריכה ומעולם לא הייתי צריכה שכל הגברים בעולם יימשכו אליי וירצו אותי. מספיק לי אחד שגם אני ארצה, זה הכל.

מה שחשוב לי יותר מהכל זה לא לפספס אהבה גדולה וכמה שיותר מהר כדי שאיהנה ממנה כמה שיותר ואולי אפילו יגיעו ילד או שניים - כל זה נס ופרויקט חיים בעיניי.

אוהבת מאוד ילדים וחשבתי על נושא הבאת ילד לבד. למען האמת, כבר לפני כמה שנים ניסיתי לשדל גבר שיצאתי איתו לשכב ללא אמצעי מניעה, גם כשלא ראיתי ממש עתיד איתו אבל הערכתי שיש לו לפחות אופי טוב וצריך לזרום - מה שיהיה יהיה...אבל איכשהו, איתרע מזלי ולאותו בחור היו בעיות תפקוד (מלבד אישיות מעט קרה ואוטיסטית) שבדיעבד פלא שהחזקתי מעמד איתו עוד כמה חודשים.
בכל אופן, להביא ילד בטיפול הורמונלי לבד, שלא כדרך הטבע, מתוכנן מראש הוא משהו מאוד אופנתי ועדרי בימינו אבל לטעמי האישי אגואיסטי ועושה נזקים פסיכולוגים עתידיים. מעבר לכך שלא בנויה לגדל ילד לבד כרגע לפחות - לא נפשית ולא כלכלית, צריך לקחת בחשבון גם חוסר עזרה מהורים או כל גורם אחר. בקיצור, לדעתי ילד הוא לא צעצוע וצריך לגדול במשפחה גרעינית חמה ואוהבת של אם ואב בלי שיתעוררו שאלות ויגדל עם חסך. אם לא נוצרת מערכת כזאת אז אין לאן ולמה להביא. כן לוקחת בחשבון שלא אהיה פוריה לכשאמצא זוגיות...מי יודע, אולי כבר מזמן אינני. אין לי בעיה עם אימוץ - על הדרך לעשות טוב לילד שזקוק לכך, לא חשוב לי בצורה אבסולוטית שייצא מרחמי.
נשמע אולי שאנן מדי ומוזר מפי אחת בגילי אבל מאמינה שיהיה מה יהיה בדרך הטבע ולא בנעשה בכפיה מלאכותית.
אשמח לתת את הצ'אנס להיכרות מעמיקה למי שלא פוחד להכיר אותי בעצמו.
יש תמיד מה ללמוד ולאן לצמוח....בינתיים לא מגלה אפילו את האופציות לכך בזמן האחרון....מקווה שישתנה בקרוב ! :)

את מקסימה

הפתעת אותי עם התשובה על הילד,
אני מקווה שתוכלי להתגבר על פצעים ושכל הטוב שרשמת בהודעה והתקווה
תתממשנה בקרוב לכדי זוגיות יפה ואוהבת!.

אין לי כמובן פתרון להציע,
אני רק מאחלת לך טוב ושמחה לקרוא את מה שכתבת.

efrat511

New member
תודה רבה מתוקה :)

יש לי שריטות פה ושם כמו לכולם אבל יחסית פצעים של ממש אין....מנטלית אני די נערית, בוא נגיד 28 גג, עם כל הבגרות לכאורה וזה מה שעובר החוצה.
לא שופטת אף אחד מראש, לא עושה הכללות ובאה לכל אדם חדש עם ראש פתוח ודף נקי...העניין הוא להגיע למצב שאכיר יותר אנשים איכותיים שיודעים לתת יחס טוב וישרים ולא להגיע למצב של פשרה על פחות.
אומרים שזה עניין של שידור אנרגיות אז משתדלת להיות חיובית ולהתקדם מהר מהרע והמעצבן שקורה - זה מה שלמדתי עם השנים.
&nbsp
כל טוב גם לך

A לוןA

New member
לי זה נשמע

כמו שילוב מצויין בין בררנות ואליטיסטיות לבין ניהול החיים מתוך פחד.
את כל כך מפחדת להיפגע וכל כך שומעת מכולן כמה הן נפגעו עד שאת רוצה שיחזרו אחרייך כמו פעם, ושזה יקח זמן כמו פעם ותעבור שנה עד הנשיקה הראשונה, שתהיה קלילה ומרפרפת כמשק כנפי הפרפר.
&nbsp
אבל היום זה לא פעם. שירים כמו זמר נוגה (האהוב עלי מאוד) לא יכולים להיכתב היום. ולמה? כי בשיר מתארת רחל, במכתב, לאהובה את המרחק הרב שבינהם. ובאמת היה כזה. מתל אביב לוינה היית צריכה להיות בדרך 3 שבועות, עם 80 (ומטה) אחוזי הצלחה. היום זה לוקח שעתיים וחצי עם 100% הצלחה.
אז פנטזיות רומנטיות לחוד, ומציאות לחוד.
ובמציאות, גם גברים שרוצים מערכות יחסים רציניות רוצים להרגיש מחוזרים, אהובים, מיניים ושנמשכים אליהם.
את רוצה הכל מהכל- ומי שמהמר all-in- יש לו סיכוי קטן לנצח בענק, וסיכוי הרבה יותר גדול ליפול על האף.
&nbsp
אני הייתי הולך לבדוק מאיפה מגיעה התפיסה האליטיסטית והבררנית שלך- ומה עושים עם הפחדים שמנהלים אותך.
&nbsp
כי כרגע את בחלק שנופל על האף.

efrat511

New member
חחחח...הרגת אותי עם שנה עד הנשיקה הראשונה

למה שלא תגיד כבר - לא מוכנה לסקס עד לנישואין

אם אני רוצה בחור מוסרי וערכי, בר שיחה ומתחשב זה נקרא להיות אליטיסטית?
לא מבקשת מליין, מכונית מפוארת או שחייב להיות בעל עיניים כחולות. מה שחשוב לי מעבר למשיכה פיזית זה היחס - שני דברים שבאים מבחינתי יד ביד, אחד בלי השני לא הולך.
אני מודה שאני רוצה למצוא משהו שקשה למצוא והרבה אנשים, גם מבין הנשואים, לא מוצאים לעולם - אהבה בלב ובנפש.
נכון, מפחדת להיפגע, אני רגישה ולוקחת ללב בטח כשאני כבר נותנת מעצמי אבל לא ארחיק לכת בלהשיג מישהו. נגיד אם הבחור לא עונה לי להודעות או לטלפון אני לא אגיע אליו לסף הדלת, יש לי גבולות אדומים וההפסד הוא רק של הצד השני מבחינתי..אבל אם מישהו מוצא חן בעיניי יותר מהרגיל הוא ירגיש את זה ועוד איך, סמוך עליי.
מה שבטוח, הסגנון שאני נמשכת אליו הוא הרגיש והצנוע וכאלה בד"כ פחות יוזמים ובטוחים בעצמם. הוא צריך להיות משהו עם סתירה כמוני - הביישן הנועז.

אגב, ברור שאם מראית עין היתה קריטית עבורי ומכאן שהיה מתעורר רצון חזק להתחתן ויהי מה זה היה קורה מזמן, להשיג מטרה בטווח קצר זה אפשרי וידוע לי באיזה צעדים לנקוט, השאלה באיזה מחיר בהמשך. מכיוון שאני לוקחת זוגיות בצורה רצינית, אמיתית ובראש ובראשונה חשובה לי תקשורת=יחס טוב=חברות אין מצב שאסבול שקרים, אגרסיביות ואגואיזם.

מצידי נותנת צ'אנס להיכרות כמעט לכל בחור כל עוד הוא לא רע, אנטיפט או לא תקשורתי מלכתחילה. זה לא חייב להיות חשמל וזיקוקים באויר (למרות שבטח עדיף), אלא בעיקר רצון טוב והתמדה.

אני חושבת שאת ואלון אומרים את אותו דבר

הוא מתכוון שבררנות מוגזמת וגישה של "מגיע לי" יכולה לפגוע בהכרות בין כל אדם לאדם , לא רק גבר ואישה. בנוסף ציינת את הפחד שלך מקשרים שחיים ב"נדמה לי"
כמו החברות שלך ואנשים שאת מכירה מסביבתך (וזה כאמור גם פחד שלי).

הרי פחד לא יכול לנהל את חיינו , הוא רק יגרום לנו להימנע ויותר מזה בררנות שאין לה אחיזה במציאות - לא תוביל אותנו להכרות עם אדם אמיתי וכנה שאנחנו מפספסים בגלל דרישות יתר.

מה שכתבת לדעתי עונה לו לשאלה - אמרת שאת מחפשת קשר אמיתי ושאת לא בררנית בדברים כמו שיהיה מליין או כחול עיינים ואת באה בגישה חיובית ומאמינה שהיא מושכת אליך דברים כאלה. AKA לא חיה את עצמך מהפחד, לא חיה מהימנעות ולא מצפה לאווירה של שירי רחל.

בנוסף הוא ציין שגם הגבר הוא אדם בין הפרימטים החביבים - הומו סאפיינס וכמוך גם הוא מפחד, בררן, חולם , אוהב ומרגיש- וכמובן שאף אחד לא אמר שנס ליחו של הג'נטלמן מהעולם אלא שחלק מאימוץ גישה מציאותית (ולטעמי גם רומנטית אבל יש שיחלקו) היא להבין שאדם כזה - גם את צריכה לבוא לקראתו ולנסות לחזר, לאהוב, לכבד, ולתת לו להרגיש נאהב ורצוי .

אני בטוחה שגם בזה הובנת לא נכון ובסה"כ שניכם אומרים - היו בני אדם ולא תצפו מאחרים מה שאתם לא מצפים מעצמכם.

מקווה שהבנתי נכון :)

efrat511

New member
קלעת בול

איזה הקלה שמבינים...
זה בדיוק זה בתמצית: מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך.
כך תמיד נוהגת ובזה דוגלת.
כשם שאני בנאדם שמכבד ורגיש לסביבתו, מצפה לאותו יחס בצד השני.
בוא נגיד שבקשרים שטחיים ובעבודה למדתי להנמיך ציפיות ..איך אומרים: את לא מתחתנת איתם. בקשרים שבלב, בטח כשמתפתחת קרבה רומנטית זה סיפור אחר לגמרי....כשמקבלים יחס לא אוהב יותר מסובך להתעלם, לחייך ולדלג הלאה כאילו כלום לא קרה - מתכון לפיצוצים.
צפוי שיהיו חיכוכים מסוימים עם אדם שבא מעולם אחר משלי, אין מושלם אבל כל עוד יש נכונות להבין, לבוא לקראת ולהתגמש כשצריך אין משהו שלא יכול להסתדר....אני שואפת לטיפוח תמידי של הרמוניה, לא לקחת לעולם כמובן מאליו!

tal902

New member
רוצה להתייחס לנקודה אחת שהערת לגבי התשלום.הכלכלה של הדייטינג

שכתבת שחלק ביקשו ממך לשלם/להשתתף. ברשותך בואי נעבור למתמטיקה קלה למתחילים. אני מניח שאת מחפשת גבר פלוס מינוס בן 40. ניקח שכ-20 שנה הוא בעולם הפנויים אבל נגיד שרק 50% מהזמן הזה הוא היה בחיפושים אחר בת זוג. כלומר 10 שנים. בזמן הזה הוא יצא פעם בשבוע לדייט ראשון (לא מדבר על כאלו שיצאו ליותר דייט בשבוע זה רק עוד יותר מוכיח את הטיעון שלי).
&nbsp
אז הוא מוציא 30 שקל על עצמו - קפה ומשהו ליד (שכמובן לא היה מוציא בכלל אם היה נשאר בבית) ועוד "כולה" 30 שקל על הקפה והמשהו הקטן ליד שאת תיקחי (בתקווה שלא תגיעי רעבה ולא תירצי גם שניצלונים + כוס יין). אז הגענו ל-60 ש"ח לפני טיפ. עם טיפ זה 66 . עכשיו בשנה יש 52 שבועות. בואי נכפיל
66X52 = 3432 .הבחור שלנו יוצא 10 שנים כאמור לדייטים ראשונים ואז הגענו ל- 34,324 ש"ח רק על דייטים ראשונים (מה"כולה" 30 שקל עלייך). ואם יש יותר מדייט ראשון (שבסוף גם לא מתפתח לזוגיות) הסכומים רק עולים ועולים.
&nbsp
אז כמה ביקשו ממך להשתתף/לשלם. נגיד 20-30 אחוז מהדייטים ביקשו. מה קרה? מת העולם??
&nbsp
את יודעת, יוקר המחיה רלוונטי גם לגברים פנויים. ולהיות לארג' על חשבון אחרים זאת חוכמה קטנה מאוד. וקחי עצה מגבר. בחורה שלמשל לפני הדייט עוד בטלפון אמרה לי : "שמע, אין מה בכלל לדבר אני משלמת על החלק שלי שלא תעז לשלם עלי" (ברוח טובה כמובן) ,אין לך מושג איך גברים רואים את זה. ערכה עולה פלאים והיא מקבלת קדימות ועדיפות.
&nbsp
אז ברור שבעולם אוטופי (או פעם) הגברים תמיד תמיד שילמו על הבחורה בדייט הראשון ואולי גם השני והשלישי אבל אל תשכי שפעם נפגשו פחות כי הנסיות לא איפשרו. פעם לא היה מרחב וירטואלי כמו היום שמאפשר לפגוש כל יום למעשה בחורות
&nbsp
אז בהנחה שגם את רוצה למצוא חן בעיניי הגבר, קחי בחשבון מה שכתבתי כאן.
&nbsp
יש קאפיש?
&nbsp
וזה עוד לפני שאני מדבר על הפמינזם, שיוויון וכל החרטא הזאת שמשום מה פתאום מתנדפת לה כלא היתה....

efrat511

New member
קצת בדיליי אבל לא נורא - למען הסדר הטוב...

אני די חסכונית. מה שאני מזמינה לא עולה על 15 שקל בקושי, אם זה חם או קר.
לא משותי האלכוהול ואם קרה שבאתי רעבה ואכן הזמנתי משהו לאכול אז בוודאי שלא מצפה שישלמו עליי. מה שכן, בחור שהוא הגון וגם מעוניין לרוב יתעקש לשלם בכל מקרה.
דווקא בחורים שיצא לי להיפגש איתם מזמינים לרוב דברים שעולים יותר ממה שאני מזמינה.
ואגב, בוא לא נשכח שמי שמציע להיפגש ומזמין הלכה למעשה לדייט ראשון בקפה לכל הפחות זה הבחור. אני לא גוררת אף אחד לפגישה ולא מכניסה לו מילים לפה.
לכל אחד יש זכות לנהוג ככל העולה על רוחו - בחור יכול לבקש שאשלם את הטיפ, לבקש שאסע לאיזור שלו כדי להיפגש איתו, לבקש טרמפ. הכל לגיטימי אבל שלא יתפלא שלא ארצה לפגוש אותו יותר או אפילו מלכתחילה אם זה עולה בטלפון :)

נכון שבעידן שלנו יש יותר הזדמנויות לפגוש אנשים חדשים דרך האינטרנו וזה גורר הוצאות אבל היי, זה מחיר האהבה אם אדם נחוש למצוא את האחת שלו ולמצוא חן. מה שכן, אם חלק מהאסטרטגיה (המוצדקת בהחלט) היא לא ליפול קורבן לנצלניות למיניהן אותו בחור צריך יותר לבחון ולסנן על סמך כרטיס, שיחת טלפון ולא להיפגש באופן אוטומטי רק בגלל תמונה יפה - תפסת מרובה לא תפסת.

בכל מקרה, אף אחד לא צריך לדעת כמה פגישות קודמות היו לכל אחד, איך היה וכמה הם מתוסכלים. אדם חדש שפוגשים צריך להרגיש שכל תשומת הלב אליו עם דף נקי וראש פתוח. זאת העצה שלי, מיני רבות שהייתי נותנת, לגברים שרוצים להכיר באופן רציני לפחות ולהצליח בכך.

tal902

New member
גם מהתשובה שלך עולה

שזה מחיר הרצון להכיר. כאילו שאת לאר רוצה להכיר לפחתו כמוהו אם לא יותר....
&nbsp
אז איזה מחיר את משלמת/מוכנה לשלם?
&nbsp
ומה זה ה"בוא לא נשכח שמי שמזמין לדייט זה הבחור" שממנו משצע ש:אז שישלם ויישתוק. הלו, אנחנו לא ב-116 ושוב, את לא עושה טובה שאת מזיזה את התחת שלך לדייט.... :)
&nbsp
&nbsp

efrat511

New member
אמממ כן, שישלם וישתוק אם הוא חכם

עוד 15 שקל או פחות זה לא כזה נזק לכיס. הגישה שלך יותר מדי מתמטית וילדותית בשביל להבין מה אני אומרת או בקיצור - אין צודק, יש חכם ....רחוק לא מגיעים עם חישובים כלכליים ופנקסנות. ככל שתקדים להבין איך מתנהגים לאישה כך תהיה פחות מתוסכל ותקבל יותר יחס אוהב

למעלה