היינו שבוע שעבר ברוזוליה , בית קפה/מאפייה חמוד ממש - מישבאזור ממש שווה להגיע
האוכל היה ממש טעים , לקחנו פיצה , ופסטה, טוסט ואני סלט מושחת וטרי של בטטה עם פינוקים
אבל עפתי בעיקר על הקינוחים, לקחנו שנים , אחד קונקורד שהייתה טעימה אך מתוקה מדי לטעמי , ופאי גבינה עם גאנש קפה עדינה ומושלמת
אזרתי אומץ ובקשתי את המתכון , שיניתי אותו קצת , כי הבצק של התחתית לא התגבש לי . אבל יצא מושלם , משתפת
גבינה שוקולד לבן וקפה
לקלתית
100 גר' חמאה
כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
1חלמון
מלית
250 גר' גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
100 גר' שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה
1 ביצה
2 כפות קורונפלור
לציפוי:
150 גר' שוקולד לבן
2כפות שמנת מתוקה
כף אבקת קפה
הכנת הקלתית
שמים במיכל מעבד-מזון עם להב הגיטרה, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים
מוסיפים חלמון אחד
מוסיפים את הקמח ביחד ומערבבים (מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי)
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה.
מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית הפאי.
מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של אורז יבש משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה. האורז (או חומוס או שעועית) משמשים כמשקולת, שאינה נותנת לבצק לעלות
אופים בחום גבוה (200 צ.) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב
הכנת המלית
ממסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה
מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
שופכים על הקלתית האפויה.
אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות
עד שהמלית מתייצבת .
מקררים היטב את העוגה.
ומכנים את הציפוי:
ממסים את השוקולד יחד עם השמנת והקפה ושופכים מעל העוגה..
** לקלתית במקום רק חלמון , שמתי ביצה שלמה ,
*** ובערך רבע כוס מים קרים, בהדרגה עד שראיתי שהבצק התגבש.
האוכל היה ממש טעים , לקחנו פיצה , ופסטה, טוסט ואני סלט מושחת וטרי של בטטה עם פינוקים
אבל עפתי בעיקר על הקינוחים, לקחנו שנים , אחד קונקורד שהייתה טעימה אך מתוקה מדי לטעמי , ופאי גבינה עם גאנש קפה עדינה ומושלמת
אזרתי אומץ ובקשתי את המתכון , שיניתי אותו קצת , כי הבצק של התחתית לא התגבש לי . אבל יצא מושלם , משתפת
גבינה שוקולד לבן וקפה
לקלתית
100 גר' חמאה
כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
1חלמון
מלית
250 גר' גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
100 גר' שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה
1 ביצה
2 כפות קורונפלור
לציפוי:
150 גר' שוקולד לבן
2כפות שמנת מתוקה
כף אבקת קפה
הכנת הקלתית
שמים במיכל מעבד-מזון עם להב הגיטרה, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים
מוסיפים חלמון אחד
מוסיפים את הקמח ביחד ומערבבים (מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי)
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה.
מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית הפאי.
מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של אורז יבש משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה. האורז (או חומוס או שעועית) משמשים כמשקולת, שאינה נותנת לבצק לעלות
אופים בחום גבוה (200 צ.) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב
הכנת המלית
ממסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה
מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
שופכים על הקלתית האפויה.
אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות
עד שהמלית מתייצבת .
מקררים היטב את העוגה.
ומכנים את הציפוי:
ממסים את השוקולד יחד עם השמנת והקפה ושופכים מעל העוגה..
** לקלתית במקום רק חלמון , שמתי ביצה שלמה ,
*** ובערך רבע כוס מים קרים, בהדרגה עד שראיתי שהבצק התגבש.