רוחות - למאמנים בגלגולים.

T i a

New member
רוחות - למאמנים בגלגולים.

שאלה לדיון: האם אתם חושבים כי אנשים יכולים להחזיק רוח של אדם לאחר מותו כאן בכוונה תחילה או לא? אתן דוגמא: למשל מקום רדוף רוח (מקום מוכר) ואנשים שומעים על המקום ומגיעים לראות אותה, לצלם וכו'. אז, האם אותן אנשים שכ"כ מאמינים בקיום הרוח מוסיפים עוד עוגן לעולם הזה? במיוחד כשזה משהו המוני. או למשל, מישהו נפטר והמשפחה ממש לא מוכנה להרפות, האם לדעתכם זה ישפיע על גלגולה של הנשמה? השאלות מכוונות לאנשים שמאמינים בקיום גלגולי נשמות.

אני לא מאמינה

שרוח ממש במובן של נשמה,יכולה להתקע בעולם הזה לאחר מותה . אני כן מאמינה שהדים שלה,זכרונות שלה,יכולים להשאר.גם האנרגיות שלה יכולות להשאר. בדוגמא של המשפחה שלא מוכנה להרפות,האנרגיות של אותה הנשמה ישארו.הם יחושו את הנוכחות של אותה הנשמה,אך אלו יהיו רק חלקיקים מזכרונותיה. הנשמה עצמה אכן תעבור אל הגלגול הבא שלה.

gwizard

New member
מסכים

ורוצה גם להוסיף שניתן גם לזמן רוח של אדם אשר הספיק להתגלגל הלאה. כאשר אני אומר רוח, אני מתכוון לא לרסיסים שנשארים מאחור אלא את הנשמה עצמה.

ljs

New member
באיזו צורה

של זימון מזמנים רוח של אדם? (זכור לי שבדיון שהיה כאן רוב הדעות היו נגד סיאנס.)

T i a

New member
יש צורות זימון רבות

מלבד הסיאנס. הסיבה להתנגדות העיקרית היא שרוב הסיאנסים נעשים על ידי אנשים לא מנוסים (במיוחד כשמדובר בבני העשרה). ברגע שיש קבוצה טובה ומאורגנת עם מדיום (מתקשר) או שאפשר לעשות גם סיאנס עם מדיום (מתקשר) לבד,אין סיבה ממשית למה לא לעשות זה(כל עוד יודעים איך לקרוא ול"גרש" את הרוח).

gwizard

New member
אני לא התנגדתי לסיאנס

וגם עכשיו אני לא מתנגד. תאמין לי שאם הרוח לא תרצה לבוא אז היא לא תבוא ואין שום דבר שמדיום ממוצע יכול לעשות בכדי לשנות זאת, אלא אם כן הוא משגר מיומן ואז הוא יכול ללכת לחפש את הרוח במישור הרוחני.

ljs

New member
כשאתה אומר

``ללכת לחפש במישור הרוחני``, אתה מתכוון להטלה אסטרלית?

gwizard

New member
בערך

הטכניקה זהה להטלה אסטרלית, אך עם הבדל שאתה יוצא למישורים הבודהיי והאטמי (רוחני).

T i a

New member
מסכימה ומוסיפה

חידוד לשאלה: האם אותו רסיס נשאר בגלל שאותה משפחה לא יכולה להרפות? האם אותו רסיס נשאר כאשר המוני אנשים מאמינים שהוא קיים באותו מקום (כגון:...מקומות רדופים)?

אני חושבת

שתמיד נשארים רסיסים.אבל כשהחיים ממשיכים לזרום באותו מקום,או עוברים הלאה,הרסיסים מתפוגגים עם הזמן. לא כך הדבר כאשר "מתעקשים" לא להרפות ולהאמין שרוחו של האדם עודנה סובבת באותו המקום.דבר זה יגביר את דבקות הזכרון של אותה נשמה. לשאלה האם יש קשר פסיכולוגי בין הדברים,או במילים אחרות,האם הראש בונה לעצמו את תסריט הרוח,אני חושבת שגם וגם.רסיסי הזכרון נשארו,ואמונה בדבר,תשאיר אותם שם. כך,למשל,בטקס טיהור שעשיתי בבית של חברה שלי,בו היא יכלה להשבע שראתה את דמותו של האיש שהתאבד שם,ניסיתי להחדיר לחברתי עמוק עמוק אל תוך התודעה שלה,שאם היא תסרב להרפות ותסרב להבין שהיא כעת בעלת הבית ושהיא תחליט על אילו אנרגיות היא רוצה שישררו שם,זה לא יעבוד. אני מאמינה שבנוסף לאקט הטיהור או הגירוש עצמו שאני עשיתי,לשינוי תפיסתה של אותה החברה היה משקל גדול. ואכן,הטיהור עבר בהצלחה.

gwizard

New member
זה עניין של תפיסה

מבחינתי מושגי הזמן והמרחב לא קיימים במישורים האחרים (לפחות לא כפי שהם מופיעים אצלינו). אני מניח כי מזה ניתן להבין את התשובה לשאלה שלך.

PurpleFilth

New member
לצערי,

יצא לי לראות מקרים של רוחות נשארו לאחר מותן בגלל מישהו שסרב להרפות. אבל, לפני שאנחנו מחילים לדבר על נשמות וגלגולים... ממה לדעתך נשמה מורכבת?

ljs

New member
אני מניח שהשאלה הזו תלויה

באמונה האישית של כל אדם לגבי מהות הנשמה ותפקידה.

gwizard

New member
לא בדיוק

או יותר נכון יהיה לומר כן ולא. הנשמה עצמה מורכבת מאנרגיה, בדיוק כמו כל דבר אחר. איך אדם רואה את תפקידה ומהותה זה כבר נושא שלם בפני עצמו אך לא שייך לשאלה של ממה היא מורכבת

ljs

New member
אבל אבל..

אנרגיה היא שם עצם די כללי. ולכאורה ממהות הנשמה ותפקידה, יהיה ניתן ללמוד לגבי סוג האנרגיה / כל חומר רוחני שממנו היא עשויה.

gwizard

New member
המממ

לדעתי לפני שאתה קופץ לשאלה של מהות הנשמה אתה צריך לחקור את מבנה גוף האדם. אני לא מתיימר להיות מומחה, אך ממה שאני יודע כרגע זה מתחלק לכמה וכמה חלקים ותתי חלקים. הסדר הוא: 1. פיסי 2. אתרי (מעטפת אנרגיית החיים. לא ההילה. נקרא גם אקטופלסמה.) 3. אסטראלי (זאת ההילה שאנו רואים. מקביל לרוח ביהדות) 4. מנטאלי 5. נשמה 6. רוח אני זוכר שהיה עוד גוף אבל כרגע זה לא חשוב. מציע לך לקרוא את הדברים הבאים: 1. Etheric Anatomy של ויקטור אנדרסון (מייסד מסורת הפיירי) 2. המאמר הזה: http://www.v-j-enterprises.com/rbruce1.html על כל חלקיו. כמובן שהתבססתי הרבה גם על הלימודים של דרגה שלישית ב-witchschool, אך לשם אני לא יכול לשים לינק כי זה רק לחברים. תהנה

gwizard

New member
אופס, תיקון טעות

5 אמור להיות נפש (soul) ו-6 אמור להיות נשמה. או אולי הפוך. לא יודע, למדתי את זה באנגלית אז תבחר את מה שמסתדר לך

ljs

New member
א. תודה על ההפניה, ../images/Emo13.gif

עדיין לא קראתי, אבל מקווה לקרוא בקרוב. ב. כבר יצא לי לקרוא הרבה פעמים על החלקים או הרמות השונות של גוף האדם, אבל אני לא ממש בטוח איך אפשר להסיק מכך מסקנות לגבי הרכב הנשמה. מלבד זאת, הנשמה כפי שהיא מוזכרת בסדר הדרגות שאתה הזכרת, לא נמצאת במקום הגבוה ביותר, אני תמיד חשבתי על המושג נשמה, כעל המייצג הבכיר ביותר של הישות האנושית. אגב, הזכרת שהגוף האסטרלי, הוא המקביל לרוח ביהדות. מעניין, ביהדות, הגוף או יותר נכון הישות האנושית, לא מחולקת ל-7, אלא רק ל-5, [לא כולל גוף פיסי] נרנח"י = נפש, רוח, נשמה, חיה, יחידה.

gwizard

New member
תתעלם מהמונחים בעברית

הם תמיד בילבלו אותי ואני עדיין לא ממש מבין ברמה האינטואיטיבית מה ההבדל בין נפש לנשמה לרוח
מה זה חיה ויחידה בכלל אין לי מושג. אגב, אשמח אם מישהו יפנה אותי למאמר שמסביר את ההבדלים והפירושים באנגלית.

למעלה