רוח חיי...נמוגה. זקוק לעזרה

scorpion27

New member
רוח חיי...נמוגה. זקוק לעזרה

עשרות פעמים ישבתי לי כאן בהה במסך, לא ידעתי מה לכתוב, גם עכשו אני לא יודע. קשה לתחם תקופת חיים בכמה שורות. וכל פעם שאני כאן, אני קורא את הכותבים האחרים ומזיל דימעה..(בלב) באמת כואב לי לראות את כל הכאב הרב באתר הזה. ...למרות המשימה הבלתי אפשרית, אני אנסה לספר על עצמי...למקרה שלמשהוא תהיה עיצה... אני בן 27 גר לחופי הים האדום. בעל מקצוע חופשי. זה אני היום. לפני 21 שנה ההורים שלי התגרשו, זו היתה תקופה קשה מאוד עבורי, גם שלא ידעתי את זה. היתה הרבה אלימות בבית. וזה לא נגמר ביום שבו הם התגרשו. לאמא שלי שהיו שלוש פיות להאכיל וגם לעבוד לא היו חיים קלים. באמת שאני לא כועס עליה...לא ממש ...אולי קצת. אבל היא היתה מאוד אלימה. בגיל 8 עברתי לאבא שלי שהיה נשוי בפעם השנייה. גם שם לא היו לי חיים טובים. אשתו היתה טובה אלי, היא ניסתה לפחות. אני היתי מאוד קשה אליה.. מה אני אמור לעשות ? היתי ילד רחוב עד גיל 8. בכיתה ג עדיון לא קראתי וכתבתי לבד. היתי עושה מה שאני רוצה ואף אחד לא אמר לי מה מותר ומה אסור. היתי לבד. אמא שלי ניסתה ככול יכולתה, אבל היא היתה בעבודה כל הזמן. בגיל 14ברחתי לאמא שלי בחזרה. אבא שלי התגרש ושוב ראיתי את הכיעור של הגירושים. אלוהים כל כך פחדתי...אבל אצל אמא שלי לא מצאתי את השלוה...היא היתה נשואה טרייה...גבר מבוגר וממש לא סמפטי...זה החזיק מעמד שנתיים. ערב אחד חזרתי הביתה, והוא לא נתן לי להכנס. אמא שלי היתה שם !! אני לא יודע מה להרגיש לגביה במקרה הזה. ישנתי על ספסל באותו הלילה..אבל היה נורא קר אז הלכתי לחברה שלי, שהיתה כבר חברה שנתיים. ההורים שלה אהבו אותי, ועד לא מזמן הינו בקשר. היתי אצלהם כמה ימים.וחזרתי אל אבא שלי. אבא שלי הוא אדם טוב. אבל הוא נכשל במשימות של אב. הוא דאג לי לכל צרכי הקיומיים. אבל כבר היתי הרוס נפשית. מי שהחזיקה אותי היתה החברה שלי (הינו חברים 4 שנים -(14-18)). אבל בסופו של דבר נשברתי. אבא שלי יצא למילואים, ואני נשארתי לבד בבית. לא יכולתי יותר לסבולסבול את הדממה. את הריקנות האין סופית...ניסיתי ``להתאבד`` בערך...לא רציתי למות. רציתי שמשהוא ישמע אותי. אף אחד לא שמע. כשהתחלתי להרגיש רע(לקחתי כדורים) התקשרתי למורה שלי. למי היתי אמור להתקשר ?? לא היה לי אף אחד ואבא שלי לא היה ניתן להשגה במקום שהוא היה מוצב בו. אשפזו אותי וקרוא גם לאחי ששירת אז בצבא וגם לאבא שלי. אבל כלום לא השתנה. העולם כמנהגו נהג. תקופה קצרה אח``כ פגשתי נערה חמודה...היא נתנה לי סיבה לחיות..גם איתה היתי קצת יותר מארבע שנים. אבל נפרדנו. בגללי. זה היה לפני כחמש שנים ומאז אני דיי בהה בחיים. מקלל את השמש כל בוקר למה לא יכולתי למות תוך כדי שינה ? *** סליחה שיצא לי כזה מכתב ארוך...ניסיתי לקצר.

סקורפיון על מה סליחה?

ברוך הבא למקום הנפלא שנקרא סהר-תמיכה, כאן המקום לכתוב, בלי מידה, אך ורק לפי צורך והרגשה של מה שליבך ונשמתך רוצים לבטא. פתחת בתחילת דברייך, אולי כאן אקבל עיצה, אז אקדים ואומר ממני לא תקבל עיצה, ממני תקבל, הקשבה, נסיון להבין, להיות איתך בתחושה ובכאב שלך. אתה מתאר חיים מאוד קשים שעברו עליך, שהיתה תמיד מישהי `` שהחזקת בזכותה מעמד``, אך אני מרגישה שאם מסתכלים קצת יותר עמוק-החזקת בזכותך -כן בזכותך מעמד. שרדת את כל התקופה הקשה, וניסית ל``התאבד``, בערך , אבל בעצם זעקת לעזרה כי אתה רוצה לחיות, וזה חשוב מאוד. חשוב שתחפש את הסיבה לחיות לא בחברה זו או אחרת, אלא בעצמך. ויש בך המון טוב, והמון כוחות, כי עובדה שאתה שורד. יתכן שאתה כבר עייף להאבק בחיים ולשרוד לבדך, ואתה זקוק לעזרה, יש אנשי מקצוע שיוכלו ללוות אותך ולתת לך את העזרה הדרושה,אל תהסס לפנות לקבלת עזרה מקצועית.ויתכן שאתה רוצה היום מהחיים קצת יותר מאשר לשרוד, מי כמוני מזדהה איתך. אך מה אתה מוכן לעשות כדי למלא את חייך בדברים טובים? מה אתה יכול לעשות כדי לקום בבוקר לראות את השמש ולאמר וואו איזה כיף שמש יום לשחות בים, לחייך להיות מאושר? מה אתה אוהב בעצמך? מה החלומות שלך שהיית רוצה להגשים אילו היית מרגיש טוב יותר? מה אתה עושה במהלך היום? עובד, לומד, תחביב? בהמון אהבה רחל-נשמה

scorpion27

New member
עתיד ? H-)

אני ממ שלא חושב על העתיד. אני מנסה לרכז את כל היכולות שלי על מנת לעבור עוד יום. נראה שכל פעם שקצת טוב לי זה ממש רע. וכשרע לי זה עוד יותר רע. אני מקוה שאת מבינה מה אמרתי. אני עובד, קצת קשה לי להחזיק מקום עבודה קבוע, היות ושוב כל פעם שממש הסתדרתי וטוב לי, אני מרגיש רע עם זה. אני בעצמי לא יכול ממש להסביר את זה. תחביב ? אין לי ממש זמן לזה. אני רוב היום עובד, יש לי כמה חברים שאני נפגש איתם ויש לי את המחשב, שתמיד מילא חלק מהבדידיות שלי. בעצמי אני לא ממש אוהב כלום. יש לי דימוי עצמי נמוך, וחוסר ביטחון עצמי. אני חושב שדי תארתי את עצמי... כבר נאמר `` מחר יהיה יום חדש...`` אני יודע שאני אהיה בו. אני לא יודע אם ארצה להיות בו.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ברוך הבא לפורום

צר לי לשמוע שעברת חיים כאלה, לא פשוטים בכלל. אבל הנה אתה כאן, כותב ומקווה כנראה לשינוי לטובה, למצוא איזו דרך החוצה מהמצב הזה. בעצם לא יודעת אם היתה לך ילדות. עכשיו אתה אמור להיות מבוגר, עצמאי ובונה את עצמנו, אבל במובנים מסוימים מתבטא החלל הזה שנוצר בילדות. יש כאב גדול בתוכך שמכה שורה עמוק לתוך הילדות, האלימות והניכור שידעת אז. מקווה שלא תוותר ותמשיך להאבק על חייך, שלא תתן למצבי רוח קשים להכניע אותך. כי אתה בדרך, אתה לגיע בסופו של דבר למצב טוב יותר, אם תחליט שזה מה שיהיה.

scorpion27

New member
מאיפה אני יכול להתחיל ?

אני אפוף דממה ודרכי עוברת אלף חיי חושך...גם דרך ארוכה מתחילה בצעד קטן. מה הצעד שלי ?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לדבר

אנשים עושים את זה בעיקר דרך דיבור על הכאב, בניסיון להבין יותר. אתה יכול כאן ואתה יכול באתר סהר בכל ערב משמונה עד חצות.

למעלה