רוטב ללשון

רוטב ללשון

רוצה להכין לשון .
שנים מכינה עם פטריות או ערמונים
מחפשת רוטב שונה ושווה.
מצפה לרעיונותיכם
 

raya

Well-known member
ככל הזכור לי הכנתי תמיד רוטב
על בסיס של רוטב לבן בתוספת חרדל.
כאשר אגיע הביתה מהעבודה אבדוק.
רעיה
 

TCHM

New member
שתי הצעות...

רוטב 1- מעט שמן, בצל קטן קצוץ, שום, מעט סלרי גבעולים, ציר בקר, מעט רוטב טריאקי, טימין, סילאן לפי הטעם, מלח ופלפל לפי הטעם.
לבשל, לרסק בבלנדר מוט ולהוסיף ארטישוק ירושלמי מבושל פרוס או קוביות.

רוטב 2- מעט שמן, בצל קצוץ, שום, ציר בקר, יין אדום/לבן, מעט בלסמי, קורט פפריקה חריפה, עגבניה מגוררת מסוננת מגרעינים.
לבשל, לרסק בבלנדר מוט ולהוסיף קוביות גזר קטנות/קוביות בטטה קטנות לבשל
עד להתרככות קלה.

בשני הרטבים - ניתן לצקת את הרוטב על הלשון הפרוסה בצלחת או לבשל מעט
את הלשון הפרוסה ברוטב (לדלל מעט) לספיגת טעמים.
 

raya

Well-known member
רוטב ללשון...
מסתבר שלקחתי את המתכון מהספר אומנות הבישול הביתי / כרך מאכלי בשר (הסידרה הישנה בכריכה הצהובה בהוצאת מסדה).
רוטב קטיפה veloute. ובהמשך רוטב חרדל.....
כף מרגרינה או שומן עוף (אז השתמשו חופשי במרגרינה...)
כף קמח
כוס תמצית בסיסית לבנה (מתכון בעמוד אחר בספר) או במקומה מרק בשר מרוכז מ-2 כוסות מרק זך
מלח ופלפל לפי הטעם .
התוספת לרוטב חרדל
כוס רוטב קטיפה
1-2 כפות חרדל
1 כפית חומץ יין או הדרים
½ כפית סוכר
1/4 כפית כורכום טחון (בוודאות לא שמתי)
מכינים את רוטב הקטיפה, בינתיים מערבבים את יתר המצרכים לתערובת אחידה.
מוסיפים תוך כדי בחישה לרוטב הקטיפה שאך זה הורד מהאש.
רעיה
 

חנהפ

Active member
לראש השנה אני מכינה עם רוטב מתקתק

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_674.html[/URL]


רוטב מתקתק:
2 בצלים לפרוס לפרוסות דקות ולהזהיב במעט שמן

3 כפות סוכר להוסיף ולקרמל
1 כוס צימוקים בהירים
1 כוס יין אדום מתוק
1 כוס מנוזלי הבישול של הלשון (שלב א')
מלח,פלפל ומעט סוכר או דבש -להוסיף לפי רמת המתיקות שמתאימה לכם
להרתיח את הרוטב, להניח בו את פרוסות הלשון ולבשל כשעה. לתקן תיבול לפי הטעם.

 
למעלה