רוטב לקוקלה (כופתאות סולת)

רוטב לקוקלה (כופתאות סולת)

שלום רב!
אילו רטבים מתאימים לקוקלה?
 

kriz

New member
אנחנו מוסיפים את הקוקלה

לרוטב של הקוסקוס (רוטב אדום עם ירקות וחומוס/שעועית)
 

kriz

New member
של הרוטב?

בהחלט
הנה הרוטב כמו שאמא לימדה אותי להכין. את הקוקלות אנחנו מכניסים בערך 20 דקות לפני תום הבישול (אגב, איך אתה מכין את הקוקלה?)
רוטב לקוסקוס/KRIZ
חומרים:
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות חומוס מבושל וקפוא (אני משתמשת בשל סנפרוסט)
3 גזרים חתוכים לקוביות
חתיכת דלעת קטנה
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
5-6 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים, כנפיים)
תבלינים: מלח פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל בשמן וכשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה (בערך כף פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה - תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים).
2. ממשיכים לטגן מעט ומוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות ומעט מים - מבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים 3 כוסות חומוס, גזר, דלעת, תפ"א ומים לפי הצורך (עד מעט מעל גובה התכולה של הסיר) - מבשלים עוד 15 דקות.
4. מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים כ- 20-30 דקות (עד שהעוף מוכן). ממליחים לפי הטעם.
בתאבון.
הערות וטיפים:
אפשר לוותר על החומוס
אפשר להחליף את החומוס בשעועית
אפשר להשתמש בגרגרי חומוס לא מבושלים וקפואים מראש. במקרה כזה יש צורך להשרות את הגרגרים ל-12 שעות לפחות. לבשל במים חמים משהו כמו שעתיים - שלוש עד שהגרגרים רכים (חשוב כל פעם לכפות את הקצף שמצטבר למעלה), ואז את החומוס המבושל מוסיפים לרוטב כ-5 דקות לפני תום הבישול.
כמובן שלא חייבים לעשות את הרוטב בשרי.
 
תודה רבה :)

קוקלה:
200 ג' שומן בקר
400 גרם סולת
2 ביצים
מלח
פלפל
כף פפריקה
שום כתוש
שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק.
 

kriz

New member


 
למעלה