של הרוטב?
בהחלט
הנה הרוטב כמו שאמא לימדה אותי להכין. את הקוקלות אנחנו מכניסים בערך 20 דקות לפני תום הבישול (אגב, איך אתה מכין את הקוקלה?)
רוטב לקוסקוס/KRIZ
חומרים:
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות חומוס מבושל וקפוא (אני משתמשת בשל סנפרוסט)
3 גזרים חתוכים לקוביות
חתיכת דלעת קטנה
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
5-6 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים, כנפיים)
תבלינים: מלח פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל בשמן וכשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה (בערך כף פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה - תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים).
2. ממשיכים לטגן מעט ומוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות ומעט מים - מבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים 3 כוסות חומוס, גזר, דלעת, תפ"א ומים לפי הצורך (עד מעט מעל גובה התכולה של הסיר) - מבשלים עוד 15 דקות.
4. מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים כ- 20-30 דקות (עד שהעוף מוכן). ממליחים לפי הטעם.
בתאבון.
הערות וטיפים:
אפשר לוותר על החומוס
אפשר להחליף את החומוס בשעועית
אפשר להשתמש בגרגרי חומוס לא מבושלים וקפואים מראש. במקרה כזה יש צורך להשרות את הגרגרים ל-12 שעות לפחות. לבשל במים חמים משהו כמו שעתיים - שלוש עד שהגרגרים רכים (חשוב כל פעם לכפות את הקצף שמצטבר למעלה), ואז את החומוס המבושל מוסיפים לרוטב כ-5 דקות לפני תום הבישול.
כמובן שלא חייבים לעשות את הרוטב בשרי.