רוטב סריראצ'ה התרשמות ראשונה - הבטחות צריך לקיים !
בהמשך לשרשור שהיה כאן התעוררה סקרנותי ואחרי שצפיתי במספיק סרטונים ביו טיוב גיבשתי לי את המתכון שמתאים לי.
אני רוצה לציין שאני אוהב חריף מתון/בינוני אבל אני לא מאלו שמנשנשים הבאנרוס וחלפניוס בין הארוחות אז את רמת החריפות כווננתי בהתאם, לטעמי מי שרוצה תמיד יכול להוסיף עוד קוועץ' אחד לסקוויזר.
לקערת זכוכית הכנסתי 12 פילפלונים אדומים חריפים מנוקים מהסוג הרגיל המשוווק אצלנו, 2 פלפלים אדומים בינוניים מתוקים, 4 שיני שום שתי כפות בינוניות סוכר חום וכחצי כוס מים רתוחים (הוזכר כי מי ברז רגילים שמכילים כלור עלולים לפגוע בתהליך ההתססה).
את התכולה ריסקתי עם בלנדר מוט, הכנסתי לצינצנת מכוסה בבד והנחתי לתסיסה במקום אפל וקריר למשך 4 ימים כשאני מקפיד לבחוש היטב את התערובת פעם ביום.
ביום האחרון העברתי את התערובת לסיר קטן, הוספתי כחצי כוס חומץ וקצת מים הבאתי להרתחה ובישלתי על אש קטנה קרוב ל20 דקות. כשהתקרר מעט טחנתי שוב להכי דק שניתן, העברתי דרך מסננת וביקבקתי.
בתכולה שנשארה במסננת טיפלתי כראוי לבעל גנים פולנים (לא זורקים אוכל) ושמרתי בצינצנת גרבר קטנה.
הרוטב שהתקבל הוא ממש כמו בתיאורים, סמיך, חריף במידה הראוייה (לי) ובעל צבע אדום בוהק משגע. לגבי הממרח, הוא קצת פחות חריף מהרוטב וישמש כתוספת לסנדביצ'ים ולבישול.
בהמשך לשרשור שהיה כאן התעוררה סקרנותי ואחרי שצפיתי במספיק סרטונים ביו טיוב גיבשתי לי את המתכון שמתאים לי.
אני רוצה לציין שאני אוהב חריף מתון/בינוני אבל אני לא מאלו שמנשנשים הבאנרוס וחלפניוס בין הארוחות אז את רמת החריפות כווננתי בהתאם, לטעמי מי שרוצה תמיד יכול להוסיף עוד קוועץ' אחד לסקוויזר.
לקערת זכוכית הכנסתי 12 פילפלונים אדומים חריפים מנוקים מהסוג הרגיל המשוווק אצלנו, 2 פלפלים אדומים בינוניים מתוקים, 4 שיני שום שתי כפות בינוניות סוכר חום וכחצי כוס מים רתוחים (הוזכר כי מי ברז רגילים שמכילים כלור עלולים לפגוע בתהליך ההתססה).
את התכולה ריסקתי עם בלנדר מוט, הכנסתי לצינצנת מכוסה בבד והנחתי לתסיסה במקום אפל וקריר למשך 4 ימים כשאני מקפיד לבחוש היטב את התערובת פעם ביום.
ביום האחרון העברתי את התערובת לסיר קטן, הוספתי כחצי כוס חומץ וקצת מים הבאתי להרתחה ובישלתי על אש קטנה קרוב ל20 דקות. כשהתקרר מעט טחנתי שוב להכי דק שניתן, העברתי דרך מסננת וביקבקתי.
בתכולה שנשארה במסננת טיפלתי כראוי לבעל גנים פולנים (לא זורקים אוכל) ושמרתי בצינצנת גרבר קטנה.
הרוטב שהתקבל הוא ממש כמו בתיאורים, סמיך, חריף במידה הראוייה (לי) ובעל צבע אדום בוהק משגע. לגבי הממרח, הוא קצת פחות חריף מהרוטב וישמש כתוספת לסנדביצ'ים ולבישול.

