רוטווילר - כלב עם נשמה

nataly444

New member
רוטווילר - כלב עם נשמה

גרתי בחוץ לארץ במשך 10 שנים וגידלתי כלב רוטווילר כשעליתי לארץ לפני חצי שנה הבאתי את הכלב יחד עם משפחתנו. נדהמתי מהתגובות של האנשים. נתקלתי פעם בילד שניגש לשחק עם הכלב והאבא מיהר לקחתו ולהעיר לו שלא יגש לרוצח. אני נדהמתי כי הכלב שלנו מגיל חודשים שיחק ביוון על כל ילדי השכונה ואהוב על כל הילדים מגיל שנתיים ועד מבוגרים. בישראל הוא נחשב ככלב אכזרי ושוב אני טוענת שהכל תלוי בבני האדם שמאלפים את הגזע הנפלא הזה לאכזריות. רוטווילר הוא כלב עם נשמה נתינה אהבה אין סופית ומסתדר נהדר עם קטנים כגדולים. הייתי מאוד רוצה חוות דעה על בעלי גזע זה. בתודה מראש

נועה26

New member
כלב עם נשמה?!? לא בטוח!

לדעתי אין לך סיבה להתפלא על התגובות של אנשים. גם לי יש כלב שהוא ממש חלק בלתי נפרד מהמשפחה ואני משוגעת על חיות, אבל לילד שלי לא אתן להתקרב לכלב מסוג רוטווילר או אמסטף. לאנשים זרים אין אינדיקציה לדעת באיזה אופן חינכת את הכלב שלך, ואין צורך לומר מה יכול כלב כזה לעשות עם חינוך לאגרסיביות. מניסיון עם שכן מופרע שלנו, שמחזיק כלב מסוג אמסטף (שגם הוא, כמו הרוטווילר, אסור להחזקה ללא רישיון על פי חוק ברבות ממדינות העולם המערבי), מסתובב איתו חופשי ליד ילדים, ורק מלראות את הטיפוס ידוע איזה אופי יש גם לכלב. למה לקחת סיכון??? עשי חיפוש פשוט באינטרנט (אני עשיתי!) ותמצאי עשרות סיפורי זוועה על הכלבים האלה וכמה הם בלתי צפויים. יש חריגים כמובן, ואני בטוחה שהכלב שלך למד לחיות בסביבת בני אדם ולהתנהג במתינות, אבל הרבה מאד כלבים לא. כמו שאמרת, הכל תלוי באיך שמאלפים את הכלב. אני אישית לא מוכנה להפקיד את הביטחון של הילד שלי בידי אנשים שאני לא מכירה, ומכאן הרתיעה. הייתי שמחה מאד אם גם בארץ היו מסדירים על פי חוק את נושא ההחזקה והאילוף של כלבים מסוג זה. כך אולי היתה לגיטימציה לאנשים כמוך להחזיק בכלב כזה, מבלי שאחרים ירגישו מאוימים. לצערי, כנראה שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד גם בתחום הזה... בכל אופן, זו דעתי, וסליחה על אורך התשובה.

מאריאן

New member
גם אני חושבת כמוך,

אין לי ספק שתגובת הכלב היא לפי הדרך שחינכו אותו. אבל בארץ לא חסרים האנשים שיש להם רוטווילר שהם לא יודעים לטפל בו או לחנך אותו, ולכן היו סיפורי זוועה על הרוטווילרים. גם אני לא הייתי מתקרבת לרוטווילר שאני לא מכירה. ומצד שני אני מחזקת את ידה של נטלי, שחינכה, כניראה, כלב למופת. אני מקווה שעוד אנשים ינהגו כמוך, ואז הרתיעה מהרוטווילר תידעך.

א י ן כ ל ב י ם ר ע י ם !!!

-יש בעלים רעים ! אני מוכן להזמין את כל דיירי הפורום לראות רוטווילרית (שנראית) מפלצתית ומאיימת ישנה, כשגור חתולים קטנטן מכורבל עליה. הרוטווילרים בדומה לדוברמנים נוטים להיות נאמנים לאדם אחד בלבד. כלבים הם חיות שמאז ומתמיד חיו בלהקות והלכו אחרי המנהיג ולכן הם נוטים לראות באדם אחד מנהיג. לרוב זה יהיה זכר. נטייתם של הרוטווילרים להיות נאמנים בצורה קיצונית לאדם אחד, היא גם זו שגורמת להם לחסל ללא היסוס את כל מה שנראה להם כמערער את מעמדם בלהקה (המשפחה) ולכן אנו עדים לסיפורי האימה על כלבים אלו ואחרים שפגעו בילדים. אני באופן אישי לא הייתי משאיר את הילדה שלי עם רוטווילר לבד. לעומת זאת, הבייבי-סיטר הכי טוב שלנו הוא באג. גולדן רטריבר בן שנתיים, שובב לללא תקנה אבל מאולף עד הסוף ושומר על הנסיכה שלנו מיום שנולדה. לסיכום - רוטווילרים, כמו בני אדם, עשויים להיות מאוד לא צפויים בנסיבות מסויימות. א ב ל הכל מתחיל ונגמר במשמעת. ירון.

שירי18

New member
היי

אין כלבים רעים זה תלוי רק בחינוך שלהם לדוגמא החברים הכי טובים של הכלב שלי הם 3 חתולי רחוב

nataly444

New member
אין כלבים רעים-יש עיתונות משמיצה

נכון שאין כלבים רעים - רק בעלים רעים. הרווטוויל שלי לא יכול לישון במיטתו כי חתולת רחוב תפסה את המיטה שלו בחצר ולאחר כמה שבועות נולדו לה 5 גורים קטנים וצריך לראות איך הוא שמר עליהם. ודאג לשחק איתם בעדינות כדי לא לפגוע בהם. אני כועסת על העיתונות שפרסמה רק מקרים עם רוטווילר ומונעת מאנשים להכיר מקרוב את הגזע המיוחד הזה. בגן החיות יש ראי ושלט מעל הראי - לפניך עומד החיה הכי חכמה בעולם והכי אכזרית - אז מבקשת מכולם להשתמש בחוכמה ולא באכזריות על בעלי החיים. כי הכלב הוא החבר הכי טוב של הבן אדם. תהנה בגידול הנסיכה והכלב - כן ירבו אנשים כמוך

ובכלל, הכלב הנשכן ביותר הוא בכלל

קוקר ספנייל. למעשה, רוטווילר מדורג די נמוך בכמות הנשיכות המדווחת בעיתונות, לשנה. אבל...כמו שעיתונאי לא יודע להבדיל בין מכוניות, הוא לא יודע להבדיל בין כלבים. כל כלב כהה, בלי קשר לגודלו וצבעו הוא רוטווילר. ומכאן השם הרע שיצא להם. אבל מצד שני, לא מעט מגדלי רוטווילר משתמשים בכלב הגדול והחזק הזה כסימן לאגו הרופף שלהם ומצליחים להוציא מהכלב את כל האגרסיביות שלו. אנשים כאלה יצליחו להפוך אפילו גולדן רטריבר למכונת לחימה.

נועה26

New member
ירון, מסכימה איתך שאין כלבים

רעים. אלא שיש סוגי כלבים שדורשים יתר חינוך ואימון קפדני (כמו הרוטווילר והאמסטף). לצערי הרב, רוב האנשים שמחזיקים כלבים מסוג זה הם חסרי הכשרה או ידע מתאימים, ולעיתים אפילו חסרי מודעות, או גרוע מכך, אנשים שרוצים דווקא כלב תוקפן. לאנשים זרים אין כלים לדעת איך כל אחד מחנך את הכלב שלו, ולכן כלבים מסוג זה מעוררים פחד וחרדות אצל אנשים. אז מה עדיף, לקחת סיכון שאולי הכלב שבא ממול כן מאולף, או פשוט לעשות אחורה פנה ולברוח עם הילד??? נושא שמאד מפריע לי בארץ הוא שאין שום פיקוח על בעלי הכלבים. גם אם ידוע לך על בעל כלב שבמודע מחנך את הכלב שלו לתוקפנות, אין בעצם מה לעשות. גולדן רטריוור זה כמובן סיפור אחר...

nataly444

New member
רוטווילר-לנועה

נהניתי לקרוא את תשובתך - את צודקת שאנשים מרגישים מאויימים אבל אני חושבת שהכל צריך להיות בפרופורציה נכונה. שרציתי לבטח אותו שאלתי את הסוכן הבטוח באם מבטחים כלבים מסוג הזה - תשובתו הייתה - בטח - שיותר כלבים מסוג זאב נושכים וגם סוגים אחרים. ורק העיתונות מנפחת את הנושא. כי הגזע הזה מאוד איני בארץ. וזה מוכר יותר עיתונים. למשל ביוון לא פגשתי את התופעה הזו של ממש השמצת הגזע הזה. וזה נכון לגבי כל כלב שמתקרבים אליו - במיוחד שהוא אולף בידי האנשים שבשבילם כלב גדול הוא כלב שמירה ותוקפן. אשמח אם תתני לי כתובת היכן אוכל למצוא חומר על רוטווילר. בתודה נטלי

נועה26

New member
נטלי - חומר על רוטווילר

מקווה שאין לך בעיה עם קריאת חומר באנגלית. מצרפת לך קישור אחד מתוך המון קישורים על כלב זה. פשוט הקישי בכל מנוע חיפוש (google למשל) את המילה Rottweiler. אני אישית הוספתי לחיפוש גם את המילה danger. מקווה שעזרתי. נועה

nataly444

New member
תודה נועה 26 עזרת לי מאוד

חיפשתי ומצאתי המון חומר על רוטווילר ומודה לך - אוהבים אנשים שאוהבים בעלי חיות וגם אותך. תודה שוב נטלי

shelly1

New member
נטלי 444 שלום ...

אני גם חושבת כמוך , האופי של הכלב מאוד תלוי בבעלים , בחינוך , באהבה אבל במקרה של הגזע הזה - רוטווילר - זה קצת בעיה , כי עדיין יש לו את הדם שזורם בעורקיו שהוא "חם" קצת בכל הנוגע להיתקלויות עם כלבים אחרים ... חוץ מזה רוטווילרים הם פשוט חתיכים , מבעלת מעורב משגע........

דר^לי-את

New member
כלב עם נשמה

רוטווילר עצם היותו כלב עבודה אפשר לאלפו להיות גם רוצח וגם חתול מבחינת היתנהגות כמובן אני בתור וטרינרית לעתיד עובדת עם הרבה סוגי כלבים , הרוטווילר אם לא מפחדים ממנו הוא הכלב הכי ממושמע מבחינת הטיפול לא קופץ או בוכה מזריקות ומאוד ממושמע פנימית. גם אני גידלתי כלב רוטווילר עד ליפני שנתייםברומניה <עכב פטירתו> וגם לי יש רק חוויות יפות עם הכלב משחק עם ילדים משחק עם חתולים אוהב את כולם ולא ניכנס למצב הגנה ללא פקודה! מה שבירצוני לומר מכל זה זה שבארצינו אנשים חסכו את האילוף לכב כזה והכלב קיבל הרבה מן אופי הבן אדם שגידל אותו וזה אחד הסיבות לרוטווילרים ולא רק להיות אלימים כלפי הסביבה רוטווילר זה כלב מאוד מאוד חכם ומאוד ממושמע יודע לתת המון אהבה וישמור על בעליו בחרוף נפש

nataly444

New member
רוטווילר - כלב נשמה

אני מסכימה איתך ומתרעמת על התקשורת שהחפישה את שמו של הרוטווילר. כי באמת מי שמכיר את הסוג הזה שהוא לא יוצאת דופן מכלבים אחרים. ומבקשת מאנשים שמגדלים כלבים לאלפו למשמעת ולא לאכזריות. בהצלחה ויטרנרית לעתיד

*gemini*

New member
קצת באיחור, אבל....תגובה

נתחיל מזה שלאחותי יש רוטווילר, ושכבר יצא לי לא פעם ולא פעמיים לשמור עליה במשך ימים שלמים, ולהכיר אותה טוב. היא אכן מקסימה, נותנת אהבה בצורה מדהימה, ונאמנה (פעם אחת שמרתי עליה 10 ימים והיא כל כך נקשרה אלי שכשאחותי חזרה, הכלבה לא אכלה יומיים מרוב עצב שעזבתי אותה). ועכשו אחרי ההקדמה, רציתי להסביר לכם למה בכל זאת אני לא בעד גידול הגזע הזה, וגזעים אחרים כגון סטאף, אמסטאף, דוברמן, פיטבול, וכו´. הגזעים האלה הם קודם כל כלבי תקיפה. נקודה. הם פותחו למטרה זו. זה כבר מסוכן. חוץ מזה, לכלבים האלה יש אופי מאוד מאוד עצמאי. זה אומר שהם יכולים להיות מאוד נאמנים, ושקטים, ונחמדים, עד ש.... ביום שהם "יחליטו" שעיצבנת אותם, לא תהיה להם שום בעיה לתת לך "ביס". זה דבר שטמוע באופי שלהם, ואין לזה כל קשר לחינוך. אפשר לאלף אותם להיות מקסימים, אבל זה הכל טוב ויפה, עד שהם מתרגזים, ואז גם לבעלים שלהם הם לא ידפקו חשבון. עכשו, יש עוד בעיה. הבעיה היא המנשך שלהם. לקבל "ביס" מגולדן רטריבר זה לא ממש אותו דבר כמו לקבל "ביס" מרוטווילר. הסיבה היא המנשך. לכלבים מסוג רוטווילר, סטאף, וכו´, יש מנשך של שני טון (!), שננעל. זאת אומרת שהמבנה של הלסת שלהם הוא כזה שכשהם נותנים את הביס, הלסת ננעלת, וקצת בעיה לשחרר אותה (לפעמים זה ננעל כל כך חזק, ולא משתחרר, ואז צריך לתת זריקה). אני חושבת שהשילוב של כל הנ"ל די מצביע לכיוון של "לא כדאי". שלא תביני לא נכון. יכול מאוד להיות שהכלב יעביר חיים שלמים של שקט ורוגע, ולא ינשך אף אחד, אבל אני אישית הייתי ממליצה לך לא להסתכן עם זה. לכי תדעי מתי "יתפוצץ" לו הפיוז.

למעלה