היי חושבת ותוהה.....
שלום לך. ואשמח לענות לך על שאלותייך,מנסיוני האישי. ראשית כל,תופעות הלוואי שהיו לי ברגע,שהתחלתי לאכול,היו התכווצויות בקיבה,כאבים לא נעימים באיזור הבטן,שעד היום לפעמים מתעוררים,ומציקים. והקאות שנגרמו לי בהתחלה,מאכילת משהו קשה,או אכילת ייתר, הרי ברגע שיש לך את הטבעת,נוצר לך מעבר צר בכניסת האוכל לקיבה, וברגע שאת מכניסה משהו קשה או גדול מדי,או כניסת אוכל לא לעיס היטב, נוצר לחץ בכניסה,וכמובן הרגשה של מחנק רגעי,או הרגשה של הקאה, וכמובן פליטה.כל אוכל שנכנס צריך ללעוס אותו טוב טוב. הרי אחרי הניתוח,כל קיבולת הקיבה משתנה,ואת חוזרת לאכילה של תינוק, וזה מחייב מעקב של דיאטניקית,על מנת לדעת איך לאכול,כדי שלא יהיו תופעות לוואי לא נעימות בהמשך. יש הבדל עצום בין דיאטה רגילה,ובין הניתוח,בדיאטה רגילה את יכולה להשבר, ולחזור לאכול בכמויות שאכלת לפני,פה את גם יכולה להשבר,אבל לא יכולה לחזור ולאכול בכמויות שלפני הניתוח,כי ברגע שאת מעמיסה אוכל,את מקיאה או מרגישה חנק,או מרגישה כאבים בקיבה ממש לא נעימים,בזה אין צחוק. על מנת לרדת במשקל,ולהגיע למשקל הרצוי,עלייך להתמיד ולשמור,כי גם עם כל הניתוח שעשיתי,אני יכולה לא לרדת במשקל,ולהעצר באותו המשקל,הכל כבר תלוי בך,ובמה שאת מכניסה לפיך,למשל:גלידה עוברת חלק לקיבה,היא נוזלית ורכה וטעימה,ומכילה המון קלוריות,אז את זה את יכולה לאכול,וברגע שאת מפריזה,את לא יורדת במשקל.זאת רק דוגמה אחת שתביני על מה אני מדברת. למשל לחם בכלל לא נכנס,אולי רק חצי פרוסה שזה אחרי 3 חודשים מהניתוח, כי לחם גורם לחנק ולחץ בטבעת מפני שהוא כולו משמרים,ושמרים מתנפחים בקיבה.אני אישית לא נוגעת בלחם,התחליף שלי ללחם,הוא הפתית. נכון ואמת,היתה לי גם בעיה כמוך ההיתי אוכלת המון,ושההיתי עושה דיאטה ההיתי,נשברת ומעלה את כל מה שהורדתי בחזרה. אני מסכימה איתך במה שאמרת שאיך אני מחזיקה מעמד עם האכילה שלי נפשית,פשוט מאוד את מתרגלת לאט לאט,עם הזמן,וחושבת תמיד בצורה חיובית,ואופטימית,לרגע הכסוף שלו את מחכה,המשקל הרצוי,המון כוחות פנימיות ונפשיות שצריכות לבוא ממך,ומהסביבה שזאת המשפחה,שאת עזרתם את צריכה בהתחלה מאוד. האוכל תמיד היה תחליף בשבילי לכל דבר,ניתוח זה לימד אותי לאכול אוכל בריא,ולהסתפק באוכל זה,ולפעמים שבא לי משהו מתוק,אני טועמת קוביה,למשל: משוקולד,אך לא מגזימה. הטבעת שהוחדרה,צריכה להשאר שם לכל החיים,היא לא מפריעה לאיברים אחרים, והיא נמצאת במקום שהיא צריכה להיות,עכשו,בענין הוצאת הטבעת האדם עצמו מחליט,עם לא טוב לו,אז זה עוד ניתוח להוצאה,וזה כבר שיקול דעתו של אותו אדם. וחוץ מזה,יש מקרים חריגים שהטבעת גורמת למצבים לא נעימים,אז אין ברירה, מוציאים אותה על מנת שהאדם לא יסבול את הסבל,וגם במקרה של סיבוכים, יכולה להיות גם הוצאת הטבעת. הטבעת שהוחדרה לי,הוכנסה בשיטה החדשנית,ב-5 חתכים קטנים, בצורת משולש,באזור הבטן,ולא צלקת ארוכה,אלא בשיטה אחרת,שיטת הפרסקופיה. בשיטה הזאת ההתרפאות יותר קלה,ופחות קשה,וגם החתכים קטנים ובמשך הזמן מתבהרים,ולא נראים כל כך. לסיכום: הניתוח הזה עוזר להמון אנשים שמנים בעולם,יש אנשים שמצליחים בו ויורדים במשקל,ויש אנשים שלא יורדים,ויש אנשים שמשמינים יותר,והכל בגלל אי שמירה. כל ההגיון פה לשמור ולהתמיד על מנת להצליח,צריך בשביל זה הרבה כוח רצון. אחרי הניתוח,שבוע ימים את רק עם נוזלים,אחרי שבוע את מתחילה עם אוכל רך, שעשוי בבלנדר כמו של תינוקים,כך במשך 4 שבועות בערך,אחר כך את מתחילה לאכול אוכל מבושל,כמו קציצה,פירות בבלנדר,פתית,גבינות רכות, ואחריי 5 שבועות את עולה לאוכל יותר מוקשה לאט לאט,הכל נעשה בהדרגה, ועל ידי מירשים דרך דיאטניקית שאליה עלייך לפנות כל הזמן,במיוחד בחודשים הראשונים של הירידה במשקל,ולמידת האכילה,איך לאכול,חשוב מאוד. כמובן שאת משתחררת עם סיכות באזור החתכים הקטנים,שאותם את צריכה להסיר בקופת חולים הקרובה לביתך אחריי 10 ימים.בשיטה שלי,האישפוז הוא יממה אחת. מבחינת מאמץ,את צריכה לא להתאמץ ולהרים דברים כבדים,כי את לא תוכלי,בגלל החתכים הטריים במשך חודש וחצי ימים,לי אישית לקח לי להתרפאות במשך 3 חודשים,על מנת שאחזור לשיגרה. ונזכרתי בענין התופעות לוואי,תתיכן נשירת שיער,תופעות בצפרניים,חולשה, בעיות בשיניים,שזה נובע מחוסר תזונה,ועל מנת להקטין את התופעות האלו, את מקבלת מירשם קבוע מדיאטינקית לפחות לשנה לויטמינים קבועים, לחיזוק הגוף,והשלמת הויטמינים לגוף. מבחינה נפשית,את צריכה הרבה עידוד,זה תהליך לא קל בהתחלה, אבל שווה כל רגע,ברגע שאת רואה את התוצאות עלייך. והכל,הכל,תלוי בך,התמדה,שמירה,תביא לך את התוצאות, ואת ההגעה למשקל הרצוי. עניתי לך על כל השאלות בצורה מעמיקה מתי שתרצי אנא פני אליי-על תהססי...... באהבה ש י ר ז ...........