***** רוייקו היקר ******...........

שירז29

New member
***** רוייקו היקר ******...........

שלום לך. היום נכנסתי בפעם הראשונה ל-IOL בפעם הראשונה שלי, ונכנסתי לפורום של קיצורי קיבה,ודיפדפתי,ועברתי,וקראתי את רוב הדפים, ונדהמתי לראות שמאחורי השם,עומד אדם שעבר,עם אני לא טועה,כבר 4 ניתוחים שונים המיועדים לקיצור קיבה. למה 4 ניתוחים?עם אני לא טועה,כן. ואיך עמדת בזה,מבחינה נפשית,ופיזית?כי זה לא קל.... ומה הקשר שלך לרופאים,מהו תפקידך,כי ראיתי,וקראתי,שאתה נפגש תמיד עם רופאים מומחים העוסקים בניתוחים אלו? וזה מאוד סיקרן אותי,ובגלל זה עולות לי כל מיני שאלות בראש, שההיתי חייבת לשאול אותך. אתה לא חייב לענות לי,זאת זכותך,ואשמח את האמת עם תענה לי..... דרך אגב,ראיתי תמונה שלך,שצירפת לפורום בהודעות הראשונות, ואתה נראה טוב מבחינה חיצונית,ומבחינת המראה שלך. והיה לי כייף לראות את האדם,שנמצא פה,ועונה וכותב לכולם. עלי אישית מבחינת מבט,עשית רושם גדול. וואלהההההההה,כל הכבוד לךךךךךךךךךךךך. שירז.........

שירז29

New member
רוייקו,אני מבינה שלא נוח לך לענות ל

אוקיי,אתה לא חייב.....וסליחה שהטרדתי אותך...... שירז.....

רוייקו

New member
תודה, שירז. אשמח לענות.

ובכן, הסיפור שלי החל לפני 4 שנים וקצת. במרץ 1997. ניגשתי לניתוח SRVG בבית החולים ``השרון``. היו סיבוכים של דליפה ושבר גדול בדופן הבטן אבל לא בזה תם הסיפור. הטבעת ששמו לי הייתה רחבה מדי (2 ס``מ) והאפקט הניתוחי היה קטן מדי. נותחתי שוב לאחר 7 חודשים ושמו לי טבעת רחבה פי שתיים (4 ס``מ). האפקט הניתוחי שאף לאפס. הייתי מתוסכל שלא ניתנה לי ההזדמנות לרזות. לא ויתרתי. לאחר שנה ניתח אותי דר` סובחי - שאותו אני מאוד מעריך. הוא שם לי את הלאפ-בנד מעל שורת הסיכות אבל לאחר כמה חודשים, כשסגרו לי את הטבעת, נוצרו כיבים באיזור הטבעת והיה צורך לפתוח אותה. היו לי כאבים עצומים כל אימת שאכלתי. שוב הייתי מיואש כי אי אפשר היה לסגור את הטבעת. אם היו סוגרים אותה הייתי סובל מדלקות ושוב הניתוח לא הגביל אותי כפי שצריך. הגעתי למעקף קיבה אצל חרוזי, לאחר שעשיתי שעורי בית מקיפים. הכל מרשת האינטרנט. בלעתי את כל החומר שיש ברשת והחלטתי ללכת על מעקף קיבה. חבל שמלכתחילה לא הצליח ה SRVG להגביל אותי כפי שצריך, אבל אני לא מצטער על כלום. אני שמח על מעקף הקיבה והייתי עושה אותו שוב על מנת להשאר רזה. זו רמת חיים אחרת. לא אוותר עליה בחיים. החלטתי באמצעות קבוצות התמיכה באינטרנט לתמוך במועמדים לניתוח ובכאלה שעברו במידע. זה נותן לי סיפוק לעזור לאחרים שלא לטעות ולצאת ממצבים בהם הסתבכו. זה הפאן שלי. רוייקו

שירז29

New member
רוייקו,תודה לך,על ששיתפת אותי.....

בסיפורך,ובנסיונך האישי... באהבה שירז.......

גלית1

New member
אני חייבת שאלה אם לא אכפת לך

למה דר` סובחי שם לך סיכות יחד עם ה- lap band ? ואיפה מצאת חומר על הגסטריק ביי פס? זה מה שחרוזי רצה לעשות לי אחרי כשלון ה-lap band ולא הסכמתי כי שמעתי זה מסוכן, כי משנים לך את כל מערך הקיבה. אתה יכול לספר על זה קצת? תודה גלית

רוני#

New member
גלית - קבלי קישור לאתר מתאים

שעוסק בנושא מעקף קיבה . דר` פובי (FOBI) הוא ממציא אחת השיטות - שנקראות על שמו . הנה הקישור : www.fobi.com ואני מקוה שלא טעיתי , ככה זה זכור לי רוני

רוייקו

New member
דר` סובחי שם לי בניתוח השלישי את

הלאפ-בנד מעל שורת הסיכות, ממש מתחת לושט. הסיכות היו שם מהניתוחים הקודמים. הוא רק מיקם ותפר את הלאפ-בנד למקום. הלאפ-בנד עשה בעיות והיה צורך להוציא אותו, לאחר שגרם לי לכיבים, אבל התנגדתי לבטל את הניתוח מבלי לתת מענה ממשי לבעית ההשמנה שלי. התנגדתי לחזור ולהשמין רק בגלל שהורידו לי את הטבעת. עשיתי שיעורי בית היטב לגבי מעקף הקיבה. מדובר במעקף קיבה שנחשב לניתוח הטוב בעולם לקיצור קיבה. במקור, ניתוחים מסוג זה נועדו במיקרים של סרטן קיבה, כאשר יש צורך בכריתת קיבה חלקית או מלאה. בגישה זו מנצלים את היתרונות שמתקבלים עבור הירידה במישקל ושמירה עליו לאורך שנים... הניתוח הטוב ביותר לקיצור קיבה שנוהגים להגדיר אותו בארה``ב ל GOLDEN STANDARD PROCEDURE ניקרא Roux en y Gastric Bypass וליתר דיוק אוסיף שזה לא אותו מעקף שנעשה אז באמצע שנות השמונים עד אמצע התשעים, אלא asolted pouch על מנת שלא יהרס קו הסיכות הממדר את הפאות`. במרכזים שונים בעולם מבצעים אותו כבר מזמן בלפרסקופיה. בארץ, יהיה זה סובחי הראשון להתחיל לבצע אותו בלפרסקופיה, החל מספטמבר, כפי שאמר. זהו.

גלית1

New member
זה בדיוק מה שקרה לי רק שאני

לא יכולתי לעבור עוד ניתוחים בקיבה כי היא הייתה כבר מחוררת ונכנעתי לדיאטה הרגילה. לי היה גסטריטיס ואסופגיטיס (דלקות בושט ובקיבה) וכל הושט שלי הייתה קרועה ומלאה בארוזיות (הידבקויות) למרות שהייתה לי אופציה לעשות את המעקף התייעצתי עם רופאים נוספים והם אמרו לי שאסור לי בגלל שכל הקיבה שלי פצועה ומחוררת. ובגלל זה היום אני מאד מוגבלת מבחינת אוכל ושתייה. בכל אופן תודה על המידע. גלית

רוייקו

New member
מהידע שיש לי, דווקא היום נתוח מעקף

מתאים לך יותר הן משום שניסית את השיטות להגבלת הקיבה - שלא צלחו והן משום הגסטריטיס והאסופוגיטיס ממנה את סובלת. מעקף קיבה מרחיק את החומצות הרחק מהקיבה, מטר אחד לפחות אחרי ההתרסריון, כך שהקיבה נישארת תמיד בסיסית והרירית אינה מושפעת עוד מחומצות. פשוט אין יותר בעיה של צרבות וכו וכו. אני יכול לאמר לך שמאז הניתוח לא סבלתי עוד פעם אחת אפילו מצרבת בקיבה. אני חושב שדווקא במצב שלך היה נכון להמיר את הניתוח שלך למעקף קיבה. היית זוכה לירידה יפה במישקל וגם לאיכות אכילה לא רעה.

גלית1

New member
אתה צודק אבל כבר היה מסוכן מדי

בשבילי לעשות עוד ניתוח כוון שאני עברתי עוד כמה ניתוחים בלי קשר להשמנה עוד 2 ניתוחים ועוד הרדמה זה כבר היה מסוכן. היום אני אמנם כבר לא סובלת מהגסטריטיס והאסופגיטיס אבל אני עדיין לא יכולה לאכול כמו בנאדם. מאד קשה לי לאכול אפילו מרוסק או דייסתי. מה שכן היום עושים הכל בדרך הטיבעית ואני מקווה שזה ימשיך ויצליח.

רוייקו

New member
אז אם קייזר ניתח אותך, מה לחרוזי

ולאחריות על ה``פשלה`` (כלשונך) ? את היית צריכה לפנות למי שניתח אותך, לא לחרוזי.

גלית1

New member
חרוזי היה אמור לנתח אותי ולא קייזר

וחרוזי היה בניתוח והניתוח התנהל על-פי ההוראות שלו בגלל זה. אחר כך את כל הבדיקות עשה לי חרוזי ולא קייזר, הוא זה שהיה אחראי על מהלך הניתוח שלי.

למעלה