רויקו שכחתי עוד משהו חשוב

ורד *

New member
רויקו שכחתי עוד משהו חשוב

עבודתו והצלחתו של הרופא תלויה הרבה מאוד גם בתגובות המערכות בגופו של המנותח, תשאל כל רופא בעולם והוא יגיד לך שרפואה זה לא חברת בטוח, ולא תמיד 1+1=2, ורב הלא ידוע על הידוע ואפילו אצל המנוסים והותיקים שברופאים יש חששות מאי הצלחות שנובעות מהלא ידוע ומהעובדה שלא תמיד המשוואה מתאזנת כמו שלמדו בבית הספר לרפואה. אז איך אתה שחסר השכלה רפואית יכול לחלק ציונים לרופאים כשהם בעצמם לא הכל נהיר להם והרבה מהצלחתם תלויה בתגובות הפציינט שאינן נשלטות על ידם. שוב שבת שלום. ורד.

רוייקו

New member
* הביקורת החברתית משתלמת, מסתבר

עד לפני שנתיים שלוש, עסקו מרבית בתי החולים בארץ והמנתחים בכלל בניתוח הותיק SRVG ואפילו בגירסה הישנה יותר של אותו ניתוח VBG. השתמשו במכשירים גדולים והיה צורך לפתוח את הבטן לאורכה ולרחבה על מנת להכניס את אותם מכשירים כדילשדך את הקיבה. המנתחים המובילים ניסו למזער את המכשירים למינימום, על מנת לפתוח כמה שפחות את הבטן. שדכן סיכות שהיה בגודל מכונת תפירה הפך להיות בגודל של עט קטן, למשל .. לאט לאט נכנסה לתודעה שאפשר גם אחרת. בא מועמד למנתח ואומר לו "שמע, אני רוצה שתעשה לי כמו שעושה המנתח ההוא...צלקת ניתוחית קטנה. 9 ס"מ.." המנתח נאלץ לשפר את שיטות העבודה שלו כדי להתאים וליישר קו עם מנתחים טובים אחרים. מנתח שממשיך לבצע גישה מיושנת לא יבואו אליו וגם יגידו עליו שהוא מיושן. כמו כל בעל מקצוע, אפשר לשפוט ולהביע דיעה באשר למיומנות של רופא. מה, כל הרופאים מקצוענים אחד אחד ? היינו רוצים, אבל לא. עוד דוגמא: מרבית המנתחים המבצעים את הניתוח לקשירת הקיבה בלפרסקופיה סוגרים את הצלקות הניתוחיות עם סיכות. דר´ סובחי, למשל, היחיד שמדביק את הצלקות האלה ולא שם אף סיכה אחת. הגישה שלו דורשת מיומנות מקסימלית. אני בטוח שכל אחד מהמנותחים פה היה מעדיף צלקת אסטתית יותר, לא ? וכשמנתח מבין שמעדיפים את סובחי ולא אותו בגלל שיטת סגירה אין לו ברירה אלא לעשות אותו דבר.

ורד *

New member
היי רויקו, בוקר טוב.../images/Emo42.gif

אחרי קריאת דבריך, נותר רק להגיד "והיא הנותנת", ברגע שנתחיל להתייחס לרפואה כאל תעשיית ארונות מטבח או יצור נקניקיות וניגרום לרופאים להתחרות האחד בשני על חשבון גופו של המנותח, אוי לנו הפציינטים.. מהסיבה הזו אסור לרופאים ולעורכי דין לפרסם את עצמם (פרט לשינוי הקטן שנעשה באיסור הזה לאחרונה). תחרות היא דבר בריא בכל ענף אחר מלבד הענפים הנוגעים ישירות בבריאותנו או בגורלנו (הכוונה לרופאים ולעורכי הדין). את הארונות במטבח ניתן להחליף ומקסימום יהיה חשבון בנק עם אובר יותר גדול, אבל תחום ההמלצות על רופאים שאתה גולש אליו, תוך כדי מתן ציון, אינו במקום, מישהו עוד יכול לחשוב שאתה מקבל משכורת מדר. סובחי על פציינטים שאתה שולח אליו. על החולה לבחור בעצמו את רופאו אחרי פגישות ושיחות עימו ולהעזר אולי במאמריך המפורסמים בפורום, מאמרים אובייקטיבים, בלי חוות דעתך על עבודתו של רופא זה או אחר. לזה קוראים "אתיקה" ואני בטוחה שדר. סובחי הוא רופא מעולה (כמו הרבה אחרים) שמכבד את חוקי האתיקה, ואת הפרסומת לעצמו הוא עושה בפורומים מקצועיים לחלוטין ולא זקוק להמלצות שלך. שבת שלום. נראה שהיא תהייה מקסימה. ורד.

רוייקו

New member
ורד וכל האחרים.. בהמשך לויכוח

האם עלי לשבח ולציינן מנתחים טובים ולשבח פחות מנתחים אחרים. שוב, אני לא רואה בזה משהו שאסור לי לעשות או פוגע. זו זכות שיש לנו והאפקט החיובי שיש לנו מיזה גדול. תתפלאו. כשנפתח הפורום ב IOL והחל לשגשג, שמתי לעצמי, לתת חשיפה הוגנת לשאר הניתוחים והגישות הניתוחיות (מלבד השיטה הבלעדית הרווחת בארץ היום)ובראשן מעקפי הקיבה. סובחי אז התנגד בתוקף מעל דפי הפורום לניתוחי המעקף(אפשר לחטט בארכיון הפורום שם וואלה ולראות את הדפים הראשונים של הפורום שם, כהוכחה) ואמר הרבה דברים בגנות מעקפי הקיבה, בכך שהם ראדיקליים מדי מסובכים מסכנים וכו וכו... אני המשכתי בשלי. התמדתי והתעקשתי שאלה הניתוחים המובילים בתחום הכירורגיה הבריאטרית (כירורגית השמנת היתר). לפני פחות משנה החל סובחי לבצע ניתוחי מעקף קיבה בגישה לפרוסקופית. השיטה תתפוס תאוצה, לדעתי, במהלך השנים הקרובות. האם אני לוקה בשיגעון גדלות ?? נחיה וניראה.

ורד *

New member
תבורך על כל מעשיך וב.....גדול !!!!

אבל..... זה עדיין לא מעניק לך שום זכות וסמכות לבקר רופא זה או אחר ולחלק לו ציון. אתה חושב ששיטה מסויימת תתפוס תאוצה בגלל קריטיקה שלך על רופא מסויים? להיפך, אם אתה בכל זאת גורם לאיזה שהוא לחץ ע"י העמדה שאתה נוקט על הרופא,זה רק יכול להזיק לפציינט כאשר הרופא יחשוש מציונים שמוענקים לו ע"י פורומים שונים ולא מקצועיים ויבחר שיטת ניתוח לא לפי מה שהפציינט צריך אלא לפי מה יהיה הציון והביקורת של רויקו. אני חוזרת וטוענת שכל עמדותיך צריכות להיות מובעות במאמרים וללא נקיטת עמדה וחלוקת ציונים. ואם אתה חושב שדר. סובחי התחיל לנתח בשיטה כזו או אחרת בגלל לחץ שלך, אז או שאתה תמים או שדר. סובחי אינו מקצוען. מה דעתך? נראה לך שדר. סובחי לא מקצוען? לכן תשאר בתחומי ניהול הפורום, תביא לנו מאמרים וחדשות, תעדכן אותנו במה שקורה אבל תן לרופאים לעבוד בשקט בלי לחלק להם ציונים, וכמובן בלי להלחיץ "לחוצונים" מעבר למה שהם כבר לחוצים. וכמובן שכל דברי נאמרים ברוח טובה וחיובית כחומר למחשבה ולא כמו ש"אמא באיה" טענה שלא בצדק שאני מוסיפה שמנים ומ"תעללת" תעלולים. שבוע טוב. ורד.

רוייקו

New member
לא נגיע להסכמה באותו עניין ולמרות

זאת, אקח לתשומת ליבי. תודה בכל אופן. שבוע טוב.

למעלה