רוי ליכטנשטיין עשה קופה על חשבון אמני הקומיקס?

רוי ליכטנשטיין עשה קופה על חשבון אמני הקומיקס?

רוי ליכטנשטיין נחשב לאחד האמנים המובילים בזרם הפופ ארט בעולם האמנות.
היצירות הבולטות שלו מבוססות על ציורי קומיקס שהוגדלו ועובדו מחדש על ידי ליכטנשטיין מבלי שאמני הקומיקס המקוריים קיבלו קרדיט או פיצוי על השימוש ביצירה שלהם.
אחד מאמני הקומיקס האלה הוא ראס הית', שבוחר להביע את תסכולו, איך לא, בקומיקס.

פרטים נוספים באתר "חורים ברשת"

mulon1984

New member
סיפור ידוע

אף אחד מהציורים של ליכטנשטיין הוא לא מקורי. כולם העתקה, כולל מקירבי.
יצא קקה.

TSan

New member
אמנות או נמות

ליכטנשטיין הוא לא הראשון ובטח לא האחרון...
אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה באמנות, אבל עד כמה שאני זוכרת זרם הפופ-ארט עמוס ברפרנסים והעתקות, אצל כמעט כל האמנים.
הערך האמנותי בעבודות כאלה הוא פחות הדימוי עצמו ויותר עצם הפעולה של העצמת דימוי קטישי ומיינסטרים.

mulon1984

New member
כן, אבל...

כן, ברור שלליכטנשטיין מותר לקחת דימוי מקומיקס ולצייר אותו בהגדלה ואז זה הופך לשלו.
סבבה.
אבל נהוג לתת קרדיט.
נהוג לבוא ולהגיד "שומעים? זה ציור של ההוא וההוא, אז תוסיפו את זה בספרי האומנות שלא יגידו שזה מקורי שלי וכאילו הועתק מקומיקס, סבבה?"

spidey 82

New member
כדברי מולי, סיפור ישן וידוע.

אע"פ שליכטנשטיין פעל מחוץ לגבולות המדיום, אפשר להוסיף גם את בוב קיין ואמני הצללים האלמוניים שלו. שלא לדבר על כך שהתרומה שלו ליצירת באטמן הייתה מועטה ביותר ועל חשבון הכותב ביל פינגר, שעד לאחרונה זכה להתעלמות מ-DC. או העתקת לא מעט מציוריו מרצועות קומיקס נשכחות.
&nbsp
יוצר מודרני יותר שלמרבה השמחה נדחק אל השוליים בשנים האחרונות, הוא פאט לי, מייסד Dreamwave (שפשטה רגל), שבשיא הקריירה שלו ושל הסטודיו צייר עבור וויילדסטורם וקומיקס של הרובוטריקים. מעבר לעובדה שהחברה שלו התמוטטה ולא שילמה כסף לכותבים וציירים, לי השתמש לא מעט בציירי צללים מבלי לתת להם קרדיט, וגם להם לא שילם.

למעלה