רוכבת מתחילה.. שאלה לי אליכם

מדי1983

New member
רוכבת מתחילה.. שאלה לי אליכם

התחלתי השבוע פעם ראשונה ללמוד רכיבה. האם זה ככה בהתחלה שפוחדים מהתנועות של הסוס, לא ברכיבה עצמה אלא כשמכינים אותו לרכיבה עם כל הציוד. האם זה יעבור אחרי תקופה שאני אתרגל אליהם? אני אשמח לקצת עידוד..

ווינגז

New member
ברור שכן../images/Emo13.gif

בגלל שזו חיה... ובין היתר חיה גדולה קצת
, מאוד טבעי לפחד בהתחלה, כשלא בדיוק רגילים לשפת גוף ולתנועה של הסוס. עם הזמן, כשתהיי יותר בחווה ותבלי יותר בחברת סוסים
, אין ספק שתתרגלי ותפסיקי לפחד מהם. ברוכה הבאה, אגב. איפה את רוכבת? ספרי קצת על עצמך.

אם אני מבינה נכון,../images/Emo107.gif

הפחד נובע מחוסר ההכרה שלך עם סוסים. בכל מקרה, לאט לאט, הביטחון יבוא עם הניסיון. תעבדי עם מישהו שמבין בסוסים ולאט לאט תתחילי ללמוד את השפת גוף שלהם, מתי הם רגועים, מתי הם עצבניים, איך צריך להתנהג לידם וכו'... עם הזמן אני מאמינה שהפחד יעבור. אני מציעה לך גם לדבר עם המדריך רכיבה שלך שירגיע אותך קצת. בהצלחה!

2eye

New member
אממ

כן, טבעי לפחד מסוס בהתחלה, ולא רק בהתחלה. טכלס, כשסוס ירצה לעשות לך משהו, את לא יכולה לעצור אותו. יש לנו סוס בחווה שמבין את זה, ולכן לא כולם יכולים אילו להוליך אותו לשטיפה וחזרה. אבל אם הזמן, הפחד הולך, כי מכירים יותר, ויודעים יותר.

שירלי317

New member
../images/Emo207.gifעדכון ותמונה קצת זוועתית

מלפני כמה ימים... הרקמות מתחדשות, החור מתמלא, העור המת נושר ונפתח וקים נהיית רק יותר ויותר עצבנית.. אבל יהיה טוב, זה נראה הרבה יותר טוב, אבל עדיין נראה נורא... הוטרינר אמור להוציא לה את הנקז שהוא כבר חסר תועלת כנראה מחר.. הוא כנראה גם יוציא את התפריםעוד כמה ימים. הבצקת כבר כמעט ונעלמה, אבל קים כבר מיואשת, ונמאס לה מכל הטיפולים, בשילוב עם תחילת החורף ועם הטרקטור שעובד בחווה בימים האחרונים, היא מאוד עצבנית ונמרצת, לא ממש נותנת כבר לגעת לה בפצע, התחילה קצת לבעוט כשנמאס לה.. אבל זה רק אומר שהיא גם מרגישה יותר טוב.. אני נשבעת שאם רק הייתי נותנת לה לרוץ עכשיו היא לא הייתה מפסיקה עד מחר בלילה, היא כל כך מלאת מרץ ואנרגיות ועצבים, היא צריכה את הוצאת האנרגיות בדיוק כמוני, רק שאני כבר מותשת להבדיל ממנה.. בריאות לכולם
מצטערת על התמונה המזעזעת...
זה גרם לי להבין שאני לא רפת לב כמו שחשבתי.. שוקלת להתנדב במרפאה וטרינרית (נראה..) הורוד שאתם רואים זה כבר רקמות שמתחדשות (גרנולציה או משהו כזה שהוטרינר אמר..) וכמובן שרואים את השריר..

JuSt A d i

New member
אבל זה נראה ממש טוב

יחיסית למצב שאני ראיתי את זה זה נראה שזה מתחיל להחלים

שירלי317

New member
בהחלט, מתחיל להחלים

והיום זה בכלל נראה טוב, הכל מתמלא במלא רקמה חדשה.. והבצקת נעלמה
אנחנו צופים שעוד חודש היא תהיה כמו חדשה.. אולי טיפה יותר משתדלים להישאר אופטימים

ווינגז

New member
../images/Emo18.gifתמונה קשה לצפייה

תמסרי למתוקה שתרגיש טוב... ליטוף ונשיקה גם ממני

סוני DSCH1

New member
זה

נראה טוב לא משהו קשה זה בטוח יעבור לה ותשאלי את הויטרינר שלך עם את יכולה להוצי אותה לטיול ביד בלי ריצה וכלום רק הליכה זה בטח יעזור

שירלי317

New member
זה היה הרבה יותר נוראי../images/Emo4.gif

אבל היא תעבור את זה.. כרגע זה יותר קשה לה מנטלית מפיזית, למרות שכואב לה מאוד והיא מאוד רגישה שם... הוטרינר המליץ כבר כמה ימים אחרי הניתוח והתפירה להוציא אותה לטייל קצת בחוץ.. ויצאתי איתה עד לפני כמה ימים פעמיים ביום כל יום לטיול הליכה רגוע במושב וגם מאחורי האורוות לאכול קצת עשב.. אבל בימים האחרונים היא מאוד עצבנית וגם כשאני מוציאה אותה כדי לשטוף לה את הפצע בחוץ ליד המגרש, היא מתחילה לנסות לרוץ ונבהלת מכל דבר.. היא מאוד לחוצה ונורא אנרגטית במידה שאני כבר מכירה טוב מדי, שעלולה להביא למעידות מתוך חוסר ריכוז וכל מיני אי נעימויות, ככה שאני מעדיפה פשוט כל פעם לשעשע אותה במשחק חדש ולשבת ולתת לה לכרסם לי את השיער, האף, האזניים וכל מה שבא לה.. וכמובן עושה לה מתיחות של הרגליים והצוואר...

סוני DSCH1

New member
סבבה

אני מקוווה ובטוחה שהיא תחלים מהר הפצע נראה פצצה זה טוב שאת עשה לה את המתיחות זה גם כיף לעשות אותם עם הסוס נותן

את תתרגלי../images/Emo13.gif

סוס הוא בעל חיים גדול וחזק, אבל אם זאת גם רגיש מאוד ועדין. כך שכל עוד הוא יודע שאת לא מאיימת עליו (והרי את לא, ככה זה לפחות נראה) הוא לא יעשה לך כלום. אחרי ששתהיי יותר בסביבה של סוסים את תתרגלי אליהם. משהו שמאוד יכול לעזור לך, תנסי לסמוך על הסוס שלא יקרה כלום, ואת תראי שלא יקרה כלום

ווינגז

New member
זה לא נכון../images/Emo18.gif. לתשומת לבך:

לא לגמרי. אסור, אסור, אסור לסמוך על הסוס ב100% כשלא מכירים את שפת הגוף שלו ולא יודעים איך להזהר ממה שיכול לקרות. סוס זו חיה גדולה וחזקה שלפעמים יכולה מאוד לסכן את האדם. כל עוד אין ידיעה מוחלטת וזיהוי מוחלט של שפת הגוף של הסוס [אוזניים, עצבנות], פשוט אסור לסמוך ככה על הסוס. סוסים לא עושים את הדברים האלו בכוונה, הם לא נושכים ובועטים מרוע (ואפשר להגיד שבעצם בעל החיים היחיד שיש בו רוע ותכנון מראש הוא האדם), אבל זה כן יכול להיות מאוד מסוכן אם לא נזהרים.

לא לסמוך במאה אחוז. חס וחלילה.

אבל אם היא תבוא לסוס ותפחד מכל תנועה שלו ותדאג כל הזמן שהוא יעשה לה משהו, זה לא יעזור לה. היא צריכה לסמוך במידה מסויימת על הסוס, אבל גם להיות עירנית למקרה שמשהו קורה. אף פעם לא לסמוך במאה אחוז, לא לזה התכוונתי
נראה שההודעה לא יצאה ברורה, אני מיד מטפלת בזה!

למעלה