רוכב אופניים הוא המקצוע הקשה ביותר בספורט, גם הבזוי ביותר

רוכב אופניים הוא המקצוע הקשה ביותר בספורט, גם הבזוי ביותר

איני מכיר עוד ענף ספורט בו מעירים את הספורטאים באישון לילה כדי לקחת מהם בדיקות דם ושתן.

איני מכיר עוד ענף ספורט בו באירוע הגדול ביותר שלו מגיעים לבתי המלון של הספורטאים, באמצע הלילה - שעות אחדות לפני תחילת התחרות, לטובת בדיקות לגילוי שימוש בחומרים אסורים.

אפשר לומר כי הענף, על רוכביו, הרוויח את זה ביושר, אבל זו תהיה צביעות במקרה הרע, אי הבנה ושליטה בחומר במקרה העוד יותר רע, או ימרנות במקרה הסתמי.

בלילה שבין שישי לשבת, בעודם ישנים, הגיעו מוצצי הדם ושואבי השתן (כן, אני כועס, בעיקר נגעל ובא לי לקרוא להם כך) לחדרים של הרוכבים בבתי המלון והעירו אותם לטובת בדיקות.

הכנה ראויה (המצריכה שינה) אינה דבר שצריך להתחשב בו.

הייתי רוצה לראות את אותם בודקים מגיעים לחדרו של מסי, או רונאלדו, ערב משחק חשוב, לא גמר ליגת האלופות, סתם משחק ליגה.
הייתי רוצה לראות את מוצצי ושואבי מגיעים לבית המלון של לברון, ערב משחק.

מנקודת הראיה שלי זו מצגת שווא, אשר נועדה להראות שמישהו עובד ולא שיטה הכרחית.

לא השוואה הוגנת כל כך

מעבר לדברים שציינת שהם כמובן נכונים (אישון לילה וכל זה). אופניים זה ספורט שיותר דומה לאתלטיקה מאשר לכדורגל או כדורסל. סמים יטו את הכף בצורה משמעותית למנצח מאשר בספורט קבוצתי. לפעמים אפילו מספיק 2-3 קטעים דומיננטיים כדי ליצור פער שלא ניתן להתגבר עליו. זה גם שונה מטורנירי ספורט אחרים. יש מעט חומרים אסורים, אם בכלל, שמסי, רונלאדו או לברון יכולים לקחת בשביל להבטיח לעצמם ניצחון. מבחינה פיזית, המשחק לא קשה להם, והם גם ככה בקושי נחים - הסיכון פשוט לא שווה את זה.
&nbsp
(כן, אני יודעת שיש יוצאי דופן, אבל לא מספיק בשביל לטשטש את ההבדל העקרוני הזה. מה גם שלמרות שהקבוצה מנצחת, זה עדיין ניצחונות אישיים באופניים.)
&nbsp
אם נשווה אופניים לסוגים אחרים של אתלטיקה, אז גם שם, כמעט בתום כל מקצה (ובוודאי בכל המקצים האולימפיים!) כל המשתתפים עוברים בדיקת סמים. ב-2012, חצי מהמשתתפים באולימפדיה עברו בדיקת סמים + כל מי שזכה במדליה. ביום ממוצע נלקחו 400 בדיקות.
http://www.bbc.com/sport/0/olympics/18849517
&nbsp
מה יקרה לדעתך אם באולימפדיה הבאה יגלו ש-20 מתוך ה-40 מקומות ראשוניים השתמשו בסמים? גם שם תהיה בטוח שיעשו להם בדיקות באישון לילה.
&nbsp

אופניים דומה יותר לכדורסל וכדורגל מאשר לאתלטיקה...

אלא אם כוונתך באתלטיקה למרוצי שליחים.

רק לפני כחודש וחצי ראינו איזו עוצמת סיוע קיבל ארו כשקבוצתו, אסטנה, הורידה פטיש אדיר על הדבוקה.
אז שני רוכבי אסטנה על דוכן המנצחים בג'ירו, עוד שלושה בתוך 25 המדורגים בראש וכל ההישג הזה הגיע בזכות שבוע שלישי בו הרוכבים של אסטנה היו פשוט בדרגת כח גבוהה משאר הקבוצות.

קבוצה במרוץ אופניים יכולה לעשות את ההבדל בין תהילת נצח לשכחה בנבכי הלא עשית דבר וכלום.

ronenal10

New member
נושא הסמים הוא נושא כואב וכאוב כבר שנים

להזכירך לפני יותר מ 10 שנים היה יום שביתה בטור, בגלל התנהגות דומה שהייתה במהלך הטור.
לגבי הטענה שבספורט הקבוצתי משפרי הביצועים פחות משמעותיים, מדובר בטענה שגויה לחלוטין.
כאשר שחקן כדורסל משחק 35 דקות, או שחקן כדורגל 75 דקות . כל תוסף שיקטין את מידת העייפות שלו ,שווה את משקלו בזהב.
רק שכדורגל וכדורסל הם ענפי ספורט המפרנסים רשתות טלביזיה. אז אף אחד לא יעז לבצע בדיקות של משפרי ביצועים לשחקני ענפי הספורט הללו.

rubber duck

New member
מי שאשם במצב הם הרוכבים

הרוכבים איפשרו לסימום להיות חלק מהמשחק
הרוכבים נהנו ( חלקם ) מהמצב

אבל ופה האבל הגדול
כיום , כשהמלחהמ בסימום היא אקטיבית
הרוכבים חייבים לקחת חלק במאבק מחד
ומאידך עליהם ליצור וועד או ארגון רוכבים
שיקח חלק אקטיבי מול הגופים הובדקים
ויקבע גבולות
גוף שיגן עליהם מפני ביקורת לא הגיוניות
גוף שימנע את המצבים הנ"ל
גוף שגם יוקיע כל רוכב שידעו בוודאות שמשתמש וזאת כדי ליצור מערך אמון

שרון

איני יכול לקבל את נקודת המוצא הזו

הרוכבים אשמים במה? שרצו תהילת עולם וזה מה שנדרש מהם לטובת אותה תהילה, פרנסה?

כמה אנשים יוכלו להיזכר במה שעשו כריסטוף בואסון ופליפה סמיאוני?

כבר סקרתי את הטור דה פראנס כששני אלו הקריבו עצמם מול דבוקות שלמות, בעיקר אני זוכר את התגובות של אוהדי טורדה/ארמסטרונג כשסמיאני הצטרף לבריחה וארמ סטרונג החליט בשם נקמה למנוע ממנו את התהילה.
זו חוכמה קטנה מאוד להציב את הרוכבים בראש פרמידת הנאשמים.
החוכמה היא לראות למה הם, הרוכבים, אלו המספקים לנו את ההצגות והדם שאנו צורכים, נאלצים להגיע למקום הזה.

דבר עם רוכבים מקצוענים ותדשמע כמה פעמים התירות להצטרפות למעגל משתמשי החומרים משפרי הביצועי הוא "אין מה להפסיד".
כששואלים אותו מה ההבדל בין רוכב ישראלי לרוכבים ממדינות אחרות זהו בדיוק הדבר הראשון שאני אומר:
"לרוכב ישראלי יש מה להפסיד".

rubber duck

New member
קרא בין השורות

הרוכבים אשמים
הם לא אשמים שרצו תהילת עולם / רוצים תהילת עולם
הרוכבים אשמים מאחר וכיום הם מודעים למצב
ובמקום להעמיד איגוד רוכבים ( דוגמאת איגוד רוכבי ה Motogp - שודאג לבטיחות ולרווחת הרוכבים )
הם שקועים באיך להשיג עוד טיפה המוגלובין
כן ההמוגלובין חשוב
אבל באותה מידה גם זכויותיהם חשובות
הקירקס הזה לא ינוע בלי הרוכבים
זה גם מה שבינו רוכבי ונהגי הgp
בלעדיהם אין הצגה
הם אלו שמביאים את הכסף ( בסופו של יום בלי רוכבים אין מירוצים ובלי מירוצים אין כסף ............ )

הם לא אשמים שהם רוצים לזכות בתהילת עולם
להפך , זו המתנה שהם נותנים לקהל ( וזה לא משנה בכלל אם מדובר בארמסטרונג או קוטנטאדור או פאנטאני או מרקס וכו ........... )

בשורה התחתונה
עליהם לפתוח את הפה
ולהגיד שהם לא מוכנים לזה !!!

שרון

למעלה