רוכב למרחק - ברווט 400 עונת 2016

tkatzir

New member
תמונה

עמית מוביל את הפלוטון במישורי בקעת עובדה.

אני לא מבין יותר מדי באופניים, ואם היו שואלים אותי, הייתי מסווג את האופניים שלו כ"אופני עיר."

טל.

ariasdo

New member
לעמית מגיע להיכנס לספר השיאים של גינס - 400 ק"מ באופני עיר

tulkin

New member
עם קצת מזל עוד שבועיים-שלושה, יהיה גם 600...

(פשוט כי לא סביר שאספיק עד אז לרכוש אופניים מתאימים יותר, למרות שזה בתהליך. אבל כמו שכתבתי קודם, זה לא תלוי בציוד. אפילו לא בכושר. אלא בעיקר אהבת הרכיבה. חציית המדבר ברכיבה זה אחד הדברים מרוממי הרוח ביותר שעשיתי מזה זמן רב).
&nbsp
מקווה שלא ניחסתי את עצמי עם הכותרת האופטימית

tulkin

New member
טל יכול להוסיף עוד פרטים, אבל נדמה לי שPBP רוכבים אנשים

על מכשירים הרבה יותר מוזרים והרבה פחות מותאמים משלי למרחקים כאלה.

tkatzir

New member
אני התחלתי לרכוב ברווטים עם ברומפטון

פעם אחת מישהו אמר לי: "אם ככה אתה רוכב כשאתה על ברומפטון, אז כשתרכוב על אופני כביש תהיה חזק מאוד!"
&nbsp
וזה ציטוט שאני עכשיו מעביר אליך!

&nbsp
&nbsp
לגבי ה PBP, אני חושב שאפשר לסכם את זה בקצרה, שכמעט כל HPV שאפשר לחשוב עליו - היה שם.
&nbsp
ב 2015 כיכבה קבוצה של 8 "רוכבים" עם Eliptigo, מתוכם 6 סיימו בהצלחה.
(חלקם השתתפו גם ב LEL 2013.)
&nbsp
טל.

tulkin

New member
כמה זמן לקח לך לעבור מברומפטון לאופני כביש?

(וסתם מתוך סקרנות - למה התחלת מבומפטון, ומה שכנע אותך בסוף לעבור לאופני כביש, וכמה/למה/במה שונות אופני הכביש שלך מאופני הקרבון הממוצעות שרואים במשולש ובמרובע בשבת בבוקר?)

tkatzir

New member
רכבתי על הברומפטון במשך 4 עונות מלאות

החל מ 2006 ועד 2009, כולל.

זה כלל את כל הברווטים, הרוב המכריע של הרכיבות החודשיות (2 רכיבות חודשיות למרחק 200 ק'מ כל אחת היו עם פיקסי,)
ו 3 ברווטים ארוכים: PBP ב 2007, 1001 Miglia ב 2008, LEL ב 2009.

התחלתי לרכוב עם הברומפטון מסיבות פרקטיות: הם לא תופסים הרבה מקום.
הסיבה למעבר לאופני כביש היא אישית.
בעיקרון, יכולתי להמשיך עם הברומפטון עד עכשיו. הם עדיין שמורים אצלי, ומוכנים לרכיבה.

לגבי השוואה לאופני קרבון שרואים במשולש ובמרובע בשבת בבוקר:
קטונתי. למעשה אין הבדל בכלל. כשאתה מעמיס את האופניים עם תיקים לברווט 400 או 600, אז הבדל של כמה ק'ג זה זניח. שלא לדבר על עודפי הק'ג שאנחנו סוחבים סביב המותניים.
ואם מישהו יספר לך בובע מייסעס על כיווניות הקרבון, או השרף המיוחד שהשתמשו בו, אתה יכול לענות לו באדיבות שעדיין אין מזלג קרבון שמתקרב למזלג Reynolds 853 (אפילו Reynolds R, אבל לא נגזים...) או שווה ערך של Columbus, או כל חברה אחרת.

"מישהו" (שם מלא שמור במערכת) אמר פעם שבלילה באמצע RAAM - אין לו מושג על איזה מאופניים שלו הוא רוכב (הכוונה לקרבון או "כל דבר אחר")

caveat emptor:
כל הנאמר לעיל מתייחס אך ורק לרכיבות ברווט או דומות, ואין להסיק מכך לגבי רכיבות שקשורות לתחרותיות כלשהי.
במקרה זה, יש את הכלל שניסח רבי (אני מניח שהוא כבר קיבל את ההסמכה שלו לרב...) בוטן מתוק בקרקס, שאמר: "עד שלא תרד בנס הרים מ 17 דקות, אין לך מה לשדרג את האופניים"

טל.

tulkin

New member
לרדת את נס הרים ב17 דקות אני דווקא יכול

לעלות, זה כבר סיפור אחר...
&nbsp
תודה על התשובה המפורטת.

ItsikH

Member
ב-2007 ראיתי רוכב על משהו שהברומפטון לידו נראה כמו
"אופני מירוץ", משהו ספק מתקפל, והאוכף שלו היה במצב התפרקות מתקדם, ועדיין נראה לי שסיים. וזה מבלי להזכיר את אופני השכיבה לסוגיהם הרבים, כולל "דחיק-סליק" אחד.

tulkin

New member
הייתי בטוח שבקעת עובדה זה שטח עירוני, לא?

תמונה יפה בכל מקרה, אבל גם קצת מטעה. זה לא שאני הובלתי את הדבוקה, אלא שיצאתי עשר דקות לפני כולם מסיירים, ועשית איתי חסד וצילמת אותי בדיוק כשהשגתם אותי, וחסכת ממני את הצילום שלי משתרך מאחור, או מתחבא בתוך הדבוקה.

אמנם סיימתי את הברווט בהצלחה, וזה היה כיף אדיר ותחושה של הישג, אבל אין ספק שכל שאר הרוכבים נמצאים לפחות ליגה אחת מעלי ביכולת ובנסיון, ובמובן מסויים ללא עזרתכם פה ושם ייתכן שלא הייתי מצליח לסיים - אז גם מילת תודה לכולם על העידוד התמיכה, וההובלה במהלך חלקים רבים (למרות ששוב, חלק גדול מהדרך רכבתי לבד).

מצד שני, אני חושב שזה שסיימתי בהצלחה כן מראה שהעיקר ברכיבת ברווטים (עד כמה שנסיוני המוגבל מראה) הוא שהתמדה, נחישות ואהבת הרכיבה חשובים יותר מאשר כושר גופני (שלי ממוצע לגמרי) וציוד מקצועי (שלי ההיפך מזה). גם מזל צריך, כמובן. שוב לא היה לי פנצ'ר, ולמרות שכן סבלתי מקצת בעיות טכניות במהלך הרכיבה, התקלה הטכנית שהיתה עלולה להרוס לגמרי את הרכיבה לגמרי קרתה ברחוב אבן גבירול בת"א ואיפשרה לי לדדות עד קו הסיום, בלי להתייחס אליה ברצינות.

להתראות בברווט 600

tulkin

New member
איזה תמונה מדהימה.

גם אני ניסיתי לצלם את הפריחה הנפלאה בנגב ואת שאר הנופים שאני אוהב - אבל לא יצאו לי כאלה תמונות יפות.

למעלה