רוכב מתחיל

vaadkita

New member
רוכב מתחיל

שלום, אני רוכב אופניים מתחיל, וברצוני להתחיל ברכישת אופניים, לאו דוקא חדשות, מתאימות לכביש ושבילים. האם אפשר לקבל עיצות
והמלצות
מתאימות ב"ים" המידע ? תודה.

vaadkita

New member
צודק. שכתי לציין ...../images/Emo163.gif

התקציב הוא עד 200 ש"ח. אני מבין שזה צריך להיות משומש. עברתי את הלינקים המצורפים וקצת קשה לי לדעת מה מומלץ למתחיל שכמוני. תודה על העזרה.

נהוג לחשוב שהמחיר הזה נמוך מדי

לצערי, המחשבה הזאת נכונה. גם המשומשים הכי פשוטים שיעניקו לך איזושהי תחושה של רכיבה נורמלית יעלו יותר. נדמה לי שכל אופציה במחיר שציינת אינה מאפשרת לקנות אופניים אמינים במידה מספקת בכדי לרדת מרכיבה פשוטה ברחובות העיר.

vaadkita

New member
איציק, התכונתי 2000 ש"ח. אמרתי כבר

שאני חדש? אז סליחה. עד 2000 ש"ח, זה התקציב. ואני ממש לא מוצא מקום שכל ים המידע הזה שאוכל להתחיל ממנו. יש לך רעיון? תודה.

כפי שהמלצתי קודם למעלה (כנס)

יש לך את המרידה MATTS 300 ברוזן ומניץ או את ההארו V1,2,3 במצמן (תיבדוק מה מתאים לך יותר)

vaadkita

New member
רוכב מתחיל

שלום, קודם כל תודה על האינפורמציה. ברצוני לחדד מעט את הדברים: קניתילבת שלי (גיל 11) אופניים מסוג GIANT YUKON se [על פי המלצת חבר] ואני מעוניין, לפחות בהתחלה, לרכב איתה בפארקים בעיקר ואח"כ ברכיבת שטח ברמת שבילים המיועדים לאופניים. הסוגים שהמלצת לי הם אופניים חדשים (האמנם?), האם יש סוגים אחרים שהם יד שניה ואולי מתאימים יותר לצרכים שפרטתי למעלה? האם יש עוד משהו שאני צריך לרכוש או לדעת בשביל התחלה? שוב תודה.

אני הייתי בדיוק כמוך

גם אני התחלתי לרכב על האופניים של הילדה של Raligh A3 מידה 18 ואחרי זה קניתי אופי שיכוך מלא יד שניה. ועכשיו למסקנות הג'יאנט אופניים טובות אך לדעתי המידה שקנית לביתך לא מתאימה לך וזה יגרום לך לסבל וקושי אם תרד לשטח כל עליה קטנה אתה תוציא את נשמתך בעוד שתראה שכולם עולים בקלות יחסית. למצוא אופניים יד שניה זה לא קל וצריך סבלנות מצד אחד ומישהו מקצועי שמבין ויכול לבחון את האופניים המועמדות אם אין בהן פגיעות חמורות. להערכתי תוכל למצוא אופניים לא רעות בכלל בתקציב הנ"ל. זנב קשיח משומש במצב טוב ומאובזר ברמה טובה אם תבחר שיוך מלא אני מעריך שהאבזור יהיה נחות יותר.

vaadkita

New member
תודה והמשך

האם אתה מכיר סוגי Giant שמתאימים למטרה שלי? כמו כן, סליחה על השאלה אבל לא הבנתי את ענין הזנב והשיוך "זנב קשיח משומש במצב טוב ומאובזר ברמה טובה אם תבחר שיוך מלא אני מעריך שהאבזור יהיה נחות יותר. " האם מילון המושגים שלי לוקה בחסר? אשמח לשמוע הסבר נוסף.

uritour

New member
קניית אופניים יד שניה...

בתור סטודנט דלפון שקנה שלושה זוגות אופני הרים משומשים (לא להיבהל, לא את כולם ביחד), אני בהחלט ממליץ על האופציה הזו, ויסלחו לי יבואני האופניים ובעלי החנויות למיניהם. אין לי ספק שבמחיר שאתה מוכן להשקיע, תוכל למצוא אופניים איכותיים יותר בשוק המשומשים, אתה צריך רק להיות מוכן לחפש (הרבה או מעט, זה תלוי במזל) ולעתים להחליף רכיבים מסויימים באופניים. באופניים משומשים אתה גם מפסיד הרבה פחות כסף במכירה. אני מסכים אתך גם שבסכום הזה עדיף לך להתמקד באופני זנב קשיח, שגם יציעו מערכות עדיפות וגם יהיו קלות בהרבה, מה שמאד יקל עליך בטיולים ורכיבת שבילים סטנדרטית. המלצתי - צא לשטח וחפש. ה"שטח", במקרה זה, הוא בעיקר האינטרנט (הפורום ואתר "הרים", בעיקר) וגם חנויות אופניים המציעות יד שניה מטרייד-אין. מניסיוני, החיפושים משתלמים בסוף. תוכל לשאוב מידע שימושי לגבי הדגם אותו אתה שוקל לקנות מסקירות של רוכבים באתר הרים ובאתרים בחו"ל, כגון www.mtbr.com . בהצלחה, אורי.

timon1

New member
מה הגובה שלך?

אם מדובר על 170-160 אז יתכן ויש לי משהו שיכול לעניין אותך

timon1

New member
מדובר בקליין פולס מידה "16

מודל 96' במצב מצוין, אני חושש שזה יהיה קטן מדי. איפה אתה גר אפרופו?

למעלה