רולדות שמרים ראשונות אחרי הפסח+המלצה
לזיגוג שמנת חמוצה של ביזול.
החצי ואני נהננו מכל ביס מעוגת השמרים קינמון שנדגמה הבוקר. גם כי ראשונה לאחר הפסח, אך באמת יצאה נהדרת וזה המקום להמליץ על זיגוג שמנת חמוצה ל ביזול:
לא אוהבים אצלי גבינות ולכן תמיד נמנעת מזיגוג גבינת שמנת על עוגות בחושות (גזר ועוד) ושמרים, כמנהג יוצאי אמעריקע, ובמקום משתמשת בזיגוג חלב/מים ואבקת סוכר.
אממה, לפני פורים ביזול הזכירה זיגוג שהיא מכינה, דמוי גבינת שמנת, מחמאה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומיד ידעתי שחייבת לנסות אחרי פסח.
וכך הכנתי:
כשלוש כפות חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר
2 כפות גדושות שמנת חמוצה.
ערבבתי, הוספתי טיפה א. סוכר כדי שיהיה יותר מוצק וזיגגתי.
טעמנו הבוקר - נהדר! החצי לא התלונן! ויותר זול מלקנות גבינת שמנת שאח"כ שוכבת במקרר חודשים.
ביזול - תודה רבה לך על רעיון נהדר!
לעוגות בתמונה השתמשתי בבצק טויזר "מרוכך" - פחות קמח (ארבע כוסות) על אותה כמות נוזלים. רך מאד בהתחלה אך מתמצק לאחר התפיחה.
מילויים:
קינמון (חמאה, סוכר חום+לבן, קינמון, מוסקט, מלח)
שוקולד: מהספר Jerusalem של אוטולנגי ושות', טרם נטעם.
לימון - לפי Flo Braker שיעלה הכירה לי, עם שינויים (בגדול: חמאה, קליפת לימון+תפוז, סוכר, מיץ לימון).