רולרים- אז מי הרולס רויס????

ericd

New member
רולרים- אז מי הרולס רויס????

מי מייצר את הרולר החזק ביותר ??? (spining reel) רולר שישרוד זמן רב , רולר שמיועד להטלה רחוקה ולדגי ענק?? האם shimano או penn או אולי mitchell. מבקש המלצות מהמנוסים ......

ramihann

New member
לגבי רולרים

אני לא כל כך מתמצא במה שקורה היום בשוק העולמי, אבל בעזרת האינטרנט אפשר לקבל כל מידע לגבי יצרנים, דגמים, ייעוד כל דגם ואפילו מחירים. לגבי שמות יצרנים, ממה שאני מכיר משנים עברו, Penn היא יצרנית אמריקנית ותיקה ומומלצת, בייחוד לגבי רולרים גדולים לעבודה מאומצת, דיג בים הפתוח וכו´. מוצרי "פן" מהווים רכישה מומלצת לטווח ארוך (בדרך כלל לכל החיים). Shimano היפנית היא יצרנית מומלצת בהחלט לכל מה שקשור בגלגלים, גלגלי שיניים, ממסרות וכו´, וכמובן גם לרולרים מכל הסוגים. Mitchell הצרפתית, לפי מה שראיתי בשנים האחרונות, ירדה קצת מגדולתה (כאן בארץ עיקר המוניטין שלה נבע מן הביקוש שיצרו למוצריה חברינו יוצאי צפון אפריקה, שהכירו את החברה בארצות מוצאם בעלות האוריינטציה הצרפתית). כיום מוצרי מיטשל הנמכרים כאן בארץ הם מוצרים זולים יחסית, ויש לי חשד שהם מיוצרים במזרח הרחוק (כמו אצל כולם, אגב). חברה נוספת שמייצרת מוצרים משובחים ביותר היא Abu Garcia השוודית. המוצרים מצטיינים בעיצוב סקנדינבי היי-טקי, ברמת דיוק גבוהה ובאיכות משובחת ביותר - עוד השקעה מומלצת (אם כי לא זולה) לטווח ארוך. באנגליה קיימות מספר חברות שמייצרות רולרים בעבודת יד (בעיקר ל-Fly Fishing, מי שמכיר). החברה המוכרת ביותר, לפי מיטב זכרוני, היא Hardy, אך קיימות חברות נוספות. כל רולר מתבצע לפי הזמנה ובעבודת יד מהתחלה ועד הסוף, ברמת דיוק שלא תאומן. הקליינטים - בעיקר מיליונרים יפניים מופרעים שמוכנים להיכנס לרשימת המתנה למשך שנתיים-שלוש. ברור לכם שבמחירים שלהם אף אחד לא ממש לוקח את הרולר לדייג... חברות נוספות שאני מכיר הן Daiwa המייצרת סדרות שונות ברמות שונות של איכות ומחיר, והחברה האמריקנית Zebco, שמייצרת ציוד עממי וזול באיכות טובה בהחלט. קיימות, כמובן, יצרניות רבות, הן באירופה, הן בארה"ב, הן ביפן והן במזרח הרחוק. כמו בכל תחום, Sky is the Limit ואין גבול לסכומים שאפשר לשלם על ציוד ממש משובח. כמובן שמרמה מסויימת והלאה המחיר כבר אינו משקף את התמורה אלא רק את הסנוביזם והפלצנות של הקונה. כמו בכל תחום, גם כאן כדאי לעשות את שיקול העלות-תועלת או מחיר-תמורה. אל תשכחו שמדובר בסך הכל בתחביב, ואם זה לא כך - אז עדיף תמיד לרכוש ישירות את הדגים... ברכות לכולם.

ericd

New member
תודה לרמי למי יש עוד המלצות

אני מחפש המלצות ספציפיות ( שם יצרן ודגם)

קצת המלצות לרולרים

פאן ארה"ב דגם 8500 ברמת מחירים של 700 עד 900 שקל BAM 510 או 610 ברמות מחיר של 550 ועד 700 שקל מיצל אורקה 80 פרו 5 לאגרים רמת מחיר של כ600 שקל מיצל אורקה 80 פרו ללא קשת 3 לגרים רמת מחיר 550 שקל דאיווה די אף 3500 3 לאגרים כ650 שקל בערך אבל כמו שאמרתי יש עוד עשרות חברות טובות לא פחות.. ברמות מחיר נמוכות יותר...

Rembi

New member
במילה אחת.

אם אתה מוכן להשקיע כסף, במילה אחת, Shimano רמבי נוריאל.

Rembi

New member
איזה דגם ?

איזה דגם ? לאיזה סוג של דיג ? ישנם סוגים רבים של רולרים מכיוון שישנם סוגים שונים של דייג, אם תתן לי יותר פרטים בנושא הדייג שאתה מתכוון לבצע, אולי אוכל לנקוב בדגמים יותר ספציפיים. בהצלחה, רמבי נוריאל.

ericd

New member
רון בחייך אתה יודע כמה סוגים יש

אני צריך עצה ספציפית

למעלה