רולרים

trout

New member
רולרים

ראיתי שלרב הדייגים בארץ אלה שדגים בים וגם אלה שדגים במים מתוקים יש רולרים ענקיים , רב הרולרים האלה מסוגים להכיל לפחות 200 מטר של חוט 0.4 . מדוע לא משתמשים ברולרים קטנים יותר פחות כבדים , מילא המקסימום שמגיעים זה 100 מטר , וחוץ מזה ראיתי חוטי 0.35 ו 0.3 חזקים ולא יקרים במיוחד , הם חזקים יותר מ0.4 הרגילים .

DJ69

New member
תלוי בצורת הדייג

אני לדוגמא משתמש ברולרים קטנים מאחר ואני דג בעיקר בשיטת "בולוס" אם אתה רוצה לדוג בחטיפה לדוגמא אתה צריך רולר הרבה יותר מסיבי ולפיכח גדול. ברוב המקרים לרולר גדול יש גיר עם יחסי העברת כוחות יותר גדול.

rondadon

New member
דיג מסירה בעומק

רולר עם משקולת ופיתיון (גמברי / סבידה / דג) זורקים לעומק לא רחוק מהסירה ומחכים...

אוריא

New member
רולרים.

השאלה הזאת שווה מאמר שלם. הרולר והחכה הם מכלול. והם, ביחד עם שיטת הדייג, יקבעו איך המכלול הזה יראה. אם אתה דג ממרינה סביר שתצטרך הטלה ארוכה ככל שניתן. לכן תצטרך מקל ארוך כ-4 מטר. מקל כזה על מנת להוריד לו את המשקל הכובד למטה צריך שיהיה רולר מסיבי למטה. את משקל הכובד אנחנו רוצים למטה על מנת להטיל רחוק. הסיבה היא פחות החוט אלא יותר ההתאמה בין הרולר למקל. אם אתה מז´רז´ר והמקל שלך יותר קצר. תוכל להשתמש גם ברולר יותר קטן. לדעתי הרולר צריך להכיל 100 מטר חוט. מי שגמר פעם 100 מטר חוט בדייג שהוא לא מסירה, יותר מפעם אחת - שיקום. עובי החוט הוא נושא רגיש. לדעתי, אם אתה יודע לעבוד עם הקלאץ´ כמו שצריך והשטח שאתה דג בו פנוי, אין שום צורך בחוט עבה. 0.3 זה החוט המקסימלי שצריך להשתמש בו, והגיע הזמן שנפסיק לדוג מרמירים עם חוט 0.5. נעשה ניתוח קצר של העינין הזה. חוט 0.3 פשוט יכול להחזיק לפחות 7 ק"ג. לא יודע כמה פעמים יצא לך לדוג דג במשקל כזה אבל נניח שכן. נוסיף לזה את העינין שהדג במים ושוקל פחות ונוסיף את עינין הקלאץ´ שמבטל לפחות חלק מהעומס של ההשתוללות של הדג - זה אמור להספיק. הקרסים הקשורים שחלקנו קונים, מישהו שם לב איזה חוט יש שם? פחות מ-0.3. וזה החוט - שמחזיק את הדג. עוד דוגמא - דייגי בוס שהולכים על בורי שמים מקסימום חוט 0.25 אחרת הבורי רואה את החוט ולא אוכל. הלוואי על שנינו הבורים שאני ראיתי שמוציאים עם חוט כזה...במידה והשפיץ לא נשבר. בקיצור, הגיע באמת הזמן שנפסיק להשתמש בחוט 0.5 בשביל לדוג מרמירים. אני רואה פה ויכוח מתקרב ?

biker_il

New member
קבל ויכוח

קמתי!!!!! יצא לי כמה פעמים לעבור את המאה מטר בזריקה עם חכה טלסקופית ורולר פעם אחת גם איבדתי את כל החוט כי הוא לא היה קשור לרולר

ה ד י י ג

New member
אורך חוט...

לפי דעתי אתה טועה, כי אורך החוט ברולר לא משמש אותך לפעם אחת, כלומר מה יקרה אם זרקת רחוק והחוט נקרע או נתפס בסלעים או שדג קרע אותו, מה תעשה אז ? תשאר עם 50 מטר חוט? לכן אני שם אפילו 300 מטר וזה מספיק לי להמון זמן. תחשבו על זה....

paluta

New member
חבל על הוויכוח

קשה לי מאוד להאמין שהצלחת להשליך 100 מטר חוט בהטלה אחת גם עם השתמשת במשקולת של 1 ק"ג - יתכן ואורך החוט היה קצר לכל היותר עם משקולת של 120 גרם תוכל להניף ולהטיל מרחק של 40 מטר אבל לא משנה העיקר שתצליח לדוג

paluta

New member
הבהרה רצויה בנוגע לחוט

חוט שרשום עליו שמסוגל לשאת 7 ק"ג הכוונה ל-7 ק"ג כוח משיכה תפשתי פעם דג ששקל כ- 3 ק"ג אבל כוח המשיכה שלו בעת המאבק הגיע ללפחות פי 5 (תלוי בסוג הדג)כך שסוג החוט מאוד חשוב ישנם חוטים של 0.3 ו 0.35 שמסוגלים לשאת 14 ו - 18 ק"ג כוח (תוצרת איטליה ותוצרת יפן) בעלות של כ - 24 ש"ח ל100 מטר וישנם חוטי דקרון מסוג ספיידר ליין וברקלי בעובי של 0.3 שיכולים לשאת עד 22 ק"ג כוח

חוט ..רולר.. חכה .. ומשקל

רולר בעל שפולה גדולה . בעל יכולת קיבול של חוט רב.. כלומר כ300 חוט 40 לדוגמה.. וחכה בעלת טבעות גדולות ישחרר חוט טוב יותר מאשר רולר קטן וחכת טבעות קטנות.. צר לי לידע את חלק מהאנשים כאן.. רולר בינוני וחכה בינונית עם משקולת בין 80 ל100 גרם . ניתנת להטלה בקלות למרחק של מאה מטר ויותר.. תלוי זוית הטלה. זוית שחרור.. גמישות החכה.. ועוד כמה פרמטרים.. לגבי המשקל שרשום על כל גליל חוט.. הינו משקל קריעת החוט במשיכת משקל על 100 מטר אורך.. חוטי הבד.. דקרון .. רשומים בעיקר בליברות.. אצלנו ישנם נקודות נוספות המשפיעות .. א. תפישת משקולת בחול או קרקעית ים .. אנחנו מפעילים יותר כוח למשיכה.. התחכחות בין סלעים.. .. שיפשוף החוט בסלעים.. ונקודות חיבור בין חוט לחוט.. מחלישות אותו.. לכן רוב דייגי הרולר משתמשים בחוטים של בין 40 ל50 עובי חוט.. נ.ב חוט שעבר פעם פעמים ים , מלח , שמש, חול , ולא נשטף טוב .. נחלש עם הזמן.. ב, רולר גדול הינו גם רולר שבדרך כלל מסיבי יותר הן בעבודה והן בהחזקה.. רולרים קטנים יותר משמשים בעיקר .. אגמים ..נחלים.. אזורי ימות שקטים מפרצים קטנים וכד" היות ושם אין צורך בהטלה חזקה ורחוקה..כנ"ל גם לגבי חכות באורכים שונים.. והגמישות שונה..

Rembi

New member
רולרים וציוד דייג.

שלום, לדעתי האישית הגישה שבה רוב הדייגים קונים ציוד או משתמשים בציוד מעט שגויה, בדרך כלל הדבר נובע מחוסר ידע ומאי הבנה של "כללי המשחק" הנכונים. לעיתים רבות אני רואה קומבו של רולר וחכה שמסוגלים להרים מינימום טנק מרכבה כאשר הדייג שמתבצע הוא לדגים בעלי משקל וחוזק משיכה פי אלפי מונים קטן יותר... בעת רכישת ציוד לדייג, ראשית יש לנתח את סוג הדייג שאתה מתכוון לבצע ואת המגבלות שעומדות לפניך. באותה מידה שיש רכב כביש מהיר ביותר וכניגוד רכב שטח 4X4 כאשר לכל כלי רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו. גם בתחום הדייג ישנם סוגים שונים של חכות ורולרים לסוגים שונים של דייג. מרבית הדייגים רוצים "להטיל כמה שיותר רחוק" ולכן מצטיידים ברולר מאסיבי, עמדה זו שגוייה בבסיסה ! לדוגמא, אם אתה דג מהמרינה, איזה סיבה יש לך להטיל 200 מטר לתוך עומק הים ? רוב הסיכויים שהדגה שאתה מחפש תהייה ב "DROP OFFS" שאותם אתה יכול לזהות לפי כהות המים, מניסיון אין צורך להטיל על "עיוור" לקילומטר וחצי ללא אפילו אפשרות קטנה לראות לאן ההטלה הולכת. במיקרים שכאלה לדעתי אין צורך ברולר בעל יכולת להטיל למרחקים ארוכים ביותר. לעומת זאת, אם אתה דג מהחוף ורוצה להגיע ל "CHANNELS" אכן תצטרך רולר מאסיבי יותר בכדי לעבור בהטלה את משברי הגלים הראשונים. בחירת החוט צריכה,שוב, להתבצע בהתאם לסוג הדגים שאותם אתה שם לך למטרה, איזור הדייג, החכה שבה אתה משתמש, והמשקלים שאתה רוצה להטיל. כדוגמא אישית כשאני הולך לדוג אני מצטייד בשני "SPOOLS", שעל האחד ישנו חוט עבה יותר, ובשני דק יותר. (זרזור ודייג בפיתיון) ברמת הבסיס, המטרה זה להיות קל ככל שהתנאים מאפשרים לך ! דגים לומדים מהר מאד וחשים בחוט דייג, כמה מוזר שזה נשמע. כדרך אגב, מרחק ההטלה בעיקרו נשען על קשיות ראש החכה. ולאו דווקה כח פיזי ! אני בטוח שמרחק ההטלה שאני מטיל עם 15 גרם לא יפול בהרבה ממרחק ההטלה שמישהו יטיל עם 80 גרם. (כמובן שישנה חשיבות לראש החכה !) שם המשחק זה "ניתוח" איזור הדייג, משקלים אותם אנו מעוניינים להטיל, וסוג הדגים שאותם אנו רוצים לדוג. אני מצרף מאמר שכתבתי בזמנו לגבי ציוד, אני יודע שזה לאו דווקא בנושא רולרים אבל בהחלט יכול לשמש לעזר. בברכת חג שמח, ולא לשכוח שזה רק ספורט ! רמבי. המאמר - בחירת ציוד – בחירת חכה. בחירת ציוד נכון מהווה משקל מהותי בהצלחת הדייג, כמובן שישנם גורמים רבים שנכנסים למדד ההצלחה, אך הבסיס הוא לגשת לדוג עם חכה שמותאמת לסוג הדייג שאותו אנו הולכים לבצע. במסמך זה אסביר על חשיבות אורך החכה וכיצד סוגים שונים באם לידי ביטוי בשיטות דייג. ככלל, אתה תמיד צריך להתאים את קשיות ראש החכה לטווח המשקלים שבו אתה מתכוון להשתמש, לאחר מכן אתה יכול לקבוע את חוזק שאר גוף החכה. תנועה – מהירות ראש החכה, נקבע על ידי שילוב קשיות ראש החכה וזנב החכה. כמדריך, חכה שצריכה להטיל משקלים קלים ולהוביל דגים גדולים תצטרך גוף בעל תנועה מהירה, וחכה שצריכה להטיל משקלים כבדים ולהוביל דגים קטנים גוף בעל תנועה איטית. קביעת אורך חכה הוא נושא לא פשוט, אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות הבאות – האם החכה תשמש להטלות רחוקות או קרובות ? האם היא תשמש לתפיסת דגים גדולים או דגים קטנים ? האם תשתמש בחכה מסירה,חוף או מזח ? האם היא תשמש לדייג במקומות צרים או ים פתוח ? ולבסוף, באיזה סוג משקלים אתה מתכוון להשתמש ? הנה כמה דוגמאות להמחשת חשיבות שאלות אלה לקביעת סוג החכה. דייג במקומות צרים (מבנה) מתאפיין בדרך כלל בשימוש בחכה קצרה יחסית, כמטר שבעים לערך . הסיבות העיקריות לכך הן הצורך להטלות מדויקות יותר, כמו כן, חכה קצרה וחזקה מתאימה בצורה אידיאלית לשליטה מקסימלית בדג במצבים כאלה. שימוש נוסף בחכה קצרה מתבצע בעת דייג בנהרות,נחלים וערוצים. ברוב הזמן, דייג באזורים אלו לא מצריך מרחק הטלה גדול במיוחד. כאשר אנו משתמשים בסירה, חכה קצרה תספק לנו מענה מתאים מהסיבה שאת רוב המרחק למקום בו אנו מעונינים להטיל ניתן לכסות בשימוש הסירה. בדייג מהחוף, מרחק ההטלה הופך להיות יותר משמעותי וחכה ארוכה יותר תספק מענה מתאים לסוג דייג זה. כמו כן, רוב חכות "החוף" מצוידות בידית אחורית ארוכה יותר שמותאמת להחזקת החכה בשתי ידיים בעת ההטלה דבר שמספק אופציית הטלה בעלת כוח רב יותר. דייג מהמזח מתבטא בעיקר בסלעים רבים. בדייג באזור זה, חכה ארוכה תשמש אותנו בצורה האידיאלית מכיוון שחכה ארוכה יותר תעזור לנו "לעקוף" את הסלעים בעת משיכה חזרה. המטרה היא לבחור את סוג החכה לסוג הדייג שאנו מעונינים לבצע,למבנה הטופוגרפי של אזור הדייג, לכמות המשקלים שאנו מעונינים להטיל ומשקל ממוצע של הדג אותו אנו שמים לנו למטרה, כל האלמנטים הללו באים לעזור לנו להשיג את התוצאות המרביות ביותר. לעיתים רבות, דייגים משתמשים בציוד "כבד" כאשר הם יכולים לקבל תוצאות דייג טובות יותר בשימוש בציוד קל יותר. הבסיס הוא להשתמש בציוד הקל ביותר במגבלות אזור הדיג בו אנו דגים וסוג הדג שאנו שמים לנו למטרה. בדרך כלל ניתן למצוא את המידע על טווח המשקלים המומלצים להטלה, עובי חוט המומלץ לשימוש ואורך החכה, על גוף החכה מעל לידית האחיזה. חשוב לשמור על הטווחים המומלצים בכדי לבצע שימוש מקסימלי, אפקטיבי ולהאריך את חיי החכה. להארכת חיי החכה והרולר, לאחר דייג במים מלוחים יש לשטוף במים מתוקים את החכה ומובילי החוט בחכה בכדי למנוע התפתחות חלודה. בעת שטיפת הרולר יש לסגור את הקלאץ´ בכדי למנוע כניסת מים למערכת השיניים הפנימית, לאחר הייבוש ניתן לשחרר את הקלאץ´. מים מלוחים משפיעים על אורך חיי החוט לכן יש לוודא שגם החוט נשטף כראוי. פעולות פשוטות אלה יאריכו את חיי החכה ויאפשרו לכם ליהנות ממנה לזמן רב יותר ! אספו את הפסולת אחריכם ובאיחול דייג מוצלח, רמבי נוריאל.

למעלה