רומח הדרקון, סופסוף המצב מתחיל לזוז

PdLrAaTgIoNnUM

New member
רומח הדרקון, סופסוף המצב מתחיל לזוז

לאחרונה התחלתי לראות יותר ויותר ספרים של רומח הדרקון בחנויות הספרים (וכשאני אומר ספרים אני לא מתכוון ל 10 שתורגמו לעברית אלא לספרים באנגלית, שלמי שלא יודע, יש יותר מ 150 כאלה). על זה אני רוצה להגיד כל הכבוד לסטימצקי, שהבנתי שהם היבואנים של זה כרגע. השיא היה שראיתי את הספר Dragon Of A Fallen Sun מתוך הטרילוגיה החדשה של וייס והיקמןWar Of The Souls ספר חביב. אמנם רק התחלתי לקרוא אותו אבל הרעיון נחמד. אבל למרות זאת מציקים לי 2 דברים: 1. חוסר העקביות - בהרבה מהספרים שקראתי (במיוחד אלו על מלחמת הכאוס) - אין עקביות. אתה קורא משהו בספר אחד ובספר אחר אתה קורא על אותו מקרה אבל אומרים לך שקרה שם משהו שונה לגמרי. הספר THE SOULFORGE היה מלללא בסתירות כאלה. וויס עשתה שם משהו חמוד ופתיחה של הספר אמרה שיש בספרייה של פלאנתאס המון סיפורים על רייסטלין וחלקם אמיתיים וחלקם לא, אבל כאן בספר הזה מצוי הסיפור האמיתי והמדוייק ביותר. בספר THE PUPPET KING (ספר מצויין), בסוף הספר מסופר שפורתיוס נופל מהדרקון שלו איפשהו מעל קלינסטי, אחרי שנפגע מנשיפת דרקון אחר. הוא נופל איפשהו חצי מת ונאסף ע"י אלפים פראיים ומאז אבדו עקבותיו. לעומת זאת, ב DRAGON OF FALLEN SUN, פתאום החליטו שפורתיוס חי ונושם! ואני שואל, לפני שמישהו בא לכתוב ספר, למה הוא לא קורא מה שאנשים אחרים כתבו לפניו??? הרי זוהי סדרת ספרים לא ספר שלא קשור לכלום, והעלילה קשורה בכל הספרים האחרים שנכתבו לפניה. למה אין משהו שיפקח על זה? אפילו שזה וייס והיקמן שהם המקימים של הסדרה, עדיין הם צריכים לתת קצת מחשבה על מה שהם כותבים כי זה פשוט הורס את ההנאה. 2. רואים שהמסחור מתחיל להשפיע על וויס והיקמן. ב DRAGON OF FALLEN SUN, ההרגשה היא, שטוחנים את הדמויות המקוריות עד הסוף. כאילו, אין ספר כבר שהם לא מופעיות בו, למרות שלמראה העין אין להם קשר לעלילה. בהרבה ספרים הם מופיעים לפרק אחד או 2, אבל זה בסדר עוד. זה נחמד. אבל פה הם ממש מרכז העלילה, ולמרות שרובם מתים כבר, החיו אותם מהמתים בשביל להופיע שוב! (אני מקווה שזה לא ספויילר, אני מרשה לעצמי להגיד את זה פה כי זה קורא בערך בפרק 2 של הספר). שוב, יכול להיות שיהיה לזה הסבר יותר משכנע לזה בהמשך הספר, אבל כרגע זה נראה לי שווייס והיקמן פשוט חשבו שהם ימכרו יותר ספרים אם השמות CARAMON ו TASS יופיעו בספר מאשר להמציא דמויות חדשות. זהו. היה ארוך מכפי שציפיתי, אבל זה פשוט תסכול של שנים שהוצאתי עכשיו :) מי שהגיע עד לפה - אשרך! קבל ח"ח...

byron

New member
קראתי עד הסוף וקראתי עד הסוף../images/Emo58.gif

אני שלשום סיימתי את דרקוני להבת קיץ שקראתי בטעות אחרי dragons of fallen sun ואני ממש מאוכזב א. מה הקטע הדבילי הזה שהם נהיים כמו טלנובלות? ספוילר ספוילר ספוילר לקיט ולסטרם יש בן משותף? ב. tas מת זה סופי הוא פוגש את פלינט זהו! איך הוא חוזר לעבר אם הוא מת? תאמין לי תעבור לשיר של אש וקרח זו כתיבה ברמה. אני כבר מכור לרומח אז אני נשאר עד הסוף ואני לא מבטיח גם למעריצים יש גבול ונראה לי שהוא לא רחוק

ברינסלי

New member
תשובות (ו../images/Emo58.gifללהבות+נשמות../images/Emo70.gif)

א. כן, גם אני הופתעתי. לקיטיארה ולסער (או Sturm אם אתה מתעקש) יש בן משותף, הלא הוא Steel, או פלד בשבילנו. מסתבר שבימים עברו, בתקופה שלאחר פרידת החבורה, במסע של שניהם יחד צפונה, קיט החליטה לפתות את סער כנקמה קטנונית בתניס שהפסיק אז להתלהב ממנה. את פלד היא נטשה איפשהו (לא קראתי עדיין את הסיפור שלו, למרות שגם לזה הוקדש איזשהו ספר), וכמובן כחמש-שש שנים אח"כ הרגה את סער בקרב על צריח הכהן הראשי. ב. כפי שציינתי בהודעה שכתבתי כאן לפני דקה, לטובת Fallen Sun "הוחזר" גדיל מהמתים. ההסבר הקלוש: ברגע ה"קפוא" של הזמן בו הרגל הענקית של כאוס, אבי האלים, עמדה לנחות על גדיל ולמחוץ לו את הצורה, הוא קיבל אישור מגבוה (מן הסתם פיזבן) להשתמש בשרביט המעבר-בזמן (שעדיין נמצא אצלו מאז ימי "אגדות"), כדי לזנק קדימה בזמן אל אירוע בו חש מחוייבות להשתתף: הלווייתו של ידידו הטוב, קרמון. גדיל כמובן הבטיח לפיזבן לחזור לאותו רגע "קפוא" מייד לאחר ההלוויה ולמות כמו שצריך, ולאורך Fallen Sun מתייסר בברירה שבין לסבול את ההרפתקה החדשה לבין לחזור אל מתחת לרגלו של הענק ולהימחץ.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
תודה שהרסת לי את המשך הספר :)

תכתוב ספויילר לפני שאתה כותב דברים כאלה אחי. סתם... לא נורא, ניחשתי את הקטע הזה בכל מקרה בכל מקרה, זה מראה את המסחור של הספר הזה, כדי להחזיר את גדילן מהמתים, מה שיעשה את הספר יותר פופולרי מן הסתם. הם דחפו איזה קטע בלתי הגיוני לעלילה שכביכול לא ידענו מקודם שגדילן עשה בשניות האחרונות לחייו, רק כדי שיוכל "לככב" בספר. אני חושב שזו עלבות נפש. נגמרו לוייס והיקמן הרעיונות ????

arifell

New member
../images/Emo58.gif

זה מוסבר בכמה מקומות בספרים האחרים, תמשיכו לקרוא את אלה שבאנגלית, ולבעייה תהיה פיתרון. אחרי שהחבורה התפזרה בסוף "שישיית המפגשים" ולפני שהם נפגשים שוב ב"רשומות" עוברים 5 שנים שמתוארים במספר ספרים, אני חושב שזה שמדבר על קיטיארה וסער זה Darkness and Light, הם יוצאים לתור אחרי עקבות אבותיהם בסולמניה (או משהו כזה) מגיעים ללוניטארי וקורים כל מיני דברים...

ברינסלי

New member
החבורה לא התפזרה ב../images/Emo22.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

סוף שישיית המפגשים. ה"מפגש" השישי היה הרפתקה משותפת של כל החבורה יחד, ולא היה בספר שום אזכור לפרידה ולשבועה (שהתרחשו בפונדק הבית האחרון במרגוע). הסצינה הנ"ל, ששמענו עליה עוד בתחילת ה"רשומות" הוותיקות, סופרה לבסוף ב"כבשן הנשמה" של ווייס, הספר הראשון בצמד ספרי רייסטלין.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
וד"א, אין שום אזכור להרפתקה הזו

בכבשן הנשמה. הקטע שאין יחס בין ספר אחד לאירועים שקרו בספרים שנכתבו לפניו די מעצבן אותי.

ברינסלי

New member
מלחמת הנשמות../images/Emo22.gif../images/Emo91.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo121.gif

ומה קורה עם הספר השני, Dragons of a Lost Star? בחו"ל הוא יצא כבר לפני חודש, אם אני לא טועה. הגיע הזמן שיגיע גם לכאן. אני מחכה לו כי ממש אהבתי את Fallen Sun. אמנם חזרתו של גדיל מהמתים (שוב בעזרת השרביט המטופש ההוא למעבר-בזמן) קצת מוגזמת, אבל כנראה שהם משוכנעים שקרין לא תהיה אותו הדבר בלעדיו. זאת למרות שהדמות ילדותית, והשטיקים שלו כבר יוצאים מכל החורים ("שאילת" חפצים אבודים והבירבורים הבלתי פוסקים על חלמיש והעץ שלו). אם כי אהבתי את הרעיון החדש של מינה המסתורית והמאבק שלה להכין את העולם להכרת האל האחד והאמיתי. מעניין לראות איך זה יתפתח, מדבריה של מינה ומהאירועים המתרחשים במהלך Fallen Sun, מסתמן שווייס והיקמן הולכים בכיוון הרוחני יותר הפעם ("הקסם האחר" שהובטח ע"י פיזבן בסוף "להבות קיץ" הוא הכוח הפנימי שבכל אדם ואדם, וכו´). משמח בהחלט!

PdLrAaTgIoNnUM

New member
עוד לא ראיתי את זה בחנויות

אבח הבנתי שכבר הגיע הספר השני לארץ. בכל מקרה, זה כמו בזמן שיצא להבות קיץ. הספר יצא אחרי שוייס והיקמן הכריזו שהם סיימו את הסאגא של רומח הדרקון. כנראה הם ראו שהסאגא תופסת תאוצה בלעדיהם ורצו לרכב על הגל. הטרילוגיה הנוכחית היא גם כן סוג של רכיבה על הגל אחרי ההצלחה של DAWN OF A NEW AGE והטרילוגיה שאחריה, וייס והיקמן שוב לא רצו להשאר מאחור ושוב לקבוע "סדרי עולם" חדשים בקרין.

arifell

New member
לפני חודש?

הספר יצא לפני איזו שנה או משהו, קראתי אותו ללא הפסקה, הוא נמצא בסטימצקי. אני ממליף לכם ללכת לאתר של רומח הדרקון ישראל, www.dragonlance.up.co.il פורום עם משתמשים ידידותיים, אך לא ידידותי למשתמש.

arifell

New member
הגמבה כתב את זה, לא אני

הוא לא שם לב למשתמש. אני לא כ"כ מכיר את הפורום של רומח הדרקון ישראל, אבל הוא משתמש בו די הרבה... ארי

למעלה