רומח הדרקון "עת התאומים"

on drugs orange

New member
רומח הדרקון "עת התאומים"

אוקיי אז ביום שישי יצא לי לקרוא את עת התאומים (בצהריים קיבלתי את הספר ובסביבות 8 בערב סיימתי אותו). אוקיי נהנתי אבל יש כמה דברים שאני לא מבין. קודם כל יש ספרי המשך לעת התאומים נכון? כי אני לא מצאתי כאלה. מה קרה בקרב בין רייסטלין לפיסטדנד (טוב אתם יודעים על מי אני מדבר - מעכשיו אני מתייחס אליו בשם פיסט)? מי ניצח? פיסט שהשתלט על הגוף של רייסטלין או רייסטלין שקיבל את כל הידע של פיסט? וגם מכיוון שקראתי את דרקונים בקיץ (מלחמת כאוס) אני יודע שרייסטלין מנסה להלחם בטקיזיס - באיזה ספר מסופר על הקרב הזה? נב בדיוק התחלתי לקרוא את מחזור שעת המוות..

strahd

New member
רומח הדרקון

ובכן, הנה כמה תשובות לשאלות ואני חייב להזהיר על ספוייייייייייילר!!!! ככה, עת התאומים הוא החלק הראשון בטריילוגיה בשם טרילוגיית התאומים המכילה את :"עת התאומים", "מלחמת התאומים" ו"מבחן התאומים", אני ממליץ ללכת לחנו תהספרים למקום מגוריך בשביל לקנות את כולם. עכשיו, פיסטאנדאנטילוס, הבחור הנחמד, נהרג על ידי רייסטלין בספר עת התאומים כאשר רייסטלין יורה עליו ברק ומפוצץ אותו. כמובן שפיסטי לא נהרג והוא פשוט נטמע ברייסטלין, אבל זה לא משנה הם כעת די אותו הדבר, אבל יותר רייסטלין מאשר פיסטי. אני רואה שגם קראת את להבת קיץ מה שאסור בתכלית האיסור לעשות לפני שגומרים את כל סדרת התאומים, לא חשוב. המלחמה נגד טאקיזיס מתרחשת בספר "מבחן התאומים". בשביל שאלות אלו ואחרות, אני שמח להציג לפניך ובפני באי פורום אלו את פורום רומח הדרקון שבו נערכים מדי יום שאלות, ויכוחים וחידונים מאת המשתתפים על רומח הדרקון. הכתובת למטה, הצטרפו בהמוניכם.

barzik

New member
זה קצת דומה ל´שושלת´ או לסנטה ברברה

רק בלי ג´ואן קולינס ועם חרבות... לא?

strahd

New member
נכון מאוד

כל ספר פנטזיה אפי שמתרחש על פני יבשות ושנים יכול להיחשב כאופרת סבון כמו שושלת. אבל חוץ מזה בוא נחשוב רגע, מה רע בשושלת? בשושלת היו כל המרכיבים הנהדרים ליצירת ספר או סדרה או סרט נהדרים. היו שם תככים בין משפחת קרינגטון לקולבי (משחקי הכס....), היו שם יחסים אסורים בין אבות לבנות, כמו דקס דקסטר ובתה של אלקסיס (עוד הפעם משחקי הכס...), היו שם דקירות בלב של סכינים וזריקת אנשים מבנינים (אני חושב שהבנו את הרעיון...), כל החומרים שעושים את החיים למהנים ומעניינים. כל סדרת פנטזיה היום מכילה את הנושאים האלו, אולי מלבד סקס מפורט, מכיוון שרוב הספרים מוגבלים לילדים קטנים מלבד הפנטזיות החדשות שמתארות בפרוטרוט מה כל דמות עושה, ואני מתכוון הכול. להשוות אופרת סבון לספר פנטזיה זה לא בגדר העלבה, הענין הוא שבאופרת סבון השחקנים לא יודעים לשחק ואנחנו לא צריכים לסבול את זה בספרים. אז מה....רומח הדרקון מספר על מספר דמויות מרכזיות, המון ספרים עושים את זה. זה מוכר טוב, זה נראה טוב, לפעמים פחות, אבל בעיקרון הספרים המרכזיים הם מאוד מעניינים. וחוץ מזה, אני חושב שזאת מחמאה גדולה להשוות את שושלת לרומח הדרקון, אני בצעירותי ישבתי מרותק כל יום ראשון לראות מה קורה עם אלקסיס וקריסטל ואיך הן נלחמות, ממש כמו קיטיארה ולאורנה, לא?

barzik

New member
../images/Emo13.gif תגובה יפה

העיקר שאתה נהנה מזה
מצד שני אתה צריך להכיר בעובדה שאופרות סבון (גם אם מתלבשים בהן בשיריונות והורגים אנשים) הם עדיין אופרות סבון. מה שלא מפחית מההנאה שניתן לשאוב מהן (ראיתי אתמול את סיטי טאוור, לראשונה בחיי ונהניתי עד אימה - במיוחד מצביקה פיק... אופס! מיקי שרון).

Nalliss

New member
דווקא את

מאבק הכוחות בין לאורנה לקיט הכי פחות סמפטתי. לדעתי תאניס היה דמות שלא טרחו לכבדו מספיק בתיאורים. בקושי גדול יכלתי להתחבר אליו. וכשהמושא מוצג בצורה שטחית הרי שכל המשולש הזה היה מאד באוויר. הטרגדיה סביב סער הייתה באמת שווה את הקריאה. באופרות סבון נותר לך טעם של נקה 7 על הלשון אחרי הפרק ה-17 או אז מתחיל אתה לגלות שיעמום. או, סטראד, אכזבת אותי בקטע של לגדול על שושלת. ועצם העובדה שהרומח לא מגלה סקס במפורט מראה שאפשר גם בלי. בעניין הסיבולת לגבי משחק גרוע אתה צודק. עדיין, לא הייתי משווה, כי המשחק הגרוע הוא אחד ממרכיביה העיקריים של כל אופרת סבון. (ואיפה היית ממקם את טאס?) מה ג´נדר היה אומר, נאליס.

strahd

New member
ג´נדר לא היה אומר כלום

הוא מת. ומעבר לכך, "שושלת" הייתה גדולה לזמנה כמו ש"בוורלי הילס" היה לאחר מכן. לא שראיתי את בוורלי הילס, באותו זמן ראיתי את "הדור הבא" והחרמתי את הסדרה לחלוטין. אני דיברתי על כך שיש אופרות סבון טובות מאוד ויש את אופרות הסבון לעקרות הבית כמו "כל ילדי" ו"לחיות את החיים", שגם איכות הצילום שם גרועה וגם המשחק. יש קלאסה ויש קלאסה.

Nalliss

New member
בבוורלי הילס הייתה

הקלאסה שהייתי בכיתה ב´. כל הבנות חויבו לדעת לנגן באורגנית את שיר הפתיחה. אני ידעתי אך לא התגאתי. מסוג הילדים שהלכו עם הזרם למרות שידעו כי הוא מלא בחולירא. שלך הייתה שושלת, ואולי באמת אין מה להשוות. אבל תיקח הרומח, שהוא קלאסה, ותיקח שושלת, שהיא קלאסה ותתחיל להשוות? יש לך נקודות דימיון. אני אישית מרגישה מועקה. לא התייחסת לטאס. בנוגע לג´נדר, זכרונו נעוץ עמוק. כן, הוא היה קצת מאוס בעצמו אבל הוא היה הטרגדיה הקלאסית. הרי לך עוד קלאסה. לא התכוונתי להעליב, נאליס.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אמנם שניהם ארוכים, אך כאן מסתיים

ההבדל. אופרות סבון עוסקות בעיקר ביחסים בין אנשים. למה זה אוהב אותה ולא אותו ולמה זה בגד בה איתו. לעומת זאת, ברומח הדרקון מתעסקים בנושאים הרבה יותר עמוקים. יש מלחמות, אהבות, אלים, גזעים שונים, ומה לא. היחסים בין אנשים זה לא הדבר המרכזי פה. הוא נוצר כתוצאה מהדברים שקרו לגיבורים במהלך העלילה, אבל הוא לא הגורם המרכזי.

למעלה